Dino Life DIY Uitstappen

DIY opvouwbare bolderkar extra bagageruimte geven

Op uitstap

Soms vragen mensen hoe het komt dat ik en mijn zus zo creatief zijn… wel de appel valt niet ver van de boom zou ik in dit geval zeggen. Naast het feit dat mijn vader een schrijnwerker is en creatief uit de hoek kan komen heb ik namelijk ook mijn mama nog rondlopen. Zij stuurde me dit onlangs via what’s app door: tadaaaaa! Wat vind je van de bolderkar? Ik vond het zo vernuftig gemaakt dat ik het gewoon met jullie moest delen. Naast het feit dat het handig is kan elke mens met 2 linkerhanden dit ook maken!

bolderkar

Nood aan extra ruimte in je bolderkar?

Mama en ik waren niet zo fan van opvouwbare bolderkarren met een extra vak dat gewoon open was. Maar mama had toch nood aan een extra plekje waar ze het brood of een flesje water in kon steken maar dat er met gemak ook weer kon afgehaald worden indien ze het niet nodig had.

bolderkar

Wat heb je nodig?

 • Een opvouwbare bolderkar J
 • Een draagmand
 • 2 trekkershaken
 • 2 ringetjes

Het lapje stof is een optie als je de mand wil kunnen afsluiten. Als er uitleg moet komen hoe je dit maakt vraag ik het na bij de mama!

bolderkar

3..2…1…start!

De 2 ringetjes hang je aan de mand. De trekkershaken hang je daaraan vast en bevestig je ook aan de bolderkar. Tadaaaa! Ja zo simpel is het dus gewoon! Nu zeg je waarschijnlijk : “hoe simpel en hoe komt het dat ik er ook zelf niet opkwam?” Ik had dat gevoel ook maar daarom zijn er mama’s die iets verzinnen en dochters die het delen op het internet.

Wie zou deze DIY goed kunnen gebruiken? Tag snel de persoon in het facebook/instagram bericht van deze blog zodat deze persoon ook extra bagageruimte kan maken.

Kus Kus van deze dinosaurus !

24 Replies to “DIY opvouwbare bolderkar extra bagageruimte geven”

 1. Wat een slim idee zeg! Zo heb je instant extra ruimte. Ik vind het trouwens sowieso een leuke bolderkar. Toen we nog in de stad woonden, bracht mijn oudste zoon altijd de folders rond met een bolderkar.

 2. Wij hebben ook zo’n bolderkar, maar hij staat sinds de verhuizing opgevouwen achter in de schuur en kan er helaas niet bij. Moet hem snel eens uitgraven, want het is toch wel handig, helemaal met jouw tip

 3. Ik gebruik zelf geen bolderkar, maar vind dit toch een leuke tip die denk voor veel mensen wel bruikbaar is 🙂

 4. Wat een ideale oplossing dit, zeker als moeder zijn kan je nooit ruimte genoeg hebben. Helaas geen bolderkar en ik moet het gewoon met mijn fiets doen 😉

 5. Ik heb dan wel geen kinderen waarvoor ik dit kan gebruiken maar dit is ook ideaal voor het festivalseizoen. Al dat eten, drinken, tenten en kampeerspullen die we mee slepen… zo’n opvouwbare bolderkar + extra mand is dan een enorme uitkomst.

 6. volgmama schreef:

  Oh leuk zeg! ik zou ook graag een bolderkar willen. Handig voor dagjes uit!

 7. Miryam schreef:

  Wat slim bedacht! Heb altijd een bolderkar willen hebben, nu zijn de kids helaas te groot

 8. MamaPlaneet schreef:

  Wij hadden deze bolderkar ook tot een paar weken geleden. Wat een ontzettend goed idee van je! Heel praktisch dit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.