Dino Ouder

Het nut van een strikmutsje! + Stap voor stap hoe je zoiets strikt

strikmutsje

Als er 1 kledingstuk is waarvan ik echt ben losgegaan tijdens mijn zwangerschap dan zijn het wel strikmutsjes. Dat 1ne strikmutsje dat ik had bij Matteo had zo zijn nut bewezen dat ik besloot dat nummer 2 een hele collectie ging krijgen. Omdat het naast zijn nuttige functie er ook potjandorie schattig uitzag! Als ik foto’s zie van kindjes met strikmutsjes dan kan ik niet snel genoeg op die like button klikken. Daarom wil ik vandaag mijn liefde voor strikmutsjes met jullie delen!

Dit artikel bevat een gekregen product

 Wat is eigenlijk een strikmutsje?

Een muts met lange koorden aan die je op een bepaalde manier moet strikken. Meestal gemaakt uit zijde of wol vanuit de antroposofische leer. Wol is namelijk enorm goed in warmteregulatie zowel tijdens warme als koude periodes en helpt de baby’s hun temperatuur te regelen.

strikmutsje

Zijde heeft de geweldige eigenschap om prikkels te verminderen en dat is de grootste reden waarom ik van strikmutsjes hou! Ze hebben Matteo als baby zo goed geholpen. Hij was (is) namelijk altijd zéér gevoelig geweest voor zijn omgeving. Niet in slaap willen vallen, sterke wil hebben maar vooral helemaal van zijn toeren kunnen zijn door te véél aan externe prikkels. Hoe goed wij het ook soms bedoelden, zoals een uitstapje, kwam te hard binnen voor hem. Dus na een tip van andere mama’s kocht ik zo’n strikmutsje en wij zagen een ander kind tot leven komen. Daarom geef ik het altijd als tip aan nieuwe ouders om toch 1tje in huis te halen. Het brengt rust.

strikmutsje

Maar hoe strik je nu zo’n strikmutsje?

1) Men neemt een baby dat men kan vinden in je huis, meestal te vinden in de buurt van een ouder.

2) Je neemt een superschattig strikmutsje dat je voorbeeld kan bestellen bij de webshop de lieve draak

3) Je neemt het strikmutsje en je plaatst het op het hoofdje van je kapoen

4) Je neemt de 2 linten vast

5) Je kruist de linten over de borstkast van de baby

6) Je brengt de linten onder de armen naar de rug van de baby

7) Je kruist de linten over de rug en komt terug naar de borstkast van de baby

8A) Je maakt een leuk strikje op de borstkast van je baby

8B) Soms zijn de linten te kort en maak je een strikje op de rug

strikmutsje

Zo simpel is het dus 😉 Ik hoop dat ik jullie mee fan heb gemaakt van strikmutsjes. Zoiets multifunctioneel als stijlvol dat moet je gewoon op je geboortelijst zetten.

Ken jij strikmutsjes en zou jij ze gebruiken?

Kus kus van deze dinosaurus

Dit is een gekregen product, dit verandert niets aan mijn enthousiasme over het product. Lees mijn disclaimer voor meer info

14 Replies to “Het nut van een strikmutsje! + Stap voor stap hoe je zoiets strikt”

 1. Ik vind het eng klinken vanwege de lange linten! Ik snap dat dit onterecht is, maar ik zou dit niet goed durven te gebruiken. Misschien ook omdat ik niet genoeg vertrouwen heb in mijn eigen knoopkwaliteiten.

  1. Dinomama Cindy schreef:

   Het was inderdaad even wennen maar daarna gaat het vlotjes die angst 😉

 2. Ik heb ze nooit gebruikt, maar ze staan zeker schattig! Die lange linten lijken me wel best eng eigenlijk.

  1. Dinomama Cindy schreef:

   Oh nu ben ik wel benieuwd naar welk merk mutsjes jij hebt

   1. oef, geen merk hoor, gewoon die je bij die toeristen winkels koopt haha. Google even op Peruaanse muts, dan kom je ze wel tegen

 3. steetje schreef:

  Super schattig!! Ik heb dit eerlijk gezegd nog nooit gezien dat ze dit zo knopen.

 4. We kennen ze niet en ik heb ze eigenlijk ook nooit gebruikt, maar het ziet er wel super schattig uit!

 5. bonnie schreef:

  Buiten het functionele nut staat het nog schattig ook !!

 6. Vind ze zo schattig en enorm nuttig! Heb strikmutsjes helaas pas bij de derde ontdekt. Heb het wel keurig bij 2 exemplaren gehouden.

 7. Wat schattig, ik kende ze niet en denk dat mijn dochter ze echt niet geaccepteerd zou hebben maar het ziet er wel dottig uit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.