Dino Kind Kleuter Peuter

5 duurzame speelgoedtips !

duurzaam

Regelmatig krijg ik van vrienden de vraag: Cindy jij bent toch een groene madam? Heb jij misschien aanraders van speelgoed dat duurzaam is? Omdat ik het telkens terug opnieuw moest typen, heb ik maar beslist om het eens in een blogpostje te schrijven. Vandaag staan de volgende items op het lijstje:  Captain Cork, Bio bouwblokken en sprookjes .

Dit artikel bevat een gekregen product

1) Captain Cork kurken speelgoed

Captain Cork verkoopt naast elegante handtassen waarvan ik al 1 in mijn bezit heb (en 1001 op mijn verlanglijstje heb staan) ook speelgoed! Voor de dinokids heb ik onlangs dit fijn egeltje uit kurk gekocht. Deze kleine vriend helpt zowel Matteo als Vienna met hun hand- en oogcoördinatie, ieder op hun eigen niveau. Kurken speelgoed is vegan, duurzaam en -dit hoort elke ouder graag- zelfreinigend. Indien het toch enorm vuil is geworden kan je het met een sopje schoonmaken en gaan met die banaan! Wist je dat dit speelgoed zelfs mee in het bad mag! Win-win situatie als je op vakantie gaat.

duurzaam

2) BioBuddy bouwblokken

BiOBUDDi maakt duurzaam speelgoed namelijk uit het afval van suikerriet. Al het speelgoed is ook 100% recycleerbaar! Dit fijn merkje wordt ook gemaakt in Nederland, zo hebben ze controle over alles oa de werkomstandigheden. Indien je het je afvraagt: ja ze passen op de gekende Duplo blokken die waarschijnlijk al generaties meegaan in je familie.

duurzaam

3) Plan-Toys Muziekinstrumenten

Plan-Toys is in het algemeen super speelgoed. Dit bedrijf probeert duurzaam te zijn door afval te verminderen en zorg te dragen voor de natuur dmv ecologisch en duurzaam bosbeheer. Ook gebruiken ze voor hun speelgoed non-formaldehyde lijmen, recycleerbare verpakkingen en inkt op waterbasis. Ik wil het vooral over de muziekinstrumenten hebben als aanrader. Hun Ovale Xylofoon heb ik ooit voor 2€ gescoord in Opnieuw & Co! Dat is een enorme hit hier thuis bij groot en klein. Sinds een jaartje hebben we ook hun banjo in huis en daar speelt Matteo op alsof hij een echte gitarist is. Het drumstel staat ook nog op ons verlanglijstje!

duurzaam

4) Kartonnen dozen

Geloof me, deze tip kan je gebruiken als je net iets gekocht hebt.  Geef namelijk niet onmiddellijk het speelgoed dat er in zit maar geef eens eerst die doos! Kinderen kunnen met hun eindeloze fantasie daar zoveel mee doen. Als ik Matteo een doos geef dan wordt het een boot, vliegtuig en zelfs een leuk verstopplekje. Voor Vienna is het zelfs soms zo handig om haar in die doos te zetten met wat speelgoed en die is tevreden. Komt goed uit als je de was probeert op te plooien zonder gestoord te worden. Tip: geef eens wasco’s als ze de doos beu zijn geraakt, dolle pret gegarandeerd!

duurzaam

5) Grimms Regenboog

Grimms kennen jullie waarschijnlijk wel van de sprookjes? Maar Grimms is ook het merknaam van houten, duurzaam speelgoed met een open einde. Hiermee bedoel ik dat ze speelgoed maken waar je eindeloos mee kan spelen zonder dat het een vast traject heeft. Hun meest gekende product is de Regenboog, die ik uiteraard enorm hard aanraad. Hier wordt er eindeloos mee gespeeld en sinds ik een “uitbreiding” heb gekocht namelijk de Halve Cirkels Regenboog wordt er nog meer gecreëerd. De hele familie speelt samen met de kinderen als het wordt bovengehaald en vooral papa kan er fanatiek in worden!

duurzaam

Met welke duurzame tip ga jij aan de slag?

Kus kus van deze dinosaurus

BioBuddy bouwblokken is een gekregen product, dit verandert niets aan mijn enthousiasme over het product. Lees mijn disclaimer voor meer info

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.