Bakfietsen Dino Life

Review Bakfiets Riese & Muller

Review Bakfiets Riese & Muller

Na mijn artikel bakfiets versus fietskar kwamen er ongelooflijk veel vragen en verhalen binnen. Daarom besloot ik een bakfiets/fietskar reeks te maken met iedereen die zijn ervaring wilt delen. Daardoor kan jij de ideale vergelijking maken zodat jij jouw droom bakfiets/fietskar kan kopen! Vandaag vertel Joni over haar bakfiets Riese & Muller

1) De kostprijs

Riese & Muller load 75 vario HS (High speed). “Gekocht” via fietsleasing van werkgever, ongeveer €8000 incl 2 extra sloten, dual battery, handige regenhuif, , bagagedrager, GSM-houder, fietshelm en verzekering.

2) Hoeveel kindjes kunnen mee?

3 kindjes in de bak, een laadvermogen van 100kg in de bak.

3) Hoe vervoer je…

3A Een baby

Voorlopig nog geen baby mee moeten vervoeren.

3B een Kind

Kind van 115cm heeft voldoende ruimte om te zitten, ook onder de regenhuif en een comfortabel zitbankje met kussentje om op te zitten en foam aan de rugleuning.

Review Bakfiets Riese & Muller
Review Bakfiets Riese & Muller

4) Handigheid in het verkeer.

Deze bakfiets fietst enorm vlot. Hij is maar iets breder dan een gewone fiets, en hoewel hij redelijk lang is, merk je dat enkel in heel scherpe bochten. Tijdens het fietsen zelf lijk je onderweg te zijn met een gewone sportieve fiets. Vertrekken gaat heel soepel, stoppen gaat heel snel. De fiets is dubbel geveerd dus zowel de fietser als de kindjes hebben amper last van oneffenheden in de baan.

5) Je bent op locatie en wat dan?

Momenteel enkel een kindje dat vlot stapt. Vroeger nam ik een draagzak, of voor daguitstappen een plooibuggy mee in de bakfiets.

6) Wat vind je partner of de grootouders?

Mijn partner koos voor de high speed (“want ik rij op mijn gewone fiets sneller dan 25km/u, als we geen high speed nemen ga ik die fiets waarschijnlijk nooit gebruiken”). Iedereen die de fiets ziet is meteen verkocht. Hij is niet enkel sportief en elegant om naar te kijken, maar iedereen die iets van fietsen kent is onder de indruk van de degelijkheid van deze fiets.

7) Ik heb een tweewieler bakfiets of een driewieler bakfiets omdat…

Ik heb momenteel een tweewieler omdat die veel vlotter fietst dan een driewieler. Ik had voor deze een Nihola 4.0 en hoewel die vlot fietste voor een driewieler, is dit nog een wereld van verschil. Ik doe met deze fiets ook mijn woon-werkverkeer (ongeveer 15km enkel) en merk weinig problemen op de slechte of smallere fietspaden die ik tegenkom.

Tweewieler Bakfiets Riese & Muller

8) Dit wil ik graag nog zeggen over mijn bakfiets/fietskar

Hoewel deze bakfiets qua prijs helemaal bovenaan zit, heb ik nog geen seconde spijt gehad. Het is een enorm handige fiets, fiets nog beter dan de bekende Urban Arrow. Zeker als je veel en langere verplaatsingen maakt met de bakfiets is deze fiets een aanrader. Ook voor kleinere vrouwen zoals ik, is deze fiets praktischer dan de Urban Arrow.

De dual battery is ook een meerwaarde. Ik kan met mijn high speed bakfiets op sport-stand ongeveer 100km rijden. Wanneer ik op eco zou rijden (maar wie doet dat nu…) zou ik 250km kunnen doen. Zelfs wanneer ik de bakfiets helemaal heb volgeladen en het wind op is, merk ik hier amper iets van.

Ik koos bewust voor een bakfiets omdat ik met een fietskar de kindjes niet kan zien, en nog steeds het idee heb dat een fietskar minder veilig is dan een bakfiets. Bovendien is een fietskar qua breedte moeilijker in te schatten in het verkeer dan een bakfiets.

Bedankt Joni! Binnenkort verschijnen er nog reviews over bakfietsen en fietskarren maar denk je: Ik wil ook graag mijn ervaring delen! Stuur me even een berichtje via contact of via sociale media zoals facebook en instagram en ik stuur je de vragen lijst door!

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.