Baby Dino Kind Dino Ouder

Borstvoedingsproblemen #2: Help ik kolf te weinig!

afgekolfd mamamelk

Waar ik bij Matteo een heerlijke overproductie had, en ik veel doneerde aan andere mama’s! Heb ik bij Vienna een frustrerend borstvoedingsavontuur. Mijn basis is niet goed gestart door haar te kort lip- en tongriempje waardoor ik een tijd serieus heb moeten vechten voor elke druppel. Want jammer genoeg kolf ik te weinig… Maar nu na 1 jaar kan ik eindelijk zeggen dat ik dankzij een aantal trucjes mijn productie serieus heb kunnen opkrikken. Mijn diepvries begint zich mooi te vullen en deze mama kan met een gerust hart eens een half dagje op stap gaan.

Drinken, drinken en nog eens drinken !

Ik merk onmiddellijk aan mijn productie als ik de dag voordien niet goed heb gedronken. Het verlies aan vocht door je melkproductie moet je namelijk compenseren. Je lichaam moet echt in topconditie zijn voor de borstvoeding. Soms beeld me visueel in dat wanneer ik drink dat het rechtstreeks naar mijn borsten stroomt. Alle trucjes werken zolang ik maar kan kolven 😉

Wat schaft de pot?

Havermout! Ja verrassing! Havermout heeft de leuke eigenschap om borstvoeding te stimuleren. Je kan lekkere havermoutkoekjes maken of het gewoon puur eten met wat extra bessen.

RVS broodtrommel Trio drievaks

Boezemvriendjes

Deze heeft mijn lactatiekundige aangeraden en blijkbaar is het toch gekend in de borstvoedingswereld. Het zijn voedingssupplementen die bestaan uit Fenegriek, Gezegende distel en Galega. Ze hebben allemaal de eigenschap de borstvoeding te ondersteunen en te stimuleren. Wel ik kan zeggen dat het werkt! Sinds ik deze neem is mijn kolfopbrengst aanzienlijk beter.

Warmte bij die boezem!

Een trucje van een vriendin. Zij legde bij elke kolfbeurt een kersenpittenkussen op haar borsten en door de warmte kreeg ze een betere opbrengst. Dit werkte slechts een tijdje goed bij mij maar andere mama’s zweren erbij.

afgekolfd mamamelk

Eervolle nominatie: Powerkolven of clusterkolven

Het resultaat van powerkolven is niet de hoeveelheid melk, maar dat je lichaam sneller de signalen aanleert dat het melk moet geven. Nu dit trucje werkte totaal niet bij mij maar bij sommige mama’s wel daarom vermeld ik hem even en geef ik je de site mee die mij werd aangeraden.

Kortom neem tijdens het kolven een lekker kopje thee met een havermoutkoekje samen met een boezemvriendje. Ik kan niet verzekeren dat al deze trucjes voor jouw werken maar als er 1 werkt om je meer rust te geven tijdens het kolven kan dat ook al stimulerend werken. Want rust tijdens het kolven is eigenlijk het belangrijkste. Maar zeg dat maar eens tegen een kleuter die ondertussen in de gordijnen hangt en een baby die net weer omvalt tijdens een poging tot zitten…

Heb jij nog een super tip?

Kus kus van deze dinosaurus

2 Replies to “Borstvoedingsproblemen #2: Help ik kolf te weinig!”

 1. Saarie schreef:

  Cashewnoten mogen bij in het kolommetje van de havermout. Zij hebben ook een positieve eigenschap op de bv.

  Er zijn verschillende soorten powerkolven. Als de ene manier niet werkt kan de andere het (misschien) wel doen.

  Een Electrische tandenborstel als je het gevoel hebt van een verstopt melkkliertje/kanaal

  1. Dinomama Cindy schreef:

   Ooh bedankt voor de noten tip! Die ga ik noteren 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.