The Beauty and The Beast, een lichte teleurstelling.

Vanaf de trailer werd gelanceerd was ik verkocht! Ik moest en zou The Beauty and The Beast live action film zien en onlangs ben ik hem inderdaad gaan zien. Vandaag schrijf ik erover waarom ik de film toch een lichte teleurstelling vond. Als je hem nog niet gezien hebt en geen spoilers wil, is nu het moment om weg te klikken. Toch nieuwsgierig? Lees dan maar verder.

Beauty

Musical film! Musical?

The Beauty and The Beast werd aangekondigd als een musical film… Emma Watson is een geweldige actrice, uitmuntende UN Women Global Goodwill Ambassador, een fabulous fashionista maar zangeres? Nee sorry, ze kon me niet overtuigen. Ik kan zelf niet zingen maar als je in een al eerder uitgebrachte film en dan nog wel een musical film mag meespelen, vind ik dat je een subliem goede musical actrice moet zijn. Wat ik het meeste miste waren de hoge noten zoals in Belle (repise) en Something There.

filmtickets

Ook vond ik dat het verhaal traag op gang kwam; pas bijna op het einde begon ik er in te komen. Ja, de veranderingen zijn tof zoals Belle die een wasmachine maakt zodat ze meer kan lezen; maar het loskomen van Belle bij het Beest duurde dan weer te lang. Volgens mij kwam dat net door de veranderingen die er zijn, zoals de achtergrond informatie die je krijgt over beide ouders, dat het verhaal nogal vaak wordt gebroken.

Evolutie van personages, eindelijk Disney!

Wat ik wel een pluspunt vond was de evolutie van twee personages. Om te beginnen het Beest werd geweldig neergezet maar wanneer Belle vertrekt zingt hij een lied. Ja, ja ,ja, je hoort het goed! Hij -het Beest- zingt het lied Evermore waar hij enorm zijn kwetsbaarheid tentoonstelt. Ik vond het magnifiek deze inbreng.

Bioscoop

Ook vond ik LeFou zijn personage naar een ander niveau gebracht worden. Net zoals de tekenfilm is hij een hondstrouwe vriend maar in de nieuwe film heeft hij een oogje op zijn beste vriend. Gaandeweg komt hij er EINDELIJK achter dat die beste vriend hem als een voetveeg gebruikt. De zin die het echt gemaakt heeft was tijdens The Mob Song: We gaan achter een beest maar ik zie een monster voor mij! (rond 1:12) Wow, 1 zin en eindelijk heeft LeFou het niveau dat hij al lang verdiende in de tekenfilm bereikt. Gelukkig krijgt hij toch op het einde zijn gloriemomentje.

Top of flop? 

Raad ik de film aan? Ja, maar je mag hem niet vergelijken met de tekenfilm. Bekijk het als 2 individuele films die gebaseerd zijn op een sprookje. Het blijft een mooie film maar ik denk dat je met iets minder hoge verwachtingen moet gaan zien.

Kus Kus van deze dinosaurus

Eén antwoord op “The Beauty and The Beast, een lichte teleurstelling.”

  1. Mijn oudste dochter heeft hem gezien en vond hem ‘wel aardig’. Dus had ik al niet meer zo’n zin moet ik zeggen. Jouw review helpt ook niet ; )

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.