Dino Ouder Zwangerschap

Bloemenzaad in de plaats van suikerbonen #savethebees

bloemenzaad

Toen ik zwanger was van Vienna wilde ik iets speciaal geven in plaats van suikerbonen. Cedric ging er  niet mee akkoord. Hij wilde suikerbonen geven zoals de traditie dat wil. Dus besloot ik beide aan te bieden. Maar wat kon ik geven in thema Zonnebloemen? We hadden een paar zonnebloemen in de tuin staan en besloten die zaadjes te geven. Vandaag vertel ik waarom jij volgende keer bloemenzaad gaat kopen om de bijenpopulatie te redden!
Wij strooien elk jaar in onze tuin bloemenzaad die specifiek bijen en vlinders aantrekken. Een strook waar wij de natuur volledig zijn gang laten gaan. Wij gebruiken nooit producten in onze tuin waardoor elke plant veilig is voor mens en dier. We merken dat het geliefd is want elk jaar als de bloemen uitkomen is het een all-you-can-eat-buffet voor bijen, vlinders en andere insecten. Een waar genot om te onderzoeken met je kinderen.

bloemenzaad

Maar bijen?! Die steken!?

Als er een bij naast mij vliegt ben ik ook diegene die gaat lopen. Zit er nog zo ingebakken bij mij. Maar eigenlijk prikken bijen niet snel mensen. Tenzij dat je ze begint aan te vallen, dan verdedigen ze zichzelf. Maar in die 5 jaar dat we hier wonen en we die wilde bloemen strook planten, zijn we nog nooit gestoken geweest.

bloemenzaad

Het is belangrijk dat we de bijenpopulatie een steuntje in de rug geven want zij zorgen er net voor dat de voedingsgewassen bevrucht geraakt. Zo kunnen we blijven genieten van fruit en groenten! Maar vooral hoe weinig werk het geeft? Je zaait, je geeft daarna een keer water en daarna moet je er niet meer naar omkijken.

Dus laat die bloemen groeien en de bijtjes bevruchten! Hoe steun jij de bijen?

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.