Baby Dino Ouder Kleuter Ouder Peuter

Gehoorbescherming peuter en mama

gehoorberscherming kind

gehoorbescherming-1

Ik heb gevoelige oren en zet muziek ook altijd heel zacht tot groot ongenoegen van dinopapa als hij na mij de tv opzet. Dan is hij 10 minuten bezig met de tv terug luider te zetten. Ook na concerten had ik altijd dagen last van mijn oren. Toen dinopeuter geboren werd ben ik toch eens beginnen nadenken over gehoorbescherming. Dus na Matteo heeft mama ook eens gehoorbescherming gekocht.

Voor mama

Toen we na 1 jaar eindelijk eens uit het huis geraakten om een musical te zien had ik even een oh ooooh momentje. Tijd dat mama eens keek voor gehoorbescherming voor zichzelf. Toevallig had de apotheek net een nieuwe soort oordopjes gekregen namelijk BLOX XPERIENCE MUSIC TRANSPARENT; gehoorbescherming met akoestische filter. Afgerekend en meegenomen. Op het doosje staat: De oordoppen zijn gemaakt op basis van een organische component die vooral in de medische wereld gebruikt wordt, ze bieden een maximaal draagcomfort, ze zijn hypoallergeen en bevatten geen silicone. Klinkt goed maar tijd voor de test. Ik heb ze gedragen tijdens een musical en een bioscoopbezoekje.

gehoorbescherming-2

Ik ben er zo blij mee! Normaal tuten mijn oren na zo’n bezoekje maar wat heb ik genoten van de musical en film.

  • Het geluid? Was perfect, ik hoorde alles even perfect als zonder, maar gedempt. Helemaal mijn zin.
  • Comfort? Ik ben echt geen fan van oordoppen want het begint altijd pijn te doen op het einde. Bij de deze hield ik uit tot op het einde maar na 2u heb ik het wel gehad. Een hele avond bijvoorbeeld op een festival zou me niet lukken.
  • Handigheid? Ik kreeg ze er vlot in en uit. Bij deze zit er ook een aluminium kokertje bij die je aan je sleutels kunt hangen. Voor mij een pluspunt want zo heb ik ze altijd mee.

gehoorbescherming-3

Voor peuter

Matteo kreeg onlangs gehoorbescherming omdat we met hem soms op toch lawaaierige plekken komen zoals een kermis of bij oudjaar het vuurwerk. Uiteindelijk koos ik op de website gehoorbescherming voor kinderen –what’s in a name- de Alpine Muffy kinderoorkap. Nu zoals elke peuter hebben ze een eigen willetje en hem echt ophouden doet hij nog niet geweldig maar ik heb ze zelf eens opgezet om te testen.

  • Het geluid? Gedempt net zoals je verwacht bij deze gehoorkap
  • Comfort? Opvallend aangenaam door de zachte hoofdband. Sommige gehoorkappen zijn niet aangenaam door de hoofdband maar deze zijn lekker zacht voor je kleine kapoen zijn hoofd.
  • Handigheid? Met een peuter waar ik snel en behendig voor moet zijn om het op zijn hoofdje te krijgen vind ik het redelijk vlot in gebruik. Hij is ook verstelbaar dus hij groeit mee met je kindje. Hij komt ook in een handig opbergzakje dus ik gooi hem zo in elkaar geklikt in het zakje in de rugzak.

gehoorbescherming-4

Wat ben ik tevreden met wat ik al gevonden heb voor mij en Matteo zodat onze oren niet gaan tuten en we nog lang kunnen genieten van ons gehoor. Nu alleen het grootste kind in ons gezin eens overtuigen om zijn oren te beschermen hihihi

Kus kus van deze dinosaurus xx

Edit: de samsung smartphone ligt er naast voor de vergelijking hoe groot/klein het is. Dit is een Samsung J1 2016 

One Reply to “Gehoorbescherming peuter en mama”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.