Dino Kind Dino Ouder Peuter

Dan doet jouw kind andere kindjes pijn ….

doordenkers

16423034_1840309316228406_7681310566050818926_o

Dinopeuter is mijn kleine deugniet maar soms doet die deugniet ook andere kindjes pijn. Niet zacht maar redelijk hard, we praten over knijpen, trekken aan de haren en krabben. Absoluut handelingen die elke kind pijn doen inclusief je mamahart.

Het vreemde is dat het niet constant is. Ongeacht welke locatie, situatie of leeftijd krijgen we telkens een andere reactie. Op onze vakantie deed hij geen enkel kind pijn maar vanaf we een bevriende mama met kindje zagen was het terug prijs. Het maakt niet uit welke reactie het slachtoffertje doet, al roept ze eens hard terug of kruipt hij weg Dinopeuter doet het meestal terug. Maar het kindje naast het gepijnigd kindje doet hij weer niets, begrijpen wie begrijpen kan.

Geeft enorm stressvolle situaties en dat is dan ook weer niet bevorderend. Ik zit zelfs nu in de fase als er playdate’s worden geregeld ik op voorhand al vraag of we wel mogen komen want Dinopeuter doet soms andere kindjes pijn.

Mamahart doet ook pijn net zoals commentaar

Gelukkig ben ik nu in lid van een mamagroep die me begrijpt. Die weten dat dit een fase is van het leren van sociale vaardigheden maar dat jammer genoeg hun kinderen de leerstof zijn. Ze begrijpen me. Ze zien dat ik mijn best doe om juist en correct te reageren. Vooral dat Dinopeuter het nog aan het leren is. Deze mama’s weten dat met roepen en in de hoek zetten je het probleem niet oplost want zo krijgen ze geen kans om het te leren.

Het is niet leuk en ik ben er ook vaak enorm verdrietig over. Deze mama’s zijn de eersten om mij te troosten en te zeggen dat het een fase is.

16804260_1847576355501702_6187932658470361227_o

Ik ben zo al andere vriendinnen kwijt geraakt, vriendinnen die mama werden en het niet begrijpen dat ik niet wil roepen en niet in de hoek wil zetten. Doet pijn maar dan is het beter om uit elkaar te gaan.

Dus hoe moeilijk het ook is blijf ik mijn best doen. Breng hem naar sociale situaties, roep ik niet boos, hoe hard ik ook op mijn tong moet bijten na de zoveelste keer dat het gebeurd. Maar buk ik mij tot zijn hoogte, leg rustig maar kordaat uit dat het pijn doet wat hij doet en probeer alternatieven uit te leggen. Zo maakten we onlangs een kleine vooruitgang. In een stressituatie voor hem deed hij eerst het stopteken en schudde hij zijn hoofd maar toen het meisje toch dichter kwam kreeg ze een slag. Het is vooruitgang dat hij al aangeeft dat hij iets niet oké vindt voor hij een reactie geeft. Dat houdt me sterk.

Kus Kus van deze dinosaurus

2 Replies to “Dan doet jouw kind andere kindjes pijn ….”

  1. Kristine Moonen schreef:

    Knap geschreven Cindy, moeilijke situatie… Mijn oudste zoon had een soortgelijk probleem in het eerste kleuterklasje… bij hem kwam het eerder omdat hij ervoor niet echt veel
    sociaal contact had met andere kindjes … steeds opgevangen door de grootouders en dan plots in een groep kinderen terechtkomen… hij deed geen andere kindjes pijn maar bvb bij kringspelen enzo stak hij zijn vingers in de oren en neus van andere kindjes… de juf zette hem ook steeds uit de kring als hij zulke dingen deed en op de duur vond hij het niet leuk dat hij niet mee in de kring mocht en heeft hij het afgeleerd. Blijven volhouden. Sociaal contact is heel belangrijk. Komt zeker goed met Dinopeuter, gewoon geduld hebben. ❤

    1. Ooh dank je voor het hart onder de riem ❤ het gaat nu al weer een beetje beter door zijn neefje die hier 2 dagen in de week komt en hoe beter de playdates gaan, hoe meer we doen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.