Dino Ouder Persoonlijk

Houdbaarheidsdatum voor vriendschappen

bloemenzaad

Bloem

Er zijn verschillende redenen om met mensen bevriend te geraken. Je hebt dezelfde boekenvoorkeur, je hebt allebei een crush op een bekende persoon of je wordt toevallig naast elkaar gezet in de klas en beslist om dan maar vrienden te worden. 1001 redenen om vrienden te worden maar dan moet je die vriendschappen ook onderhouden en daar loopt het mis.

Mijn schoonouders hebben een bevriend koppel, enorm lang al en delen alles. Ik denk echt alles en ze zijn praktische familie. Mijn ouders hebben ook vrienden maar pas op een later stadium ontmoet in hun leven maar close. Ik heb onlangs eens goed naar mijn vriendengroep gekeken en besefte: er is een houdbaarheidsdatum op vrienden. Vrienden die zich vrienden noemen maar het niet zijn. Waar je bijna moet smeken om nog eens af te spreken of waar je altijd als eerste iets moet sturen. Je kan tevreden zijn met de leidersfunctie van een vriendschap maar ik werd moeder. Prioriteiten veranderden maar bepaalde vrienden niet. Dat is normaal maar me er bij neerleggen was moeilijk. Het is een soort rouwperiode waar je door moet en met het nodige verdriet.

Bloem

De grote omkeer is gebeurd rond mijn verjaardag toen een ‘goede’ vriendin besloot de dag ervoor af te bellen want ze was vergeten dat ik dan verjaarde. Toen is de bom ontploft, ik was altijd de leider. Ik moest het maar aanvaarden dat ik steeds moest bellen naar iedereen om af te spreken. Om steeds mijn huis op te stellen, voor hapjes te zorgen en de goede gastvrouw te spelen. Toen zette ik mij op een stoel en dacht: nee, vanaf nu kijk ik naar mijn behoeften. Ik heb nood aan vriendinnen die ik kan bereiken en waar ik geen maanden op moet wachten. Nood aan vriendinnen die zelf na een dag of 2 sturen: hey alles oké? Ik hoor je niet? In plaats van na maanden uit de lucht vallen dat het slecht gaat met mij.

Ontvrienden op sociale media

Dus heb ik mijn facebook schoongemaakt, mensen ontvriend en investeer ik in die vrienden die wel naar mij omkijken. Verrassend genoeg door dat te doen heb ik eigenlijk nieuwe mama’s ontmoet. Ik heb mijn angst voor het onbekende losgelaten en afgesproken met een hoop mama’s die ik nog nooit had gezien met uitzondering van 1 mama en naar een filmavond gegaan die ze hadden georganiseerd in ons lokaal mamagroepje. Genoten dat ik heb, van mama’s die ik totaal niet ken maar wel dezelfde opvoedingsstijl hebben.

Bloem

Terug afgesproken met schoolvriendinnen die ik al veel te lang niet meer gehoord had want we zaten allemaal even in een levensfase waar het druk was. Ik ben zelfs met 1 van hun naar FACTS. Iets wat ik nog nooit heb gedaan maar het onbekende spreekt me aan.

Dus als ik raad kan geven aan jullie. Kijk naar wat jij nodig hebt en misschien zijn er inderdaad een paar vriendschappen die overtijd zijn. Die echte vriendinnen zijn voor eeuwig houdbaar maar die slechte/nutteloze/energiezuigende die zijn klaar voor de prullenbak.

Foto’s door dinopapa

Kus Kus van deze dinosaurus

One Reply to “Houdbaarheidsdatum voor vriendschappen”

  1. Ik heb niet zo’n grote vriendengroep. Maar wel een paar echt goede vriendinnen waar ik ook echt op kan rekenen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.