Dino Life DIY

DDIY Pasen: Eieren kleuren met voedsel

Rode biet

Benodigheden

Ik beken! Ik ben een Pinterest verslaafde. Uren kan ik er mee bezig zijn en ik heb er al een stuk of 10 echt effectief gemaakt. Maar die van eieren met voedsel kleuren voor Pasen stond al jaren op mijn te-doen lijstje. De week die gepasseerd is heb ik er mij mee bezig gehouden. Je hebt zoveel manieren en voedselsoorten die je kan gebruiken maar omdat het mijn eerste keer was heb ik besloten om 2 voedselsoorten te nemen waar ik vrij zeker van was dat het ging lukken. Vandaag Dinos DIY -DDIY-  om eieren te kleuren.

Wat heb je nodig?

 • Rode kool en/of rode biet
 • Eieren: onze kipjes hadden goed hun best gedaan
 • Kookpot om in te koken
 • Pot om het kookvloeistof op te vangen
 • Glazen pot om in de koelkast te kunnen zetten
 • Vergiet
 • Azijn
 • Portie geduld

Om te beginnen kook je de rode kool of rode biet met de eieren zo’n 20 minuten samen. Dus ik had op mijn maandmenu op donderdag rode biet gezet en op vrijdag rode kool zodat deze mama een DIY en avondeten op tafel kon toveren. Na 20 minuten giet je de etenswaren af maar vang je wel het kookvocht op! Belangrijk!

Rode biet

Daarna leg je de eieren in een pot en giet je het overgebleven kookvocht in. Doe er een goede scheut azijn bij en zet dan de pot met eieren en kookvocht in de koelkast. Indien je geen geduld hebt mag je na 4u normaal de eieren eruit halen maar omdat wij eieren als snackje eten heb ik besloten ze bijna 24u te laten weken.

Rode biet aan de linkerkant en rode kool rechts

Resultaat na 24u

De volgende dag was het zo ver, ze mochten uit hun kookvocht. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet verwachtte dat de voorgemaakte rode kool ging werken. Maar toch, de eieren hadden een pastel, ombre paars effect. Ik vind deze kleur heel mooi maar blijkbaar was de binnenkant ook een beetje gekleurd geraakt. Persoonlijk vond ik niet dat je het proefde aan de eieren maar dinopapa heeft toch een nasmaak van de rode kool geproefd.

Rode kool ei
Rode kool ei

Rode biet

De rode biet eieren waren een andere verhaal. Ken je het gezegde: oordeel nooit de cover van een boek? Inderdaad, mijn teleurstelling was enorm groot toen ik zag dat de rode biet niets had gedaan. Een mini tintje donkerder gemaakt en dat voor verse rode biet vond ik enorm jammer. Tot dinopapa het opendeed, daar was alle kleur naar toe! Ze zagen rood langs binnen dat is pas een leuke verrassing.

Rode biet ei
Bovenste is het normale ei, de 2 andere zijn gekleurd met rode biet.

Conclusie

Te veel werk en redelijk onhaalbaar. Als je dit wilt doen moet je al rode biet of rode kool serveren op Pasen. Daarom raad ik eerder natuurlijke verf aan of kartonnen eieren vullen met een aangepaste traktatie.

Kus Kus van deze dinosaurus!

5 Replies to “DDIY Pasen: Eieren kleuren met voedsel”

 1. Grappig dat het zo verschillend is, bij mij was de rode biet te kleurrijk waardoor het wat bruinig werd ipv rood. Heb wel bietensap gebruikt en niet gekookt 🙂 die blauwe zijn wel heel mooi!

  1. Cindy Reyns schreef:

   Ik moest rode biet koken voor de stampot, anders zou ik ook rode bieten sap nemen. Duurt veel te lang! Jouw gele eieren vond ik super mooi!

 2. Bij ons heeft de paashaas er vaak stickertjes op gekleefd. Ook succes.

  1. Cindy Reyns schreef:

   Je krijgt er nu bij de AH met mondjes en oogjes voor op de eitjes te kleven. Ik heb een stapeltje meegenomen dus als je grootste kapoen nog stickertjes nodig heeft mag ze komen aanbellen 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.