Dino Life

Forest App – smartphone verslaving aanpakken

smartphone

xmas_special_feature

Ik geef toe: mijn smartphone is in mijn hand vergroeid, zo erg dat ik soms duimpijn heb. Tijd voor een plan namelijk de Forest App. Hij werd gedeeld op Facebook als tip voor smartphone verslaafden. Het concept is heel simpel: je stelt een tijd in daar hoort een bepaalde plant of boom bij en je drukt op start. In die tijd mag je je smartphone niet gebruiken of de plant sterft; als je wel je tijd haalt dan kan je zo een heel bos beginnen planten.

Zo simpel is de app zogezegd maar wat is dat moeilijk om van je smartphone te blijven. Je beseft niet voor hoeveel taken je je smartphone gebruikt! Eventjes opzoeken, sms-je sturen naar de mama, een what’s app-je naar de schoonmoeder en dinopapa ivm avondeten of een messenger naar mijn mamagroepje…. Echt moeilijk! Tip: zet je geluid af dat helpt al een groot stuk.

Forest app Garden program

Een extra leuk maar geweldig initiatief is dat je per boom of plant een reward krijg en deze kan je inwisselen bij Threes of the Future. Dit is een organisatie die bomen plant, families voedt en daardoor levens verandert. The Forest Garden Program is een eenvoudige, reproduceerbare en schaalbare aanpak met bewezen succes.

Door het planten van specifieke soorten bomen en gewassen op een systematische manier. Kunnen over een periode van vier jaar families hun leven voor altijd veranderen.

Forest Gardens bieden gezinnen met duurzame voedselbronnen, veevoer, producten te verkopen, brandhout en tot een stijging van 500% van hun jaarinkomen.

 real_tree_share

Je plant bomen voor het goede doel door minder op je smartphone te zitten waardoor je meer rust krijgt. Win – Win situatie, download hem hier.

Kus Kus van deze dinosaurus.

4 Replies to “Forest App – smartphone verslaving aanpakken”

    1. Cindy Reyns schreef:

      Absoluut maar gelukkig door het zonnetje nu ligt de smartphone ergens in een donker hoekje…

  1. Dat is inderdaad echt een leuke app! Met een andere app heb ik zicht op hoeveel ik per dag op mijn smartphone zit (zo confronterend!). En dat werkt wel om te minderen. Als ik daar in de plaats ook nog een boom voor kan planten, graag! Ik ga hem installeren 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.