Dino Life Dino Ouder

Loungekledij die zwangerschaps- EN borstvoedingsvriendelijk is? Eureka!

esprit

Als je me al een beetje kent weet je dat ik altijd problemen heb met het vinden van kledij … Ik heb namelijk een eisenlijst om U tegen te zeggen. Nu ik zwanger ben is die lijst natuurlijk nog wat aangevuld tot grote frustratie van moi. Mijn huidige zoektocht is die naar loungekleding dewelke ik tijdens de zwangerschap én na de bevalling kan aandoen. Oh Cindy dat is toch easy? Euhm nee! Want na de bevalling moet de kledij ook borstvoedingsvriendelijk zijn én wil ik diezelfde kledij na het borstvoedingsavontuur ook nog verder kunnen aandoen. Valt toch mee die eisenlijst? Gelukkig vond ik na een zoektocht op het internet in de webshop van Esprit mijn ideale loungekleding. Hint, hint, Kerstmis komt eraan dinopapa en mijn pyjama’s passen niet meer…

Loungekledij + knoopjes = Winnaar

Dat is de beste tip die ik kan geven: als er knoopjes aan zijn is het borstvoedingsvriendelijk! Zo simpel is het eigenlijk. You’re welcome. Maar je moet ook goed kijken naar de materiaalkeuze. Als er niet over heel de lengte knoopjes zijn maar slechts tot halverwege, kan je best kijken bij de materialen of je Jersey ziet staan. Ook stretch is een goede indicatie dat je stof goed meewerkt om die zwangere buik er nog in te krijgen. Dus eventjes surfen en ik vond 3 loungesetjes die op mijn kerstlijstje komen te staan.

esprit
1) Pyjama van jersey-flanel 2) Soepele pyjama van jersey/stretch 3) Jersey pyjama met patroonmix

Zomerloungekledij

Hoe ik dat met dinopeuter deed toen hij geboren was? Ja, ik weet het: toen was het een hittegolf! Maar ik kan niet naakt slapen dus een leuk setje was wel aan te raden. Het setje heb ik niet meer wegens echt tot op de draad versleten maar ik heb bijna hetzelfde terug gevonden dat ook borstvoedingsvriendelijk is. Een v-hals was hier mijn redding. Geen knoopjes maar wel easy acces. Want baby’s wachten niet op hun eten ongeacht borstvoeding of flessenvoeding. Dus zou het toch gebeuren dat er in maart opeens een hittegolf uitbreekt dan bestel ik snel deze 2 leuke setjes. Deze zijn met een v-hals en vooral de jumpsuit kan ik zelfs aandoen als er bezoek is. Tijd is kostbaar als je een newborn hebt.

esprit
1)  hibiscusprint, jersey/stretch 2)  jumpsuit met zigzagprint

Hoe ziet jouw ideale loungekledij eruit tijdens de zwangerschap?

Kus Kus van deze dinosaurus

Dit is in samenwerking met Esprit, lees mijn disclaimer hierover

20 Replies to “Loungekledij die zwangerschaps- EN borstvoedingsvriendelijk is? Eureka!”

 1. susanvanzoetisgoed.nl schreef:

  De kleding is niet echt mijn smaak, maar de knoopjestip vind ik wel fijn! Ben zelf van de velours-pakjes enzo.

 2. Oh wat leuke kledij! Nou die playsuits wil ik ook wel hoor :). Mijn borstvoeding kledij was ook veel v-halsen en bloesjes met knopen 🙂

 3. Toen ik borstvoeding gaf droeg ik altijd jurken met knoopjes en anders rokken met een shirt dat ik makkelijk omhoog kon schuiven.

 4. Goed dat je hebt lopen surfen naar deze leuke outfits. Zeker handig voor als je zwanger bent, dat je nog in de kleren komt. Haha.

 5. Het is bij mij zelf nog niet aan de orde maar kan me inbeelden dat het niet eenvoudig is om gepaste kledij te vinden die er ook nog eens zo stijlvol uitziet als die van Esprit!

 6. thatslifexyz schreef:

  Ik was gelukkig midden in de winter hoogzwanger (18-1 uitgerekend), dus kon lekker veel laagjes aan en thuis droeg ik lekker een joggingbroek met een slobbertrui. Voor in de zomer lijkt me die zigzag jumpsuit erg comfortabel zitten! Het is alleen zo jammer dat je, als je een jumpsuit draagt, alles uit moet doen als je naar de wc moet, haha! 😀

 7. capitalmonday schreef:

  Oe help geen idee. Ik ben nog nooit zwanger geweest. Maar deze setjes zien er erg leuk uit!

 8. Eerlijk? Ik heb gewoon heel veel standaard jurkjes (handige – daar heb je het al – V-hals jurkjes) en t-shirts (die standaard van de Hema) gedragen. Al die speciale zwangerschapskleding heb ik nagenoeg niet nodig gehad. Wat wel handig was is dat ik veel tweedehands heb gekocht.

 9. Ziet er inderdaad heel mooi uit en handig voor je dat het gemakkelijk in gebruik is wanneer je borstvoeding geeft, lijkt me soms een heel gedoe!

 10. Op zich houd ik trouwens helemaal niet zo van loungekleding moet ik bekennen. Ik vind dat een mooi woord voor een joggingbroek. En daar voel ik me altijd zo lamlendig door!

 11. Volgens mij zit het heerlijk maar het is niet helemaal mijn stijl. Maar als je zwanger bent dan ga je liever voor comfort 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.