Dino Kind Dino Life DIY Kleuter Peuter Uitstappen

5 activiteiten te doen bij regenweer op vakantie

seizoenstafel

Je kent het. Je huurt een leuk huisje om met je kinderen op vakantie te gaan of je blijft thuis deze vakantie maar dan regent het! Stiekem had je gehoopt dat ze zich lekker gingen amuseren zodat jij eindelijk die bestseller kon lezen of toch poging tot doen. Daarom geef ik je vandaag 5 activiteiten die je kan doen bij regenweer.

play doh

1) Play d’oh

Klassieker van onze kindertijd maar blijft mega populair onder kinderen. Wel even goed uitleggen dat je het NIET mag opeten of in je neus mag steken maar dan komt alles wel goed. Wij hebben dit aan dinopeuter gegeven en de dagen erna begon hij heel hard geïntresseerd te geraken in de kleuren. We zitten nu op het punt dat hij net niet alle kleuren van de regenboog kan zeggen. Dus naast je fantasie te prikkelen, geeft het je taalontwikkeling een boost.

2) Keukenconcert

Deze is ook een topper in de categorie ‘Je hebt geen speelgoed nodig om je te amuseren!’
Doe je keukenkansten open en verzin zelf instrumenten om de nieuwste hit van K3 Pina Colada te spelen. Een doosje rijst wordt zo een sambabal waarmee je zoon heerlijk zit te dansen en met de pastapot wordt je dochter een echte drummer! Om je buren geen hartaanval te bezorgen, nodig ze uit om een echt concert bij te wonen. Zo hou je misschien de buurkinderen ook bezig waardoor jij eens kunt bijpraten met de buren terwijl ze heel hard aan het oefenen zijn… in een ander kamer…verdiep….

Kleurplaat

3) Turbo Grote Kleurplaat

Als er vaak wordt geruzied over wat en wie waar moet tekenen is dit wel een topper. Dinopeuter wilt meestal op de vloer tekenen en ik heb liever op papier. Dit is een goed compromis namelijk de Turbo Grote Kleurplaat met zijn 150 x 91,4 cm vindt iedereen wel een plekje waar hij rustig kan kleuren.

4) Museum

Oké dan moet je nog een stukje door de regen maar er zijn enorm veel museums die echt wel de moeite zijn met kinderen. Kijk in je buurt of nog beter reis met de trein naar een museum. Zo heb je echt vakantiegevoel als je thuis zit; en wanneer je al op een vakantiebestemming bent zonder auto kan je toch nog veel zien. Veel museums bieden ook kinderpakketen aan met zoektochten en veel extra’s, zo vul je snel een hele dag in. Wij hebben onlangs het vliegtuigenmuseum gedaan wat echt een aanrader is met kinderen.

vliegtuig

5) Tentenkamp maken

Klassieker der klassiekers en kan bijna overal. Wat nog leuker is, maak twee kampen en organiseer een kussengevecht! Heerlijk om je uit te leven en de winnaar mag de film kiezen wanneer alle tenten uit elkaar zijn gevallen van de veldslag.

Zo, ik hoop dat jullie ook een top vakantie tegmoet gaan! Jij nog een top idee bij regenweer? 

Kus Kus van deze dinosaurus!

P.S: De winnaar van de Bear winactie komt om in de namiddag online! 

12 Replies to “5 activiteiten te doen bij regenweer op vakantie”

  1. Hele leuke ideeen! In de zomer doen we nog wel eens een weekend kamperen in de enorme tuin van Mn ouders, met de hele familie, dat is zelfs met een regendag nog gezellig.

  2. Handig, want helaas hebben wij ook niet altijd goed weer op vakantie… knutselen is altijd fijn. Zo plakten wij de gevonden schelpen op een oude jampot toen het een hele dag regende in de camper.

  3. O dit hebben wij ook al 2x gehad. Verschrikkelijk. Aan de knutsel dan maar altijd fijn!

  4. Ik heb er zelfs een heel artikel over geschreven wat te doen als het regent . Er staan een heleboel leuke tips en activiteiten tussen . Dus mocht je nog meer ideeën willen neem dan een kijkje op mijn blog. Je vindt het artikel dmv de zoekfunctie hier is playdoh samen met kleuren en stickers plakken ook echt een favoriet

  5. Wauw die mega grote kleurplaat is leuk zeg! Dat zou ik zelf ook wel leuk vinden 😉

  6. Leuke ideeen! Ik vind bakken ook altijd erg leuk bij slecht weer, of knutselen of verven of pyjamadag met een goede film. Of grote duplobouwwerken maken, uhm en vast nog meer.

  7. Die grote tekenplaat is wel heel leuk. Altijd handig om achter de hand te houden

  8. Leuke ideeen. Vaak doen we veel buiten in de zomer en vinden de meiden het ook wel leuk om een dagje binnen te spelen. Als het langer duurt gaan we naar een overdekt zwembad of de bioscoop

  9. Handige lijst met ideeën. Ik houd stiekem best van slecht weer. Dan is het binnen altijd zo lekker knus, en kun je fijn een boek lezen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.