Dino Life DIY

2 originele DIY bedankjes van jouw communicant!

communicant

Zelf heb ik geen communicant in huis maar gelukkig wilde mijn vriendin Inès een gastblog hierover schrijven omdat zij een communicant had dit jaar. Natuurlijk hebben we moeten wachten tot de communicant haar dag was geweest voor we de foto’s mochten tonen. Maar dit leuk ideetje kan je ook gebruiken als cadeau voor de juf/meester op het einde van het jaar of misschien zelfs als uitdeel cadeautje als je jarig bent! Laat je inspireren door deze leuke DIY!

Dit artikel bevat zowel gekregen als zelf gekochte producten 

Eerste communie

Op 25 mei deed onze grote dame haar eerste communie en cliché matig horen hierbij een zwierige witte jurk, schoenen met veel te veel glitters, heel veel foto’s , lekker eten, veel cadeautjes en bedankjes. Aangezien de grote hoeveelheid suikerbonen na haar geboorte nog steeds niet verteerd is, wilde ik deze keer echt iets anders. Maar wat dan…

Wat speurwerk op pinterest bracht ons op het idee om plantjes cadeau te geven. Onze grote dame heeft nogal groene vingers en kreeg in het eerste leerjaar van haar meester een babyplant. Hoewel ik ten zeerste twijfelde over zijn overlevingskansen, slaagde grote dame er in om hem door de kleuter en puber fase te krijgen en ondertussen staat er een heuse volwassen plant op onze kast die zelf babyplantjes aan het krijgen is. Ideaal! We knipten de kleine babyplantjes af en deze kregen elk hun eigen potje en plekje op onze vensterbank.

communicant

Maar omdat alleen een plantje nogal saai is en de familie toch echt wel ook iets fotogeniek wil krijgen kwam onze verdere zoektocht uit bij smartphoto. Hier konden we stickers maken met al die prachtige foto’s op, waarmee we een vlaggetje maakte. Nog een gelukspoppetje erbij en hopla, onze bedankjes waren klaar.

Voor de nichtjes en neefjes die nog niet zoveel suikerbonen hebben gegeten (of gewoon veel groteren snoepers zijn) vulden we dan weer wel een drinkflesje met M&M’s

communicant

1001 communie foto’s maar welke op het kaartje?

Bij de familie werd ondertussen volop gespeculeerd over hoe het kleed (of broek of rok) er uit zou zien en wanneer die foto’s nu gemaakt zouden worden.

Dat bracht ons dus terug naar ons volgende zware dilemma: Welke foto’s gaan we gebruiken om kaartjes mee te maken. Op smartphoto kan je dus super veel kaartjes maken en die opslaan. Geweldig! Uiteindelijk had ik dus 40 verschillende kaartjes gemaakt en mochten grote dame en manlief kiezen welke het zouden worden, want echt zo een zware beslissing neem ik niet alleen.

Nog snel een fotoboek mee besteld voor in de herinneringendoos en alles was klaar voor de grote dag. Alleen de knop om het mooie weer te bestellen heb ik nergens op de site gevonden.

COMMUNICANT

Bedankt Inès voor je leuke gastblog! Laat zeker weten of je deze leuke DIY ook eens gaat maken hieronder in de reacties!

Kus kus van deze dinosaurus

Dit is een gekregen product, dit verandert niets aan mijn of mijn gastblogger enthousiasme over het product. Lees mijn disclaimer voor meer info

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.