Dino Ouder Zwangerschap

Hoe herstel je het best down under na een vaginale bevalling? Mijn 3 super tips!

Yoni natuurlijk herstel

Ja, ja, ja je leest het goed. Ik wil het eens even hebben over het herstellen van je vagina na een vaginale bevalling. Bij Matteo’s bevalling heb ik toen een supertip gekregen. Deze heb ik terug toegepast bij Vienna samen met een nieuwigheid. Vandaag wil ik graag deze 3 supertips met jullie delen zodat jullie ook een spoedig herstel hebben!   

Dit artikel bevat een gekregen product

 Spoelen om te kunnen plassen

Ik ga gewoon eerlijk zijn, het is een slagveld beneden na een vaginale bevalling. Voilà dat is al even heel duidelijk en nu kunnen we verder. Persoonlijk ben ik het type dat niet durft te plassen zonder te spoelen omdat het pikt. Toen kreeg ik van mede mama’s de tip om kamillosan verdund met water naast me te zetten en deze kamille-extract elke keer als spoeling te gebruiken. Wow, echt life safer! Het verkoelt niet alleen maar werkt ontstekingsremmend. In het begin gebruik ik het bij elke plasbeurt en na verloop van tijd 3x per dag. Op het einde alleen maar in de avond omdat je dan meestal wel voelt of je een drukke of rustige dag hebt gehad. Je kan dit zonder voorschrift bij de apotheek gaan halen.

yoni

Biologisch maandverband

Ik ben een trouwe menstruatiecup gebruiker maar die mag je net zoals een gewone tampon niet gebruiken na de bevalling. Je hebt ook wasbaar kraamverband. Omdat ik niet wist of ik al lichamelijk in staat ging zijn om de was te doen besloot ik toch maar wat kraamverband en normaal maandverband in huis te halen. De eerste dagen gebruik je die dikke bio katoen kraamverbanden zoals Natracare dat in het natuurlijk kraampakket van Nalini zat.

Daarna ging ik verder met Yoni kraamverband. Zij maken ook gebruik van biologisch katoen voor hun producten. Wat weer hypoallergeen werkt, dat klinkt als muziek in mijn oren. Want vroeger heb ik echt afgezien met de reguliere maandverbanden. Steeds weer irritatie tijdens en weken na de menstruatieperiode. Dat het ook milieuvriendelijk kan door het bio katoen is weer mooi meegenomen!  Zoals verwacht geen enkele irritatie gehad. Win-win!

Yoni

Platliggen = verwennen

Mijn vroedvrouw verplichte me om gedurende 2 weken elke dag ongeveer 2 uur plat te liggen om het herstel van je bekkenbodem te stimuleren. Ik weet dat er ook vrouwen zijn die na een bevalling een maand of langer niet kunnen rechtstaan. Dat had ik ook bij Matteo… Maar bij Vienna was ik net zoals Kate Middelton up en running na de bevalling. Waardoor mijn vroedvrouw me toch even moest drukken op de feiten dat ik net bevallen was.

Dus leg je neer met baby en slaap wat. Laat je man met de kinderen spelen of laat kraamzorg je heerlijk verwennen. Voetjes omhoog en genieten maar. Het is misschien de laatste keer dat je 2u aan een stuk kan chillen in die zetel.

Zo dat waren mijn 3 supertips! Als jij nog een supertip hebt om te herstellen down under, laat het dan zeker achter in de reacties!  

Kus kus van deze dinosaurus

Dit is een gekregen product van Yoni Care, dit verandert niets aan mijn enthousiasme over het product. Lees mijn disclaimer voor meer info

9 Replies to “Hoe herstel je het best down under na een vaginale bevalling? Mijn 3 super tips!”

 1. Ik heb 2 ks en toch herken ik je tips heel erg. Spoelen en biologisch maandverband is zeker dan ook een handig, tenslotte heeft je baarmoeder ook herstel nodig.
  Dat rusten is echt een tip die je ter harte moet nemen. Voor alle nieuwe mama’s. Lekker cocoonen met je baby en je lekker laten verwennen.

 2. Vooral voldoende rust nemen vind ik heel belangrijk. De kraamhulp is er niet voor niets, dus rust vooral goed uit zolang het nog kan….

 3. Stiekem blij dat ik die tips niet nodig had, al was die sectio ook niet alles

 4. Ingrid schreef:

  Rust nemen en niet te gek doen de eerste weken. Je lekker laten verwennen

 5. Goede tips voor een volgende keer…en wauw twee uur plat per dag! Mijn kraamverzorgster wilde alleen niet dat ik constant de trap op en af zou lopen (boven baby verschonen), ivm bekkenbodem. En nu loop ik dus idd wel bij een fysio…hmmm. toch rustiger aan doen dan misschien.

 6. Wat een fijne tips, ik ga ze doorgeven aan m’n schoonzusje die net bevallen is!

 7. Carmen schreef:

  Ik ben niet vaginaal bevallen maar mijn keizersnede stond ik al snel zelf B te verschonen in het ZH en al snel op wandel. Ik moest echt buiten komen . vroedvrouwen verklaarde me ook gek toen. 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.