Baby Dino Ouder Kleuter Peuter

Later doe ik het zo! Een terugblik op 2 jaar een kind hebben.

baby slapend

Als ik met mijn vriendinnen praat die nog niet aan het hoofdstuk kinderen zijn begonnen lach ik me soms echt een breuk aan hun ‘Later, als ik een kind heb doe ik het zo!’ Natuurlijk vond ik het wel de moeite om eens op te sommen wat wij “later gingen doen” en wat er effectief van in huis gekomen is.

1) Later als ik een kind heb krijgt het nooit een tut!

Muhahahaha dat vind ik altijd een lachertje als iemand dat zegt. Geloof me: wij zeiden dat ook altijd of toch tenminste zo weinig mogelijk. De eerste 6 maanden was dat gemakkelijk want dinopeuter wilde geen tut aannemen maar dan kwamen er een paar weken van helse nachten. Toen was ik zo blij dat hij toch een tut nam. Ja, nu 2 jaar later gebruikt hij de tut veel maar dat hebben we losgelaten. Waarom? Gewoon, als ik nog borstvoeding zou geven zou hij de borst ook gewoon krijgen als hij het nodig zou hebben. Ja, ik vergelijk even de borst met tut want borstvoeding is meer dan voeding maar ook een troost. Kwestie dat borstvoeding ook langer dan 2 jaar gegeven wordt en doodnormaal is geef ik de tut ook gewoon. De enigste regel die we wel hebben is dat hij niet mag praten met tut in de mond.

mama en kind

2) Later als ik een kind heb, slaapt hij/zij in zijn eigen kamer!

Wel… Van mij mocht dinopeuter van in het begin bij ons slapen maar dinopapa was wel voorstander om hem na een maand naar zijn kamer te verhuizen zodat hij genoeg slaap zou hebben… Nu 2 jaar later staat er een peuterbed naast ons bed en slapen wij soms bij hem. We bekijken zelfs op dit moment of we een 2 persoonsbed in zijn kamer gaan zetten na de herinrichting van zijn kamer. Ik heb er een supermooi gezien en we zijn het dit weekend eens gaan keuren. Geen nood als hij 16 is kan zijn lief het overnemen en als ze ruzie zouden krijgen, kan er 1 van de 2 in het bijhorend stapelbed slapen.

3) Later als ik een kind heb, krijgt het nooit een ipad of kijkt het geen TV!

Wel daar heb ik al eens een blogpost aan gewijd, over ipad gebruik. Het is super handige technologie die er voor zorgt dat ik 5 minuten rust heb. Wie wil dat niet? Dinopeuter speelt ook buiten, leest, wat zeg ik, verslindt boeken en speelt met lego. Hij leert ook veel uit de filmpjes die hij ziet zoals Bing of Casper en Lisa. Omhels de technologie zou ik zeggen!

4) Later als ik een kind heb, zal hij/zij luisteren naar mij zonder driftbuien!

Serieus? Hebben we ooit het idee gehad dat het kon? Je leert natuurlijk veel pas vanaf je een kind hebt. Zoals: waarom krijgt hij een driftbui? Zit er misschien een onderliggende reden die er voor zorgt dat er een driftbui komt? Is de huilbui misschien gewoon geen broken cookie en hulpkreet naar verbinding? Dus geen blik van: amai die heeft haar kind niet onder controle maar een stevige schouderklop op de schouder van de ouder en veel moed gewenst. We all have been there!

kind

Dus lieve kinderloze vriendinnen het komt wel goed hoor en de enigste raad die ik jullie geef: maak gewoon geen plannen en go with the flow… Plus bel me maar als je gewoon even wil zagen dan, no judgement!

Zijn er bij jouw vooruitzichten die je snel in de vuilbak gooide eenmaal je kind er was?

Kus Kus van deze dinosaurus!

16 Replies to “Later doe ik het zo! Een terugblik op 2 jaar een kind hebben.”

 1. Haha ja het lijkt allemaal zo simpel.. Ik heb het vroeger ook wel eens anders gezien 😉

 2. Haha heel herkenbaar. Inderdaad slapen op de eigen kamer en alles met de pot mee eten. Is niet bepaald gelukt…

 3. Mijn kind zal niet met mij de gek houden.. Moehahahah what was I thinking. Een keertje mij lief aankijken en ik bezwijk 🙂

 4. Mijn kind zal altijd en overal naar mij luisteren, want ik ben de moeder. Euh … ik heb een ontzettend lief dochtertje, maar dat gaat ‘m natuurlijk niet worden 😉

 5. Haha, zo roep ik dus al weken dat ik m’n kind geen iPad ga geven ofzo. Maar weet niet precies of ik me daar ook echt aan kan gaan houden…

 6. Haha ik geloof best dat je snel van mening verandert in zo’n nieuwe situatie.

 7. Haha de kinderloze vriendinnen hebben altijd zo een rits aan advies, weten alles beter. Die van hun zal ook nooit een driftbui hebben en alles eten en overal netjes slapen haha

 8. Wat leuk om te lezen! Je hebt inderdaad vooraf allerlei gedachten over iets, maar het pakt vaak toch anders uit. En dit is ook helemaal niet erg!

 9. Hahaha ik denk sommige dingen ook. Slapen op onze kamer? Onzin zo een mooie kamer gemaakt voor die kleine hahaha… maar wie weet kom ik daar later wel op terug.

 10. Geniaal! Ik heb hier ook al een blog over geschreven. Ik moet gewoon lachen tijdens het lezen. Is zo herkenbaar.

 11. Haha, heel herkenbaar. Ik zei ook altijd dat mijn kind geen tut zou krijgen.. Nu heeft ze ‘m ook maar kort gehad, maar dat was niet omdat ze ‘t niet mocht

 12. Ik heb geen kinderen, maar kan mij wel voorstellen dat het soms lastig is om consequent te blijven!

 13. Zo herkenbaar! Je leert jezelf pas echt kennen zodra je een kind hebt. En je leert dat je kind vaak de koppigheid van jou en je partner heeft. Dat is vaak niet opgewassen tegen je eigen kracht.

 14. Jamey Herben schreef:

  Wat leuk om te lezen. Ik en in verwachting van ons eerste kindje en kan echt niet wachten!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.