Boeken Dino Life Dino Ouder

Kinderen zijn geen puppy’s – Jürgen Peeters #dinoboekclub

Jurgen peeters

“Kinderen zijn geen puppy’s” van Jürgen Peeters is hét opvoedingsboek voor de luie ouder met kinderen! Straffe oneliner hé? Ik heb er mijn redenen voor en ja, ik zet me zelf in de categorie luie ouder. Vandaag vertel ik je de reden waarom je dit boek al lang gelezen moest hebben!

Luie ouder? Foei, Cindy!

Voor we de fakkels en hooivorken nemen: laat het me uitleggen. Wie herinnert het zich niet dat je net een kindje had en je zocht een opvoedingsboek met -hopelijk- alle antwoorden in?

Dat waren van die GIGANTISCHE dikke boeken met veel te moeilijke woorden in waar elke ouder met slaapgebrek toch maar verwarder van werd. Want naast het slaaptekort, werk en sociale leven heb je daar nog een kleine kapoen rondlopen die 9/10 kansen heeft ook nog eens een beetje op jou te lijken. Dan weet je dat die kleuterjaren nog héél leuk gaan worden.

Dan is een boekje van 171 bladzijden daarentegen nog goed te doen , een boekje waar ook heerlijk veel voorbeelden in staan waar je je helemaal in herkent.

jurgen peeters

Geen wijzende vinger maar mild ouderschap.

Waar de meeste onmiddellijk beginnen met een vingertje te wijzen en te zeggen dat je de wil van je kind moet breken begint Jürgen Peeters dat je mild moet zijn voor jezelf. Want kinderen zijn zoals spiegels: als je niet voor jezelf mild kan zijn, voor je eigen mogelijkheden en beperkingen hoe kan je dat dan zijn voor je kind?

De kern van het boek gaat over zelfsturing in de opvoeding. Het meest besproken onderdeel tijdens mommy wars is meestal: straffen en belonen! Wat doe je er nu mee? Jürgen Peeters legt het uitstekend uit in zijn boek waarom straffen en belonen -spoiler- niet werkt maar dat het niet betekent dat je kind opeens grenzeloos alles mag doen wat hij/zij/zhij  wil. Hij vertelt waarom grenzen veiligheid bieden maar ook hoe je die grenzen liefdevol kunt aangeven zonder dat er over jouw grenzen wordt gegaan.

jurgen peeters

Conclusie van deze luie ouder met negatief puntje.

Als je het boek nog niet gelezen hebt raad ik je aan om het onmiddellijk te bestellen en te lezen. Je gaat me dankbaar zijn als je kind voor de 1000ste keer iets uitspookt en je niet meer weet wat doen. Het enige negatieve punt van het boek volgens mij is dat er geen e-book versie van bestaat want nu leest dinopapa Cedric eindelijk opvoedboeken maar dus voor het slapen met de e-reader…

Als je meer voor cursussen bent raad ik die van Nele Flamang aan! Zij werkt rond verbinding d.m.v spel! Klik hier als je hierover meer wilt weten!

Heb jij dit boek al eens gelezen?

Kus kus van deze dinosaurus

5 Replies to “Kinderen zijn geen puppy’s – Jürgen Peeters #dinoboekclub”

  1. Ik heb het boek gelezen maar moet het nog lezen, ben benieuwd. Ik ga volgende week naar een lezing van hem.

    1. Dinomama Cindy schreef:

      Ik hoop dat je er inspiratie uit krijgt !

  2. Sorry, moest natuurlijk zijn, heb het boek gekocht…

  3. Beste Cindy, wat heerlijk om te lezen wat mijn boek jou gebracht heeft! Dank voor je lovende woorden. Warme groet, Jürgen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.