Dino Life Moestuin

De moestuin van de dino familie! #update 0

moestuin beginner

Wow gisteren ontplofte mijn instagram message box. Ik plaatste namelijk: wat plant ik best in mijn moestuin? Naast super veel goede suggesties kwam er vooral de vraag: Maak je daar ook een blogpost van? Na een 2de poll wilde jullie graag dat het maandelijks werd. Daarom vandaag update 0! Waar ik het over onze moestuin en een beetje achtergrond informatie ga hebben. Dan komt er op het einde van elke maand een update met wat we bereikt hebben en wat we de komende maand gaan doen. Welkom in de moestuin van de dino familie!

Waarom een moestuin?

Waarom niet? 😉 Nee eigenlijk is het grappig ontstaan. Ik was op youtube één van mijn favoriete youtubers aan het zien en die had het over haar moestuin. Waarop Matteo opeens zei: oh mama dat wil ik ook! Eten uit onze eigen tuin! Een appje later naar manlief en naar de schoonouders met de nodige discussies zoals de plaatsing en voilà het zaadje was geplant.

Naast dat we een moestuin begonnen om de oogst willen we vooral Matteo en Vienna de kennis bijbrengen. Ik keek vroeger ook altijd met grote ogen naar onze buurman die nog echt zo’n oud opaatje was dat elke dag in zijn moestuin bezig was. Met regelmaat kregen we groenten van hem en aten wie de lekker op. Een groente uit een moestuin smaakt toch net anders dan een groente uit de winkel. Plus als je zelf van een plant of zaadje begint en dan er van eet dan komt er toch een soort trots over je. Een voldoening dat je dat gewoon zelf hebt kunnen bereiken! Als dan Matteo boos word omdat de wortels op zijn of Vienna die tomaten van de winkel weigert wegens ‘eih kaka’ dan streelt dat toch ook je ego een beetje.

Een ecologische moestuin

Ook hebben wij een ecologische moes- en tuin. Er word hier totaal geen pesticide gebruikt en we hebben onze moestuin ook ingericht met het idee van permacultuur/biodynamisch. Alle regels volgen we niet maar we pikken de tips eruit die toepasbaar zijn in onze moestuin en ons leven. We hebben voorbeeld bij onze tomaten ook de bloem tagetes (afrikaantjes in de volksmond) gepland. Nu denk je waarschijnlijk: en dan? Wel die bloem zorgt ervoor dat je tomaten bespaart blijven van aaltjes want deze trekt ze zelf aan en dood ze. Dus we zetten bepaalde planten in om andere te besparen en dat zonder gebruik van pesticide. We kunnen aan onze tuin zien dat we goed bezig zijn. Er zijn veel bijen in onze tuin maar ook vogels die een indicatie zijn dat onze tuin een fijne plek is om te broeden. Alleen de slakken daar zijn we nog geen vriendjes mee… gelukkig zien onze kippen ze wel graag komen.

moestuin beginner
Start begin moestuin 🙂

Moestuin nu en moestuin in 2020

Kleine samenvatting nu want we breiden uit! Onze moestuin bevat nu 2 vierkante meter bakken. Er staat niets meer in behalve munt. We hebben nog een plek in onze tuin waar frambozen, aardbeien en braambessen staan. We hebben een appelboom en een perenboom. Die laatste is niet meer zo goed bezig dus we weten niet goed wat we moeten ondernemen met hem of haar…

De moestuin in 2020 gaat 3 bakken bij krijge en we hebben 2 kersenbomen in de tuin geplant. Cedric is een poging aan het doen om de aardbeienplant zicht te laten voortplanten en we hopen binnenkort nog meer bessenplanten te planten. Onze kids zijn daar verzot op!

moestuin beginner aardbeien
Spullen hergebruiken die we al hebben

De volgende update gaat komen op 30 januari met wat we al bereikt hebben (vooral administratief) en wat de planning van februari is! Volg ons zeker op instagram en facebook want daar zal meer tussendoor getoond worden!

Heb jij een moestuin ?

Kus kus van deze dinosaurus

2 Replies to “De moestuin van de dino familie! #update 0”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.