Dino Kind Kleuter

De Leukste Lunch voor moeilijke eters dankzij de bentobox!

De leukste lunch

Het is geen geheim dat dinokleuter een moeilijke eter is. Er zijn dagen dat hij niets eet en andere dagen dat hij uitgehongerd lijkt. Net zoals bij elke ouder blijft eten zo’n hekelpunt waarbij je liefst het eten in zijn mond wilt steken of zelfs voorkauwen omdat het een frustrerende situatie geeft. Dus heb ik de bentbox geïntroduceerd! Maar werkt het wel? Met de hoop mijn moeilijke eter en de bijhorende frustratie een keer opgelost te zien. Ben je benieuwd of mijn moeilijke eter opeens een eetengeltje werd, lees dan snel verder!

Dit artikel bevat gekregen producten

De leukste lunch

Het dinothema

Ja, het kon niet anders dan dat ik het dinothema koos. What’s in a blogname. In mijn dinopakket zaten de volgende spulletjes:

De leukste lunch

3…2…1… Bentoboxtime

Na al die leuke bentofoto’s op Instagram kon ik eens lekker losgaan met mijn spulletjes samen met dinokleuter. We besloten bij de eerste bentobox dinosaurussen uit tortilla’s te maken met de dinosaurus uitstekers. Wat vond hij dat een leuke werkje. Daarna smeerden we er een beetje humus op. Omdat hij vond dat het een mama en een papa dinosaurus was kwam het idee van dinosauruseieren er ook snel bij. Van een simpel mozzarella bolletje maakten we een echt dinosauruseieren avontuur door ze op de leuke prikkers te prikken. Ook kan je eventueel een DIY doen om gewone eieren te kleuren. Voor Pasen te vieren in je bentobox is dit een leuk idee!

Als carnivoor kreeg de T-rex een toepasselijk vleesje in zijn ring gestoken. En voilà. Een heerlijke bentoboxlunch was geboren en werd in snel tempo opgegeten. De dinosauruseieren trokken zijn aandacht, hij heeft er zelfs 1tje willen proeven maar werden voor vandaag aan mama geschonken. De rest verdween in zijn buikje.

Over de dinosaurus baranvellen heb ik mijn hoofd zitten breken maar ik kon ze niet echt gebruiken in mijn bentobox.  Die heeft al een mooie afscheiding. Daarom besloot ik ze als versiering te gebruiken en deze bleven mooi op hun plek.

De leukste lunch

Dinosauruslunch

Na het succes van de eerste bentoboxlunch besloten we dat de Dino Sandwich Cutter een kans kreeg. Wat is dat een handig ding. Je brood moet wel het juiste ‘normaal’ formaat hebben. Echt een aanrader om in de ochtend te gebruiken als je snel iets speciaal voor je kapoen wilt doen. Om deze lunch af te maken gebruikten we de dinosaurusringen maar deze keer namen ze een stuk wortel mee, die herbivoren toch. Maar de dinosaurus boterham was op nog voor ik met mijn ogen kon knipperen. Gelukkig kon ik nog snel 1 foto nemen van deze bentolunch. Ook de wortels verdwenen snel in zijn buikje!

Ook hadden we de dag voordien met de Silikomart EasyChoc ‘Dino fruitsnoepjes’ gemaakt. Wat een schattige dinosaurusjes zijn daar uit gekomen!

De fruit dinosaurussnoepjes vond blijkbaar alleen mama lekker. Pompelmoes sap viel niet zo in de smaak dus ik ga nog eens verder experimenteren met andere fruitsappen.

De leukste lunch

Conclusie?

Het was een groot succes! Omdat het nieuw was? Omdat hij net wel een goede eet dag had? Geen idee, maar ik vermoed dat we nog vaak gaan bestellen bij De Leukste Lunch. Heb je trouwens hun fijne facebookgroep al ontdekt? Die werkt pas inspirerend. Dus heb jij ook een moeilijke eter? Probeer eens een figuurtje uit zijn brood te maken en een leuke prikker te introduceren. Wie weet wordt jouw moeilijke eter wel een easy eter dankzij de bentbox !

Doe jij ook aan bentobox kunst?

Kus kus van deze dinosaurus

Dit is een gekregen product, dit verandert niets aan mijn enthousiasme over het product. Lees mijn disclaimer voor meer info

7 Replies to “De Leukste Lunch voor moeilijke eters dankzij de bentobox!”

  1. Ah wat leuk! Moet eerlijk zeggen dat ik zestien broodjes smeren voor iedereen S ochtends al genoeg werk vind. Maar een dino uit een gesmeerd broodje steken is natuurlijk niet heel veel extra werk

  2. Wat een leuk idee zeg! Ik kan me voorstellen dat dit voor moeilijke eters goed kan werken! Ik heb thuis 2 makkelijke eters, dus ik vind het iets teveel moeite.. haha. Maar mocht dit gaan veranderen, hou ik dit zeker in gedachte!

  3. Jamey Herben schreef:

    Wat een super leuke ideeen zeg! Ben zo benieuwd hoe mijn meisje gaat eten later…

  4. susanvanzoetisgoed.nl schreef:

    Wat ziet dit er superleuk uit! Ben benieuwd naar je recept voor de snoepjes, echt te leuk om zelf te maken!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.