Dino Life

NaNoWriMo #1 – de voorbereiding

 Kennen jullie NaNoWriMo of National Novel Writing Month al? Nee? Wel ik ken het eigenlijk al een paar jaar maar heb nog nooit meegedaan met de reden dat het me onmogelijk lijkt om een novelle te schrijven van 50.000 woorden op 30 dagen tijd in de maand november. Zeker nu met een kind lijkt het me onmogelijk maar mijn favoriete booktuber Ariel Bissett  had een filmpje geüpload hoe zij het ging aanpakken. Ze heeft haar eigen eisen aan NaNoWriMo verbonden en eigenlijk heeft ze gelijk. Het gaat niet om die 50.000 woorden voor sommige mensen maar dat je er gewoon aan begint. Aan dat verhaal waar je precies maar niet mee verder geraakt of die éne blog die al zo lang openstaat. Dus dit jaar doe ik het op mijn manier! Benieuwd? Lees dan snel verder.

Word

NaNoWriMo persoonlijke uitdaging

Ikzelf heb ongeveer 5 verhalen zonder einde of structuur in mijn mapje staan op de computer. Sommige al helemaal klaar in mijn hoofd maar niet op papier, sommige goed begonnen maar halverwege gestopt en er is zelfs eentje bij dat uit losse scenes bestaat… Maar ik ben dus wel gefrustreerd want wat is er nu erger voor een schrijver om geen verhaal te kunnen uitschrijven. Deze keer ga ik NaNoWriMo als een opportuniteit bekijken om eens aan 1 verhaal verder te werken. Ja, maar 1 want als ik mezelf te veel eisen ga stellen, vrees ik dat ik ga blokkeren.

word

Het verhaal

In de zomer kreeg ik opeens een geweldig idee voor een verhaal en heb ik er eigenlijk heel goed aan geschreven maar dan opeens … gedaan. Ik schuif de schuld naar de zwangerschap die er opeens was. Mijn hoofd stond er niet naar door alle stress maar eigenlijk heb ik schrijven wel nodig om te kunnen ontspannen. Dus ga ik proberen die stress/angsten weg te schrijven. Mijn zwangerschap is trouwens geen inspiratie voor het verhaal. Ik schrijf het liefst fictie dus dat ga ik ook doen nu. Een wereld waar al mijn dagelijkse problemen niet voorkomen, heerlijk.

Doel?

Maar wat is nu mijn doel? Wel ik ga niet focussen op die 50.000 woorden maar wel op gewoon schrijven. Proberen elke dag een klein beetje te schrijven. Want de meeste mensen weten nu wel ondertussen dat je de éne dag veel meer kunt verzetten dan de andere. Het doel is: elke dag een beetje schrijven om terug in een ritme te geraken maar wel focussen op 1 verhaal en niet 5. Dus het kernwoord wordt: FOCUS!

word

Ik ga halverwege en op het einde van deze maand een update geven van dit doel en misschien dat iemand we wel een tip kan geven want het zijn jullie die me vaak leuke ideeën geven waarmee ik echt iets kan doen. Dus laat zeker in reacties jullie ultieme schrijver- of focustip achter!

Kus Kus van deze dinosaurus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 Replies to “NaNoWriMo #1 – de voorbereiding”

 1. Wat goed dat je het weer hebt opgepakt. Voor mij werkt het volgende het beste: Telefoon uit of op stil. Geen afleidende prulletjes om me heen. Een grote kop kamille thee en mijn laptop. Als ik niet weet waarover ik moet schrijven dan ga ik een mindmap maken en daar zet ik alle woorden in die in me op komen. Meestal krijg ik dan wel een idee… Natuurlijk schrijf ik blogposts en jij een verhaal dus je kunt het niet helemaal vergelijken… maar goed misschien helpen mijn tips je wel 🙂

 2. Ik ken de challenge niet, maar ben dan ook geen schrijver 😀 Wel goed dat het je motiveert om je verhalen eindelijk van een einde te voorzien, lijkt me ook nie altijd simpel, zomaar die inspiratie vinden!

 3. Wat goed om het toch weer te proberen. 50.000 woorden klinkt als heel veel, maar aan de andere kant zou ik dat in zo een 1.5 maand dan wel bij elkaar geschreven moeten hebben in blogs

 4. Ik zag het op de blog van Dochterlief voorbij komen. Erg leuk. Ooit nog in de planning. Maar vooralsnog veel te druk met blog, kinderboekjes en andere projecten.

 5. Wat goed van je. Allereerst heel veel succes! Ik ben niet zo’n schrijver. Ik heb er wel van gehoord. Gister voor het eerst haha. Maar focus is in meer belangrijk. Dus misschien ga ik mijn eigen challenge bedenken. Altijd goed om je ergens op te focussen een maand lang.

 6. Ik ben geen schrijver van hele lange verhalen, maar ik kan me voorstellen dat deze challenge een goede stok achter de deur is om het echt af te ronden en op te pakken. Nice

 7. svanelven schreef:

  Ik ken de challenge ook niet, maar het lijkt me een goede stok achter de deur om je even een maand op een verhaal te focussen. Ik hoop ooit ook nog eens een langer verhaal te schrijven!

 8. Mijn oudste dochter doet hier ook altijd aan mee, en vertelde me dat er diverse boeken uit zijn voortgekomen die ook echt gepubliceerd zijn. Succes!

 9. Ik ben in 2006 voor het eerst gaan meedoen aan NanoWrimo, eerste jaren altijd gehaald, maar toen ik een relatie kreeg in 2009, werd het een stuk lastiger. Je hebt dan toch veel afleiding. Ondertussen doe ik niet meer mee, omdat november altijd een drukke maand is, maar ik mis het stiekem wel.

  Heel heel veel succes

 10. Wat goed! Ik wist niet dat er een zogenaamde Nanowrimo bestond, zou dat ook voor NL gelden? Lijkt mij ook wel wat om te doen alleen dan wel pas volgend jaar als de rust in huize Zielhuis wat is wedergekeerd. Eerst nog even een kindje op de wereld zetten in januari!

 11. Wat leuk dat je hier aan mee doet. 50000 woorden in één maand, lijkt mij veel te veel. Zelf zou ik het niet halen.

 12. Bianca Ronday schreef:

  Deze challenge kon ik nog niet. Ik ga me er zeker in verdiepen, want dit is voor mij een droom, het schrijven van een boek of een compleet verhaal.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.