Dino Ouder Ouder

Happi Kids de vervanging voor KIIND magazine?

happi kids bewust ouderschap

Zoals jullie weten had ik vroeger een abonnement op KIIND magazine maar na 3 jaar had ik het gevoel dat ik eruit gegroeid was. In het laatste jaar had ik overlappend Happi Kids, het magazine over bewust ouderschap en ik moet zeggen dat het me goed bevalt. Vandaag wil ik jullie vertellen of ik het een waardige vervanger vind voor KIIND magazine.

natuurlijk bewust mild ouderschap

Onvoorwaardelijk of bewust ouderschap?

Waar KIIND magazine hun focus ligt op leven in een ideale maatschappij dat soms niet haalbaar is. Dan legt Happy Kids hun focus op de moderne maatschappij waarin de bewuste ouder schommelt tussen maanstanden en een ibiza retreat voor ouder & kids. Hiermee wil ik vooral het verschil tussen de magazines blootleggen.

KIIND magazine heeft soms een te grote roze wolk waar mild ouderschap het hoogste goed is. Dat merk je soms in de bijhorende facebookgroepen (zowel magazine als onvoorwaardelijk ouderschap groepen) dat je als ouder je volledig moet weg cijferen voor dit soort ouderschap. Terwijl Happy Kids af en toe zegt: hallo ouder! Denk ook aan jezelf want jezelf weg cijferen zorgt voor storing in de gezinsbalans! Hoe kan je je kind leren dat het zijn grenzen moet aangeven als je zelf over je eigen grenzen gaat? Bewust ouderschap is bewust nadenken over elke stap die je maakt dat je zowel jij als je gezin daar de vruchten van hebt.

natuurlijk bewust mild ouderschap

Geen geboorteverhalen maar wel zorgeloos ouderschap

In KIIND magazine vind je meer borstvoeding, geboorte– en babyverhalen. Terwijl Happi Kids meer het over kinderen, ouderschap en familie heeft. Zoals een leuke DIY per nummer zoals in nummer 4 kon je muziekinstrumenten maken met herbruikbare spullen. Maar ook columns over puberale perikelen en artikels over geef (en neem) ruimte in het gezin. De seizoensfeesten worden uitvoerig besproken en toverdrankjes vol vitaminen kunnen gemaakt worden. Kortom voor elke levensfase zit er in bij Happy Kids. Aangevuld met leuke cadeautips die je gewoon in je winkel kunt kopen en prachtig ge├»llustreerde prenten die je met veel liefde in de kamer van de kinderen kunt hangen.

happi kids magazine

Kopen of niet die Happy Kids?

Aanrader! Ik heb een abonnement op mijn verlanglijstje gezet (hint hint want ik koop hem per stuk) maar hij komt dus 4x per jaar uit. Dus in principe krijg je hem gelezen als drukke ouder voor het nieuwe nummer er is.

Wat lees jij KIIND of Happy Kids?

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.