Dino Life Reizen

Hoe inpakstress te vermijden

vakantie

wasmand

Je bent het type van lijstjes of geen lijstjes. Ik heb beide geprobeerd maar bij lijstjes neem ik te veel mee of overdenk ik zoveel dat ik het lijstje uit het raam gooi. Daarom vandaag mijn tips om inpakstress te vermijden.

Onnodig wassen vermijden

Een belangrijke regel die ik al redelijk lang hanteer: 3-4 weken op voorhand zeg ik tegen dinopapa dat, als hij specifieke kledij wil aandoen op vakantie, deze al opzij moet leggen of NU in de wasmand moet deponeren zodat het nog op tijd gewassen en gestreken wordt. Matteo zijn kledij wordt ook al verstopt in de koffer zodat deze niet meer vuil kan worden.

Identiteitskaart, paspoort of Kids-ID

Vanaf dat je er nog maar aan denkt om een vakantie te plannen, neem je portomonnee eens vast. Je hebt die toch al nodig om te betalen maar kijk ook eens naar de vervaldatums van je identiteitskaart, paspoort of Kids-ID. Voor het vervangen ervan heb je soms wel een wachttijd, je moet ook nog foto’s gaan nemen of op een onmenselijk uur naar het gemeentehuis gaan. Je bent niet op 1-2-3 klaar! Beter safe than sorry

ID

Basis benodigheden

Iedereen heeft zo van die spulletjes die standaard op vakantie gaan. Bij ons steekt er bijvoorbeeld al standaard zakdoeken, een setje speelkaarten, … in. Deze kunnen altijd mee en zijn speciaal gekocht voor vakantie. Dus ze blijven gewoon lekker in de koffer steken. Wil je meer lezen over onze top 5 reisbenodigheden? Klik hier dan om inpakstress te vermijden!

5 reisbenodigheden

Neem je favoriete kledij mee op vakantie

Ik weet het, het is misschien een rare tip maar ik neem mijn favoriete kleedjes mee op vakantie. Dat zijn vaak kleedjes die ik hier in normale omstandigheden niet kan dragen maar dat prachtig blauw kleedje kan ik wel aandoen om te paraderen op de boulevard. Of op het balkon als zoonlief beslist om lang te slapen. Je kan eens lekker uitpakken, doe eens gek!

Kleedje

Ziplock zakjes zijn je beste vriend bij inpakstress

Je kan echt ALLES kwijt in ziplock zakjes. Dit zijn al een aantal voordelen op een rijtje:

 • Je kan al outfits samen steken en de vuile er terug in meenemen
 • Speelgoed kan je verdelen en zo elke keer 1 zakje geven waar je kind mee mag spelen. Of hop een zakje in je handtas en op naar het restaurant!
 • Geen lekkages in je toiletzak. Ontplofte shampoo? Geen ramp meer.
 • Kotszakje? Aanwezig!
 • ….

waspoeder

Wat is jouw toptip bij het inpakken?

Kus kus van deze dinosaurus

23 Replies to “Hoe inpakstress te vermijden”

 1. Fijne tips! Goede voorbereiding voorkomt echt stress op het laatst. En wat ik ook altijd in m’n achterhoofd hou, is dat als je pinpas en ID bij je hebt dat alles op de bestemming kunt kopen.

 2. Mijn belangrijkste tip als je naar een land gaat die niet in de jungle, woestijn of de derde wereld ligt, ze hebben daar alles, dus zolang je paspoort, medicijnen en geld bij je hebt, maakt de rest niet zo uit.

 3. Als ik al op reis ga dan neem ik het liefst zo min mogelijk mee. Ik reis graag licht. Ik was altijd weer verbaasd bij schoolreisjes dat er kinderen waren die hele hoofdkussens meesjouwden.

  Verder houd ik toch best wel van lijstjes : )

 4. Handige tips! Ik ben intussen een professionele inpakker geworden, dus die stress heb ik niet meer. En ik neem zo min mogelijk mee. Ik had dan ook de lichtste koffer van de heel crew toen we 5 weken naar Panama gingen… Haha… Voordeel: paste lekker veel dingetjes in die ik vanuit Panama weer mee terug naar Amsterdam nam. 🙂

 5. Ik doe dat inderdaad ook, dat ik fijne kleren voor op vakantie al weken van te voren begin weg te leggen. Ook voor de kinderen!

 6. Ik heb altijd de bagage bags van Ikea bij me. Iedereen krijgt een zak (met rits) en ik gooi alle zakken in 1 grote koffer. Zo hoef ik bij het uitpakken alleen maar de zakken op het goede bed te leggen en we hebben alles gelijk bij de juiste persoon

 7. Fijne tips! Ik ben altijd zo’n stresskip als ik op vakantie ga. Echt n type dat lijstjes maakt.. en dan nog bang om dingen te vergeten

 8. Ik ben wel een lijstjes-fan! Anders vergeet ik waarschijnlijk een hele hoop. Mijn tip: zelf de koffers inpakken en vooral je kerel zich er niet mee laten bemoeien!

 9. Dit is leuk om te lezen. Ik kan zo één, twee, drie geen tip bedenken. Ik heb een flinke lijst gemaakt met dingen die mee zouden kunnen. Nu nog maar even gaan overleggen 🙂

 10. Wat een leuke blog. Ziet er heerlijk overzichtelijk uit. Het onderwerp spreekt me aan. Je hebt niet zoveel nodig. Keep it up!

 11. Fijne tips! Moest spontaan even terugdenken aan mijn citytripje vorig jaar, toen mijn vriend zijn portemonnee drie dagen voor vertrek kwijtraakt, inclusief identiteitskaart… Van inpakstress weet ik dus alles :p

 12. Melissa schreef:

  Eerste 2 dingen, yep ook hier in huis.. verder ontzettend handig om deze tips te weten… dank je wel daarvoor. Zelf neem ik altijd 2 pakken vochtige billendoekjes en snoeterpoetsers mee… altijd handig voor bij het knoeien, toiletbrillen onderweg even mee schoonmaken voor dat je gaat zitten. Pik handen… noem maar op. Ik ga de deur niet uit zonder

 13. Sophie schreef:

  Ik heb altijd een carry-on klaarstaan als in snel ergens heen moet. Ben ook een lijstjesmakes. Vroeger niet en wat gaf dat een stress!

 14. Hier ook een lijstjes meisje haha! Ik kan niet zonder. Heel handig je tips! Ik zeg zelf altijd; neem ook je favoriete beauty producten mee. Dikke onzin om mini’s te kopen, helemaal als je langere tijd weggaat. Het is gewoon fijn om je eigen favo dingetjes te gebruiken. En ik ga altijd voor 3 paar schoenen. Een sneaker, een slippertje of sandaaltje en een (wel je favoriete waar je her best op kan lopen) hakje voor een gezellig diner. Even hoor… een kleedje is een jurkje toch?

 15. Zelf ben ik wel echt een lijstjesmens, dat zorgt ervoor dat ik orde krijg in mijn hoofd!

 16. Goede tips. Zelf kan ik er helaas geen bedenken. Ik houd echt niet van lijstjes. Mijn moeder gebruikt zelf wel ziplock zakjes. Die zijn zeker handig en ruimer dan andere zakjes.

 17. Bianca schreef:

  I love ziplock zakjes. Zeg ook altijd dat de mr. z’n goede kleding niet meer moet dragen, maar doet dat niet.. Ik ga het ook niet meer wassen, haha

 18. Ik maak altijd pakketjes met kleren per dag voor mijn kinderen. Deze rol ik op en stop ik in een ziplock zakje. Ideaal om strak in te pakken en makkelijk op camping als je moet douchen in een hokje

 19. Fijne tips! Sowieso heb ik nooit stress want als ik iets vergeet dan koop ik het wel op vakantie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.