Dino Ouder Zwangerschap Zwangerschapsdepressie

In Utero – It’s where we all begin

utero

“In Utero is een documentairefilm uit 2015 van de Amerikaanse schrijfster en regisseur Kathleen Man Gyllenhaal, over het leven in de baarmoeder en de impact daarvan op het verdere leven.” Dit is niet een documentaire die je in de bioscoop zal kunnen bekijken, er is namelijk een Nederlands team die op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland en België hem willen tonen. Een vriendin wees me erop dat ze hem op 16 februari speelden in de Thomas More hoge school Campus Lier. Dus tickets bestellen en in de agenda zetten zodat dinopapa geen andere afspraken zou maken. Een medemama zoeken die mijn parkeermaatje wilde zijn wegens bang in het donker.

Hoe beschrijf ik best In Utero…? Ik weet zelfs niet goed hoe ik het op papier moet krijgen wat ik zag maar vooral wat ik voelde. Tijdens de zwangerschap van dinopeuter ben ik door bekkeninstabiliteit aan huis gebonden in een depressie gevallen. Daar kan ik een heel artikel overschrijven maar deze basis moet je onthouden. Nu, zoveel tijd later maakte ik me wel wat zorgen dat deze gevoelens tijdens de zwangerschap invloed zouden kunnen hebben op dinopeuter zijn karakter. Deze documentaire heeft heel veel vragen beantwoord daarover en ja ik heb het niet droog gehouden.

De invloed van mama op Utero

De invloeden die je als moeder doorgeeft zijn niet te beschrijven, nu zelfs nog zitten er invloeden van onze overgrootouders in ons. Het is enorm indrukwekkend maar je moet sommige onderwerpen wel met een korreltje zout nemen. Het is enorm Amerikaans gefilmd dus het gaat er soms wel wat over met voorbeelden van films zoals The Matrix en dat moet je wel minimaliseren.

Ik was geïmponeerd door 1 van de sprekers namelijk Dr. Gabor Maté. Die man kon het verklaren op een manier dat jij en ik het begrijpen zonder te veel medische termen. Inspirerende man vooral over het stuk dat we niet meer alleen durven zijn door de technologische vooruitgang.

Ik raad absoluut deze documentaire aan en als je hem graag wilt zien kan je best de Facebook van In Utero-Nederland in het oog houden voor datums in zowel België als Nederland.

Kus Kus van deze Dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.