Baby Dino Kind Dino Ouder Kleuter

Drie voordelen van afgekolfde mamamelk bij een kleuter!

afgekolfd mamamelk

Matteo is jammer genoeg gestopt met borstvoeding op 21 maanden maar sinds kort krijg hij terug mamamelk! Net zoals bij Matteo wilden we bij Vienna op 8 weken starten met 1 flesje in de avond. Tot nu toe geen groot succes maar er zit een kleine deugniet te springen om alles op te drinken. Haar grote broer krijgt de rest net voor het slapengaan. Vandaag vertel ik je de voordelen wanneer je kleuter afgekolfde mamamelk krijgt!

1) Antistoffen in de afgekolfde mamamelk

Net zoals Vienna krijgt Matteo nu een heleboel antistoffen binnen wat naar de toekomst toe nog beter zal zijn als hij naar de kleuterschool gaat. Toen Matteo stopte met borstvoeding, merkten we dat hij opeens dubbel zoveel ziek werd.  Dus nu kunnen wij zijn immuunsysteem terug opkrikken.

afgekolfd mamamelk

2) Vitaminen en mineralen

Matteo is een slechte eter tot groot ongenoegen van ons. Maar wanneer hij mij ’s morgens ziet kolven, staat hij de hele dag ongeduldig te springen tot hij dat mamamelkje ’s avonds mag opdrinken.  Daardoor krijgt hij dus, na een ik-weiger-te-eten-dag, toch nog een heleboel vitaminen en mineralen binnen.

3) Het jouw melk

Hiermee bedoel ik: het is jouw mamamelk. Melk door jou als mens aangemaakt voor jouw mensenkind.  Daardoor is deze perfect samengesteld en kan ze beter opgenomen worden door je kleuter dan bijvoorbeeld koemelk.

afgekolfd mamamelk

Bonuspunt bij ons

Matteo slaapt door sinds hij (terug) gestart is met afgekolfd mamamelk… Hoe? Geen idee maar het was vanaf dag 1 en dat noemen wij ons bonuspunt!

Dus ik blijf zeker extra afkolven voor Matteo. Ook wanneer Vienna de fles toch zou beginnen aannemen. Omdat ik het ook zo bijzonder vind dat hij terug mamamelk kan krijgen. Het voelt warm aan in mijn hart dat ik die speciale band, die ik met hem had tijdens de borstvoeding, terug kan opbouwen. Een soort van 2 kindjes aan de borst maar toch niet helemaal.

Kolf jij extra af voor jouw niet-borstkind?

Kus kus van deze dinosaurus

One Reply to “Drie voordelen van afgekolfde mamamelk bij een kleuter!”

  1. bonnie schreef:

    Wat leuk dat er nu zoveel aandacht besteed wordt aan goede raad en ondersteuning voor borstvoeding!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.