Baby Dino Kind Kleuter Peuter

Dinomama is fan van… Kapitein Winokio

duurzaam

Kapitein Winokkio

Ja je leest het goed. Niet dinopeuter maar dinomama is mega fan van Kapitein Winokio. Goed, hij doet wel mee als mama gek zit te zingen met de muziek maar zijn voorkeur gaat eerder naar Kaaaaatrjieeee -K3 dus-. Daar kan deze dinomama nog mee leven maar ik kan namelijk de radio besturen dus hij kan –nog- niet kiezen.

Het is begonnen met de CD Koekebakkevlaaien die afgespeeld werd op mijn vroegere werkplaats. Eindelijk een stem die je niet tot keelpijn dwong als je mee probeerde te zingen. Daarna volgde snel Handjes Draaien met het favoriete liedje van de kinderen maar ook van de verzorgende: Onze poes heeft poesjes gekregen. Zalig, iedereen die mee (vals) zong op: Poes poes lelijke poes…. Waar is de tijd?

Leeuwen in berenconcerten

Toen werd ik thuisblijfmama en was kapitein Winokio terug een beetje op de achtergrond geschoven. Tot we merkten dat Matteo in combinatie met auto meestal krijsen opleverde. Dat zang hem rustig kreeg, besloten we onze mp3 eens te verrijken met wat nieuwe liedjes.

Ik deed de site van Kapitein Winokio open en er waren enorm veel CD’s bijgekomen! Dat niet alleen, want later merkte ik na een rondje youtube op dat je zijn volledige concerten ook legaal kon zien via het kanaal van AB – Ancienne Belgique. Mijn geluk kon niet op en Dinopeuter die was onder de indruk van Meneer de Leeuw uit het Berenconcert van 2015. Als je trouwens onder een steen heb geleefd en nog nooit van Kapitein Winokio hebt gehoord dan raad ik trouwens het bovenstaande concert aan. Het nieuwste concert is nogal druk dus misschien niet de beste starter.

Kapitein Winokio

Van de CD’s zijn die van de seizoenen ongelooflijk leuk. Zo hebben sommige liedjes of versjes leuke knipogen ivm taal zoals ‘een hert is vaak introvert’. Anderen zijn dan gewoon zo grappig zowel in tekst als gezongen dat je het gewoon niet kunt droog houden van het lachen. Dan raad ik het liedje ‘Warme Wol’ aan van de winter-c. Dat zingen wij nu nog mee in de auto op net dezelfde manier als Kapitein Winokio.

Ook hebben ze een topnummer over mama’s en eentje over papa’s op de lente-cd staan.

Zoals jullie wel merken ben ik echt fan van Kapitein Winokio. Hoop ik echt dat hij nog verder gaat zodat we met Dinopeuter hopelijk live kunnen gaan zien. Dan zal ik even hard meezingen als Dinopeuter; beloofd.

Kus Kus van deze Dinosaurus

6 Replies to “Dinomama is fan van… Kapitein Winokio”

  1. Als moeder kun je fan zijn van zo’n figuur : ) Ik snap dat best. Zo was ik altijd dol op de Teletubbies. Teletubbieland was altijd zo lekker groen en de zon scheen er altijd. En iedereen was rustig en vriendelijk…

  2. Ik was nog niet bekend met de cd’s van Kapitein Winokio maar ik snap zeker waarom je er fan van bent, erg leuk!

  3. Nog nooit eerder gehoord, maar het klinkt leuk. Ik ga het eens bekijken want variatie is fijn!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.