Dino Ouder Persoonlijk

Bewust maar niet perfect meer!

dinos eten koekjes

Ik en sociale media. Wij hebben een haat-liefde relatie en een paar weken geleden had ik er genoeg van alles. De blog Dinos eten koekjes, schrijven, instagram, facebook,… kortom alles! De perfecte foto’s, de influencers (telt iedereen onder zoals bloggers, igbloggers, content makers, youtubers,….) die groot zijn maar vals spelen, mensen die zich anders voordoen dan ze zijn maar iedereen slikt het wel. Ik was het beu. Ik sloot mijn gsm en had er genoeg van maar tegelijk is het zo verslavend.

Influencer of gewoon blogger?

De beste willen voelen, bij een groep willen horen of die éné prachtige foto waar je veel likes hebt opgehaald. Het lijkt allemaal zo leuk maar er is een hele donkere wereld achter. Influencers die wel 1001 vragen stellen maar wanneer je zelf een vraag hebt je doodzwijgen. Die éné persoon waar je alles voor gedaan hebt die je uiteindelijk laat stikken wanneer je haar broodnodig had. Die wel de heilige blijft uithangen daar kookt mijn bloed van.

Toen ik mijn verdriet/boosheid deelde kwamen er ongelooflijke veel reacties op maar wat me vooral opviel ze kwamen vooral privé. Niemand durft het zeggen wat voor een modderpoel het soms is die sociale media. Ik heb vriendinnen die ik nooit had leren kennen als sociale media er niet was. Maar ze zijn zo’n verrijking voor mijn leven geweest. Maar tegelijk vechten zij ook tegen die donkere wereld erachter. Influencers die andere een slechte naam geven waardoor we ons bijna schamen om ons nog blogger/IGblogger/… te noemen.

dinos eten koekjes

Mantra en karma

Ik herinnerde opeens mijn mantra weer: Behandel andere zoals jezelf behandeld wilt worden. Ik wil met liefde, zachtheid, trots, vriendelijk,… behandeld worden dus waarom laat ik al die negativiteit binnen? Waarom streef ik steeds een perfectie achterna die ik zelf helemaal niet leuk vind?

Nee witte muren ga ik nooit hebben want ik hou van kleur! Dus waarom zou ik IG foto’s proberen na te maken van perfecte huizen met perfecte witte muren met perfect geklede kinderen in de modetrend van roestkleur? Nee! Ik ben zo niet! Ik woon in een nog altijd in renovatie huis met gekleurde muren, met kinderen die alle kleuren van de regenboog dragen. Met vuile monden en kleren omdat ze namelijk spelen! Waarom probeer ik steeds mijn blog wat altijd mijn uitlaatklep was tot de perfectie te krijgen terwijl ik niet zo ben?

Ik ben niet perfect, ik maak schrijffouten en dat is menselijk. Door meer te schrijven zullen die met de tijd er wel uitgaan. Maar ik ga mijn teksten vanaf nu niet meer 3X laten controleren door anderen. De tijd die ik daarover doe duurt gewoon te lang waardoor ik steeds mijn schrijversflow kwijt geraak. Dus zie je een schrijffout? Stuur me even een pbtje en ik ben je ontzettend dankbaar 😉

dinos eten koekjes

Dus wat kan je vanaf nu verwachten van mij op sociale media en hier op de blog? Zoals mijn blog het mooi samenvat: Dinos eten Koekjes een EERLIJKE blog voor mensen met natuurlijke visie. Voila! Je krijgt een rasechte moeder met chocokussen op haar kleren met kinderen die chocomonden hebben omdat we net lekker in mijn nog altijd in renovatie keuken gebakken hebben.

Laat me zeker weten wat jij heerlijk vind aan sociale media!

Kus kus van deze dinosaurus

One Reply to “Bewust maar niet perfect meer!”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.