Dino Ouder Persoonlijk

Doet een tattoo pijn? Plus 4 vragen beantwoord over je eerst tattoo !

eerste tattoo vragen

Net voor de zomer heb ik mijn eerste tattoo gezet. Toen ik dit enorm trots op instagram plaatste kwamen er een aantal vragen. Nu toevallig die vragen die ik zelf ook via google had gezocht. Daarom de top 5 van meeste gestelde vragen bij een eerste tattoo!

1) Doet een tattoo zetten pijn?

Dit was de meest gestelde vraag en kan ik kort op antwoorden: Ja! Natuurlijk doet het pijn dat lijkt me ook logisch als je met iets krast op je huid. Maar is de pijn ondragelijk ? Nee! Indien je al vaginaal bevallen bent zonder pijnstilling dan is het nog simpeler… dan doet niets meer pijn hahaha! Nee even serieus. Ik ben een kleinzerige en ik heb een aantal keer serieus mijn bevallingspuf oefeningen boven gehaald bij sommige plekjes maar eenmaal gedaan sta je stijf van de adrenaline. Zo had ik al een 2de afspraak klaar staan in december voor nummer 2 terwijl het juni was bij tattoo nummer 1 en zit ik al met een 3de ontwerp in mijn hoofd.

eerste tattoo pijn
eerste tattoo Isabeau

2) Was je overtuigd van je tattoo ontwerp?

Ga geen tattoo zetten waar je maar een dag hebt over nagedacht! Gewoon niet doen. Teken het ontwerp uit en steek het in een schuif en kijk er pas terug naar na een maand. Indien je het mooi vind ga dan eens rondkijken bij een tatoeage artiest in je buurt of vraag op sociale media naar ervaringen. Zo ben ik bij Isabeau via een vriendin geraakt. Vriendin I. stuurde trots haar tattoo door en haar ervaring bij deze tattoo artiest. Ik zat al lang met een ontwerp in mijn hoofd maar durfde geen tattoo artiest te kiezen. Maar toch heb ik na mijn vriendin I. haar verhaal bijna onmiddellijk Isabeau gecontacteerd en na wat héén en weer berichtjes hadden we het ontwerp verfijnd en een datum geprikt. Je tattoo artiest kan raad geven zoals plaats, bijhorende elementen of betere keuze zoals schrijfstijl.

eerste tattoo vragen

3) Doet het pijn erna?

Het voelde meer aan alsof je net met je knie over een tapijt hebt geschuurd vond ik in het begin. Beetje een pikkerig gevoel als je erover ging maar het was cava. We kregen van Isabeau een aantal producten aangeraden die we hebben gekocht en smeerde daar onze tattoos lang mee in want deze werken ook verkoelend. Ook kochten we een zonnecrème die speciaal voor tattoos zijn omdat sommige niet-natuurlijke zonnecrème ingrediënten bevatten die de kleur van tatoeage compleet kunnen veranderen. Daarom is een zonnecrème speciaal voor tattoos of natuurlijke zonnecrème veel beter.

eerste tattoo vragen

4) Wat met water en een nieuwe tattoo?

De meningen zijn een beetje verdeeld maar wij hielden ons aan de regel 2 weken niet in een douche of proberen te vermijden wat gemakkelijker gaat als het je pols is.

Dit is vooral voor het herstellingsproces goed te laten verlopen en zwembad vermijden is vooral voor het chloor gehalte voor je open wonde niet erger te laten worden. Want dat is een tattoo in het begin: een open wonde.

eerste tattoo vragen koppel

5) De kostprijs van een tatoeage ?

Op stip de 2de meest gestelde vraag na ‘doet het pijn?’ . Voor mijn tattoo heb ik 160€ betaald en Cedric betaalde 50€ voor een extra naam bij een al bestaande tattoo te zetten. Onze 2de tattoo samen was het 50€/stuk. Dit zijn gangbare prijzen voor tattoos en meestal moet je al een voorschot betalen dus hou hier rekening mee. Wanneer je ergens spotgoedkoop een tattoo kunt zetten moet je onthouden: als het te mooi is om waar te zijn dan is het meestal een slecht idee. In een normale tattoo prijs zit niet alleen de werkuren maar ook de voorbereiding, materiaalkosten, vergunning, … dus je moet verder kijken dan alleen jouw tattoo.

Indien je nog vraag hebt mag je die altijd hieronder zetten!

Kus kus van deze dinosaurus

3 Replies to “Doet een tattoo pijn? Plus 4 vragen beantwoord over je eerst tattoo !”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.