Dino Kind Dino Ouder

100% natuurlijk & biologisch zonnecreme Oh-lief

natuurlijke zonnecreme oh-lief

Vorig jaar had ik een artikel geschreven namelijk de zonnecreme battle maar dit jaar heb ik op de babyboombeurs een nieuw merkje “Oh Lief” ontdekt. Na een uitgebreide testfase heb ik besloten er een heel blogartikel over te schrijven. Dus zoek je een natuurlijke & biologische zonnecreme die je kan uitsmeren en geen overweldigende geur heeft? Lees dan snel verder!natuurlijke zonnecreme oh-lief

Factor 30 of toch maar factor 50 zonnecreme?

Om te beginnen ga ik je vertellen waarom er eigenlijk weinig verschil zit tussen factor 30 en 50. Ze zijn beide tot 95% hetzelfde maar om die factor 50 te bekomen moeten ze een bepaald bestanddeel voor een extra filter toevoegen waardoor je niet natuurlijk kan zijn. Zo vertelde de mensen van oh-lief me dat het vaak maar over 1 bestanddeel gaat, daarom dat je vaak bij natuurlijke Zonnebrandcreme geen factor 50 vindt. Plus als we ons insmeren met factor 50 denken ook veel mensen dat ze zich minder moeten insmeren. Dit is ook verkeerd! Ongeacht welke factor, je moet je meermaals insmeren op vakantie om zonnebrand te voorkomen!

Ik was vroeger ook een fervente aanhanger van de factor 50 maar ik heb het uitgetest en inderdaad ik kan bevestigen dat factor 30, die ik herhaaldelijk aanbracht zoals ik dat met 50 deed, dezelfde uitkomst gaf. Tussen factor 15 – 20 – 30 zitten ook verschillen maar daar kan ik me niet verder over uitspreken omdat ik altijd hoge factoren neem omwille van een huidje dat snel verbrandt.

natuurlijke zonnecreme oh-lief

Maar wat zit er dan wel in bij Oh-Lief?

De website van Oh-Lief kan het beter uitleggen dan ik het schrijf daarom even een copy-past. : De ingrediënten die gebruikt worden voor Oh-lief’s zonnebrandproducten zijn 100% natuurlijk en gecertificeerd biologisch. We voegen natuurlijke ingrediënten toe zoals niet-nano-zinkoxide en granaatappelextract. Deze beschikken over antioxidanten, ontstekingsremmende en anti-ageing eigenschappen. We gebruiken ook wortelextract, die bekend is voor de bescherming tegen vrije radicalen die geproduceerd worden door Uv-straling. Deze natuurlijke ingrediënten zijn net zo effectief als die we in conventionele zonnebrandmiddelen vinden. Sterker nog, natuurlijke zonnebrandmiddelen zijn zelfs effectiever!

Uiteraard: op digitaal papier klinkt alles mooier dan wanneer je het zelf uittest. Daarom heb ik de afgelopen 2 maand uitvoerig uitgetest op mezelf en de kinderen. De Oh-Lief zonnecremes werken even goed als die van Mustella, Nivea en Naïf. Over dat laatste kan ik verder uitbreiden want Naïf was vaak alleenspeler bij de natuurlijke zonnecremes maar ik ben iemand die de geur van Naïf te hard aanwezig vond en oh mannekes dat smeerde slecht uit! Daar is Oh-Lief al een stuk beter in, nog altijd een beetje stroever dan de klassieke zonnecremes maar wel een stuk beter dan de andere natuurlijke zonnecremes.  Ook heeft het een zéér neutrale geur waardoor mijn gevoelig neusje opgelucht kan ademhalen.

natuurlijke zonnecreme oh-lief

Conclusie?

Een dikke aanrader en ik koop hem zeker volgend jaar terug! Ik heb dit product zelf aangekocht dus ben oprecht enthousiast hierover. Klik hier als je hun website graag wil raadplegen en zelf het product zou willen inslagen. Laat me zeker weten als je deze zelf uittest!

Welke natuurlijke zonnecreme gebruik jij? 

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.