Mijn guilty pleasure

Elke mama heeft het: een geheim pleziertje. Iets wat dat ze niet snel deelt, maar ze kan er zo van genieten. Vandaag deel ik jullie mijn guilty pleasure: dat zijn namelijk Japanse of Chinese boeken maar liefst de series of films. Ik bedoel hier niet de manga boeken. Daar heb ik er ook een paar van maar die vind ik echt te vermoeiend om te lezen. Je leest die al van onder naar boven en van rechts naar links dus compleet anders dan je die gewoon bent en dat is redelijk vermoeiend voor je hersenen. Nee ik heb het over films of series gebaseerd op Japanse of Chinese drama’s. De meest bekende die ik als eerste heb gezien is Memoirs of a Geisha. Daar is het allemaal mee begonnen om daarna al de Japans geïnpireerde boeken te verslinden van Lesley Downer.

img_4747_fotor

Empresses in the Palace

Ik was een paar dagen geleden serieus ziek. Niet lekker, enorm vermoeid en eten ging moeizaam. Dus kwam de omi Matteo ophalen zodat ik 2 dagen volledig kon uitrusten. Dankzij hen hebben we nu ook netflix tot onze beschikking en geen beter moment om dat eens grondig te bestuderen. Toen kwam ik het tegen: de chinese dramaserie Empresses in the Palace. Zes episodes van 90 minuten lang vol drama, Chinese tradities en prachtige kostuums. Ik heb gesmuld! Zo was ziek zijn niet zo erg en ging de tijd toch wat sneller.

netflix-logo

De serie Empress of the palace is namelijk een bewerking van een roman met dezelfde naam door Liu Lianzi. Emperesses of the palace vertelt het verhaal van de concubines van de keizer Yongzheng tijdens de Qing-dynastie. Zhen Huan die op dat het moment 17 jaar is, wordt gekozen voor de harem van de keizer maar voelt zich snel gevangen in de felle strijd tussen de keizerin en de concubines om de lieveling van de Keizer te zijn. Zhen moet leren om te overleven in haar eentje met haar verstand en talenten, vecht zich een weg tussen de intriges van de concubines en wint de genegenheid van de keizer. Uiteindelijk wordt ze de meest invloedrijke concubine in het keizerlijk paleis maar zo heeft ze weinig echte vrienden aan haar zijde.

 

empresses

Zoals jullie lezen een heerlijke soap en wat ik een pluspunt vind, is dat het in de orginele taal wordt gesproken waardoor het nog echter voelt. Geen paniek het wordt ondertiteld.

Als je net zoals ik van historische drama’s houdt is dit een echte aanrader! Geen netflix? Geen nood, youtube heeft de serie er ook opstaan dus daar kan je ook deze geweldige serie vinden.

Deel hieronder zeker jouw guilty pleasure en wie weet heb jij wel de supertip voor een nieuwe guilty pleasure!

 Kus kus van deze dinosaurus xx

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.