De godinnentest trilogie – Aimée Carter

Ik hou van lezen, heerlijk meezweven in een fantastiewereld en de tijd vergeten. Door een kleine peuterdino die hier rondloopt is lezen beperkt tot: Hoe voelt Afrika en De Gele Ballon. Tijdens de zwangerschap heb ik boeken verslonden en na de grote opkuis een paar weken geleden heb ik besloten alleen mijn pareltjes te behouden. Boeken die ik anderen zou aanraden of ga herlezen. Vandaag vertel ik over 1 van die aanraders namelijk De Godinnentrilogie.

godinnentest-2Korte inhoud

Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft. En nu is de beurt aan Kate! Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden. Daar ontmoet ze Henry die blijkbaar ook de god van de onderwereld is, namelijk Hades genoemd. Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch. Zou hij haar moeder ook kunnen redden als ze slaagt in de 7 testen die haar onsterfelijk maar ook zijn bruid maakt. Plus wanneer ze die testen haalt is er tijd voor geluk en hoop terwijl er net een oorlog bezig is tussen de goden?

 Wat heb ik weggedroomd bij deze trilogie. Vooral de relatie Henry/Hades en Kate is romantisch maar hard herkenbaar. Je voelt de prille verliefdheid maar je bent toch niet zeker van je stuk vooral omdat je niet weet wat de ander voelt. Verder in de trilogie wordt de verliefdheid meer een relatie met ups en downs net zoals in het echt leven. De man die de vrouw wil beschermen maar deze dame is er ééntje die net goed haar eigen mannetje kan staan. Overgiet dat met de gekende Griekse mythologieën en je bent in een fantasiewereld die in mijn ogen veel te hard genegeerd wordt door schrijvers.

godinnentest-3

Daarnaast is het ook een spannende trilogie waarin de 7 testen die Kate moet halen centraal staan maar daarna de oorlog tussen de goden het prille liefdesgeluk tussen Kate en Hades staat. Gelukkig dat Kate haar moderne visie en logische verstand vaak de oplossing blijken te zijn tussen eeuwenoude vetes.

Het enige wat ik een beetje moeilijk vind aan de verhalen is dat de namen zijn gemoderniseerd. Zoals Hades die Henry werd, en Zeus is Walter; er staat gelukkig wel een namenlijst op het einde van het boek maar ik vond persoonlijk wanneer Kate erachter komt wie wie is, dat de mythologische namen mochten gebruikt worden. Leest net iets aangenamer.

godinnentest-1

De godinnentest trilogie door Aimée Carter is te koop voor €24,95. ISBN 9789402702606 Kortom per boek 300 pagina’s die vlot lezen en je met gemak laten wegdromen in de mythologische wereld van de Grieken. Aanrader!

Kus Kus van deze dinosaurus!

10 antwoorden op “De godinnentest trilogie – Aimée Carter”

 1. Ik vind het mooi dat een verhaal over klassieke goden en godinnen in een nieuw jasje wordt gegoten. De voorkant ziet er ook prachtig uit.

  Wat heerlijk dat je zoveel plezier beleefde aan dat boek! Dat zijn de allerbeste!

 2. Ik zelf lees niet zo graag maar dit klinkt toch wel heel interessant.

 3. Ik vind lezen heerlijk, helaas met de meiden komt het er niet meer zo van. Over goden en godinnen zou ik zeker lezen

 4. Het is niet mijn type boek, maar ben wel echt dol op lezen, doe het veel te weinig besef ik de laatste tijd

 5. Ik lees graag boeken op mijn telefoon. Ben niet zo’n echte fan van ‘echte’ boeken. Dit boek is wel super interessant, ik ga wel eens kijken of ik die ook kan downloaden.

 6. Ohhh, die ga ik in de kobo lijst zoeken. Dat is wel mijn ding…
  En ik ga boeken nodig hebben de komende maanden! 😉

 7. Ik moet ook echt weer meer gaan lezen. Vroeger kon ik me daar ook heerlijk in verliezen!

 8. Ziet er een fijne reeks uit! Soms vind ik het net wel handiger dat de namen iets gemoderniseerd zijn, haha! Helpt me soms om een beeld te vormen bij de personages!

 9. Wat ontzettend gaaf. Ik hou van zulke verhalen dus ben erg benieuwd naar die reeks. Dank je wel voor het delen.

 10. Ik ben ontzettend gek op lezen. Ik kan dan ook helemaal opgaan in een verhaal. Ik houd enorm van de Griekse mythologie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.