Dino Life Reizen

Drie hotspots in Mallorca

vakantie

Wij zijn samen met de schoonouders een week naar Mallorca gevlogen en hadden een enorm leuke vakantie. Ik kan ontzettend veel vertellen over wat we allemaal gedaan hebben dus giet ik het vandaag in een artikel. Vandaag de hotspots van Mallorca!

mama kind

1) Coves de Campanet

Het kan altijd gebeuren in een zonnig land zoals Mallorca dat je toch een dag hebt dat het regent. Gelukkig is mijn schoonmoeder uitmuntend in uitstappen vinden. Zij vertrekt niet zonder een lijst met activiteiten, ook bij regenweer. Dit is zo’n topper: de Coves de Campanet. Uitgebaat door een Nederlander waardoor je gemakkelijk vragen kan stellen over wanneer de rondleiding start, waar de wc is en leuke wandeltips.

De toer wordt gegeven door lokale gidsen, onze gids kon Spaans, Duits en Engels. Ik denk zelf dat ze nog meer talen kon maar geen Nederlands. Ze was ook enorm goed om kinderen te betrekken zoals bv hen vragen of ze de groep naar het volgende gedeelte wilden brengen. Pluspunt! De toer duurt 40 minuten en dus is een draagzak/doek wel aan te raden. Voor meer info verwijs ik je graag door naar hun website.

grotten

2) Het strand van Port d’Alcúdia

Ons hotel was op 10 minuutjes wandelen van het strand. De stranden van Port d’Alcúdia zijn schoon en heerlijk. Ze hebben strandstoelen waarvoor je wel moet betalen, zo’n 6,50€ maar dan heb je ook 2 ligstoelen, vaste parasol en een magnifiek uitzicht. Ook heb je om de zoveel meter een strandtaverne die er allemaal hetzelfde uitzien wat de eenheid wel mooi maakt. Die bevatten allemaal een openbaar toilet dat kraaknet is ongeacht om welk uur dat je daar binnenwandelt. Enorm pluspunt met een bijna zindelijke kleuter!

strand

3) Alcudia Old Town (Puerto Alcudia)

Rondstruinen in een typisch middeleeuws stadje en tegelijk kunnen winkelen? Wat wil een mens meer! De kleine winkeltjes zijn verdeeld tussen mainstream kledij en ambachtelijke spulletjes. Voor ieder wat wils. Als je op dinsdag en zondag langsgaat is er een grote markt in de straten van de Old Town, echt de moeite om groentjes en vers fruit te kopen. Voor meer info verwijs ik je graag door naar hun website.

Old Town

Wat het vermelden waard nog is, is dat Mallorca enorm kindvriendelijk is. Elk restaurant/bar/hotel heeft kinderstoelen gestapeld tot aan het plafond. Ze vinden het nooit een probleem dat je met je kapoenen wil komen eten, nemen automatisch een klein glas met rietje mee als je water bestelt en komen graag een praatje maken met de kleine spruit. Matteo had er de tijd van zijn leven.

Ken jij nog een leuke hotspot in Mallorca?

Kus Kus van deze dinosaurus!

21 Replies to “Drie hotspots in Mallorca”

 1. Ik ben nog nooit in Mallorca geweest maar het ziet er heerlijk uit! Ik ben wel eens in van die grotten geweest (maar dan in andere landen) en dat vond ik wel leuk voor jong en oud.

 2. Ik heb altijd al eens naar Mallorca gewild! Vooral de grot vind ik prachtig op de foto. Laat staan in het echt! Super handy dat het kindvriendelijk is. Ga ik onthouden!

 3. Wat een mooie foto’s van Mallorca ik ben er nog nooit geweest. Ik vind juist middeleeuws stadjes altijd leuk om te zien en te bezoeken.

 4. Dat ziet er leuk uit, niet in eerste instantie een plek die ik zou zoeken, maar het ziet er echt super leuk uit.

 5. De foto’s van Alcudia Old Town zien er prachtig uit. Bucket list✔️

  Love always,

  Zineb

 6. Ben nog nooit in Mallorca geweest maar zou er graag eens naartoe gaan. Het ziet er daar prachtig uit

 7. Ik raak helemaal afgeleid door je mooie bloemenjurk! Wat een beauty is dat! Hij staat je echt prachtig en heel romantisch.

  En de hot spots zien er ook leuk uit natuurlijk.

 8. Ik ben er toevallig in maart 2 dagen geweest heel kort. Wel leuk om de hotspots te zien en wat heerlijk dat jullie even weg zijn geweest!

 9. Ik wil zelf ook nog heel graag naar Mallorca. Ik ging hier vroeger heen maar ben al een lange tijd niet meer daar geweest, helaas.

 10. Ik ben hier nog nooit geweest, staat wel op mijn bucketlist! Wat een prachtige plekjes hebben jullie bezocht! Wij gaan in juli ook met de schoonouders op vakantie

 11. Ik wil daar graag eens naar toe. Als ik dan op mallorca ben zal ik meteen even langs die hotspots gaan 🙂

 12. dat strand met het uitzicht, wat prachtig wow!! dat stadje ziet er ook erg leuk en gezellig uit 🙂

 13. Dat moet een heerlijke vakantie geweest zijn! Mallorca trok mij nooit echt, maar onbekend maakt blijkbaar onbemind, want wat een prachtige Old Town en die kleur van de zee, moooi!

 14. Ben er nog nooit geweest, maar de foto’s zijn heel uitnodigend. Lijkt me leuk om eens naartoe te gaan. Dan zou ik zeker die grotten willen bezoeken.

 15. Ben er nog nooit geweest, maar de foto’s zijn heel uitnodigend. Lijkt me leuk om eens naartoe te gaan. Dan zou ik zeker die grotten willen bezoeken.

 16. Ik ben jaren terug als kind naar Mallorca geweest en dat was fantastisch! Vooral de grotten zijn ook prachtig. Net als het strand :). Leuke hotspots heb je uitgelicht!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.