Dino Ouder Zwangerschap

It’s a girl! It’s a boy! So hoping for a dinosaur…

buik

 Jij gaat zo hard een girl krijgen! Nee, zij krijgt zo hard een boy! Aaah zwanger zijn maar niet het geslacht weten dat zorgt voor anderen blijkbaar voor het plezier om te gokken wat je krijgt. Vandaag zet ik mijn top 5 meest rare en grappige redenen waarom ik een jongen/meisje krijg volgens anderen!

1) Wow jij hebt last van veel onzuiverheden in je gezicht! It’s a girl!

Tipje hier, zeg nooit tegen een zwangere vrouw dat ze er slecht uitziet… Gewoon niet doen! Maar blijkbaar als je schoonheid wat minder is -lees: je ziet er slecht uit- dan krijg je een meisjes, want ze neemt je schoonheid af.

2) Maar jij bent helemaal geen meisjesmama. It’s a boy!

Die heb ik een aantal keer gehoord maar ik kan mijn vinger er niet precies op leggen waarom je zoiets denkt. Op mijn vroeger werk vond ik het heerlijk, meisjes met lange haren die ik dan kon vlechten en de meest leuke haarkunstwerken mee maken. Maar met diezelfde meisjes klom ik ook in bomen dus ik zie het precies niet goed waarom ik geen meisjesmama ben. Of ik echt een mama word die haar kind in het roze gaat kleden dat is nog een andere vraag…

buik

3) Je hebt last van het zuur dus een meisje met veel haar! It’s a girl!

Oh hier heb ik me mee doodgelachen. Jullie kennen duidelijk mijn neefje niet. Die is geboren met een haarbos waar je eigenlijk bijna direct na de geboorte mee naar de kapper kon gaan. Zoveel haar hadden wij nog nooit gezien in de familie. Dus krijg ik nu een baby met veel haar dan ga ik me waarschijnlijk een ongeluk schrikken na dat kletskopje van mij.

4) Het haarkroontje van Matteo staat in het midden. It’s a boy!

Als je hier stil van wordt begrijp ik het, dat was mijn eerste reactie ook. Er is blijkbaar een gezegde dat als het haarkroontje van je 1ste kind in het midden staat ga je hetzelfde geslacht krijgen daarna. Staat het niet mooi in midden krijg je het andere geslacht. Houden ze hier eigenlijk rekening met miskramen? Of zijn onze kids opeens helderziend? De vroedvrouw vond het ook een rare voorspelling.

doppler

5) Je buikt staat enorm vooruit! It’s a girl!

Mijn buik staat altijd enorm vooruit, je kan zelfs langs achter niet zien dat ik zwanger ben tot ik me omdraai. Wat hilarische situaties geeft in de winkel als ze vragen of ik opzij wil gaan. Had ik bij Matteo’s zwangerschap ook, dus helaas pindakaas!

Zelf hopen we nog altijd op een dinosaurus, maar een aap zou ook nog kunnen als we naar de grote broer kijken. Maar zolang het gezond is zijn wij al super blij!

Kreeg jij tijden de zwangerschap ook grappige/rare opmerkingen over het toekomstig geslacht?

Kus Kus van deze dinosaurus

10 Replies to “It’s a girl! It’s a boy! So hoping for a dinosaur…”

 1. Haha Heerlijk! Deze heb ik ook al gehoord: “Jij krijgt enkel jongens, ik zie je niet met meisjes”. Euh what??? Waarom zou ik geen meisje mogen hebben. rare opmerkingen toch :p

  1. Dinomama Cindy schreef:

   Ik vind die zelf ook altijd heel raar… ik weet nog altijd wat ik er mee moet doen. :p

 2. Hahaha, wel leuk een klein lieve dinosaurusje 😉 Mijn tweede zwangerschap was vooral heel anders, dus zei iedereen nu een meisje omdat ik al een zoon had. Alhoewel ik inderdaad ook wel eens heb gehoord dat ik geen meisjesmoeder zou zijn??? Heel apart vind ik dat.

 3. Geen meisjesmoeder? Vind ik persoonlijk wel beetje kwetsend. Wat als je net heel graag meisje wilt en iemand zegt zoiets tegen u :s

 4. geniaal wat mensen toch allemaal kunnen bedenken. Hier weten wij het ook niet en inderdaad de mensen om je heen kunnen erg creatief zijn

 5. Grappig dat iedereen het denkt aan de buitenkant te kunnen zien. Ik had 2 verschillende zwangerschappen, maar wel 2 meiden

 6. Bij allebei wisten mensen mij verschillende dingen te vertellen dat het jongens waren. Zelfs als ik zei dat het toch een meisje was kreeg ik te horen dat ik nog verrast kon worden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.