Dino Life Reizen

Het Land van Bartje – Landal Greenpark

land van bartje

Deze herfstvakantie waren we voor de 2de keer in Landal park – Land van Bartje! De 1ste keer in 2016 met 1 kind en in 2019 met 2 kinderen. Vonden we het terug de moeite of was het de laatste keer dat we gingen?

Het huisje in Land van Bartje

Waar Landal Park zich onderscheid is dat je hier in heerlijk bosgebied zit maar je een losstaande woning hebt. Wat met vroege vogels geen overbodige luxe is voor zowel ons in de avond maar ook onze buren in de ochtend. Het huisje is van alle gemakken voorzien zoals micro-golf oven en een afwasmachine. De bedden waren vorige keer wel beter vond ik persoonlijk tenzij je van zachte matrassen houd. Over de netheid kunnen we zoals elke bungalowpark kort zijn: oppervlakkig oké ga je dieper kijken dan fronzen je wenkbrauwen toch af en toe… Wel vind ik het heerlijk dat je zoveel ramen en deuren hebt waardoor je snel buiten zit.

land van bartje

De omgeving van dit Landal Greenpark

Je zit hier in de provincie Drenthe net aan het bosgebied Hondsrug. Midden in de natuur als ik naar rechts kijk maar als ik naar links kijk dan zie ik paarden grazen in de wei. Zo verschillend is het hier. Het is hier heerlijk rustig en toch zit je nog op geen 5min van het dorp Borger waar je twee supermarkten, twee drogisterijen en twee kledingwinkels. Ben je zoals wij handschoenen vergeten dan heb je hier keuze genoeg! Ook heb je hier een geweldig fietsknooppunt waardoor we heerlijk gefietst hebben. 

Hondsrug landelpark
land van bartje

Wat doe je op het park ?

Goh… waar begin ik? Bij de ponyranch waar je vanaf 4 jaar een lesje kan volgen of onder 2 jaar op een ieniemienie pony mag zitten? Of bij Bartje’s Boerderij waar een indoor zandbak is waar je bij regenweer heerlijk kunt spelen? Misschien toch maar bij het zwembad dat 2 kinderbadjes heeft maar ook een leuk activiteiten buitenbad dat bij warm weer zijn schuifdak opengaat? Ik ga toch bij de vele speeltuinen die je hier overal vind waar je elke dag wel uren kunt zitten. Moeders die zoals ik hun bekkenbodemspieren kwijt zijn geraakt na de vaginale bevallingen raad ik de trampolinekussen af…. Hou het bij de midgetgolfbaan dan!

land van bartje
land van bartje

Toch verveling in Het land van Bartje zelf ?

Dan heb je nog super veel uitstappen in de buurt! Belangrijk: als je iets wilt doen moet je rekening houden met de zomer en winterseizoen. De meeste uitstappen kan je niet meer doen in het winterseizoen dat start net na de Belgische herfstvakantie rond 6 november… Er komt binnenkort een artikel over wat je allemaal kan doen in Drenthe maar mijn favoriet is toch het Hunebed museum dat je op fietsafstand kan doen. De perfecte mix tussen geschiedenis leren en beleven!

Hunebed museum landal park

Alle leeftijd of toch maar niet?

Hier vind je voor iedereen iets! Toen we in 2016 kwamen was Matteo 14 maand en toen hebben we ons al geamuseerd. Nu in 2019 zijn we hier met een 4,5jarige en een 18 maander. Beide amuseren hun samen met dezelfde activiteiten. Voor de iets oudere heb je echt al lesjes in pony rijden en voor de jongste is het kinderbadje al het einde van de wereld. Ook deden we een deel activiteiten terug en Matteo vond ze even leuk als toen en leerde zelfs wat bij. Neem dat de maximum leeftijd toch 12 jaar is voor de kinderen…

land van bartje
Matteo in 2016, zie hoe klein !

Aanrader?

Absoluut! Nog niet overtuigd? Lees dan binnenkort mijn vergelijkingslijstje tussen de verschillende bungalowparken of mijn activiteitenlijstje dat je allemaal kunt doen in Drenthe! Ze komen snel online!

Ken jij dit park al?

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.