Dino Ouder Ouder

Kerststress vermijden dankzij mijn ultieme tip

kerstmis kerststress vermijden

Kerstmis is zowel de leukste als de meest stresserende tijd van het jaar. Vlak na de stress van Sinterklaas, op het einde van het jaar waarbij de kids uitgeblust zijn en dan heb je dat koud weer nog. Maar vooral als je zoals ons toch wel wat feestjes moet afgaan maar je wilt het thuis ook nog vieren met je gezinnetje. Dan slaat de stress kei hard toe. Bij de geboorte van Matteo hebben we idee toegepast en sindsdien hebben wij minder kerststress! Hoe? Lees dan maar snel verder!

Dit artikel is een samenwerking

Omdenken tijdens kerstmis

Goed… klaar voor? Simpel! Verplaats je kerstfeest met je gezin van de avond naar de ochtend! Geloof me hier in dat je een pak minder kerststress ga hebben. Waar je normaal achter iedereen aan zit te lopen met de gekende woorden: NEE! Je kan écht niet met je blote billen naar het kerstfeest! Laat ik ze lekker in hun pyjama rondlopen. Je kan voorbeeld van die mega gezellige pyjama’s kiezen zoals bij hunkemöller waardoor je kerstfoto’s ook nog eens Instagram waardig zijn. Win-Win!

Onder ons gezegd… niemand zegt dat je onder je pyjama niet iets leuk kan dragen om daarna een hete nacht ipv stille nacht te houden wink-wink. De meeste kindjes worden 9 maand na kerstmis geboren maar ik heb niets gezegd hé.

kerstmis kerststress hunkemoller

Koekjes tegen stress

Ik maak altijd de dag voordien met de kids koekjes en chocomelk die we dan in de ochtend opeten terwijl we The Sound of Music opzetten. Ja, je hoort me goed: een lekker ontbijt en oh zo fout maar veel minder kerststress! Dat gezond eten verschuiven we naar later op de dag of dagen… Kortom tijdens de kerstperiode laat ik gewoon de teugels wat losser want alles loopt al anders en deze mama heeft ook kerstvakantie. Tijdens de film komt er moment dat de kids het allemaal niet meer interessant vinden en dat is het signaal om de cadeautjes open te doen. Daarna steevast een wandelingetje of voetballen op het pleintje. Ja, ja en dat doen wij gewoon in onze pyjama met een jas erover. Geen schaamte want je ziet genoeg mensen in hun huispakken rondlopen want niemand heeft zin in kledij.

dinos eten koekjes

Conclusie? No stress!

Moet je toch nog naar een kerstfeest in de avond?. Dan is het van pyjama al rennend naar het bad zodat ze nog lekker kunnen ontprikkelen om dan rechtstreeks in hun kerstkledij te gaan. Weet je nog dat sexy kerstsetje? Kleedje erover en je bent ook ineens klaar. Geen feestje gepland? Dan is het pyjama tot we terug gaan slapen in ons coconnetje, heerlijke niets doen tot de kindjes slapen… Om daarna misschien op een leuke manier de kerststress te verminderen 😉

kerstmis kerststress hunkemoller

Nu wil ik graag weten wat jouw ultieme kerstmisstress tip is! Laat hieronder in de reacties achter!

Kus kus van deze dinosaurus 

Dit is een samenwerking, dit verandert niets aan mijn enthousiasme of leuke tips die ik deel. Lees mijn disclaimer voor meer info

2 Replies to “Kerststress vermijden dankzij mijn ultieme tip”

  1. Carmen Keersmaekers schreef:

    Hier pure stress… Kerstavond is bij mijn meter. Een huiskamer waar geen plek genoeg is, kindjes kunnen amper bewegen of er komt commentaar “niet met auto’s op de kast”….
    Ook word afgesproken om 18u …. En meestal komen ze dan nog te laat ook… Hele avond eten … We zetten wel de camper hoe de deur en leggen de kindjes na de soep en voorgerecht wss in bed. (Met babyfoon )

    1. Dinomama Cindy schreef:

      Dat lijk me helemaal niet fijn 🙁 de kindjes in pyjama al laten gaan dat is al 1 stress minder 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.