Dino Ouder Ouder Persoonlijk

Marie Kondo? Kies liever voor Ontwarcoach Britt! #minimaliseren

minimaliseren

Ik zal het ineens maar toegeven: ik ben een hoarder en had nog nooit van minimaliseren gehoord! Kasten vol spullen die je niet meer gebruikt, kledij die in de kleerkast stof zit te vangen tegen ooit-als-ik-eens-terug-smal-ben en boeken waar een bibliotheek jaloers zou op zijn! Maar toen kreeg ik mijn depressie en stond mijn huis een jaar stil. Niets gebeurde, de spullen kwamen bij en de frustratie werd groter. Na een zoveelste frustratieruzie besloot ik actie te ondernemen. Een mailtje naar Britt om 22u wanneer de baby zat te slapen aan mijn borst en de dag erna stond de kenninsmakingsafspraak al in mijn agenda. Wie? Marie Kondo? Wij hebben onze eigen Vlaamse ster Britt die namelijk professioneel organizer en minimaliseer coach is! Vandaag vertel ik je mijn minimaliseer avontuur met haar, een avontuur dat niet zonder tranen kon afgemaakt worden.

Cindy, heb je nu iemand nodig die helpt opruimen en minimaliseren?

JA! Om te beginnen is Britt geen veredelde opruimster. Ze is namelijk iemand die kritisch meekijkt en je laat doordenken. Jij en je partner hebben waarschijnlijk net zoals ik en Cedric in de keuken gestaan van: “oh maar we gaan echt wel ooit dat bordje gebruiken als we meer tijd hebben… Of ik ga echt wel zelf pasta maken volgende week/maand/jaar… Dat glas kunnen we niet wegdoen, we hebben dat (gratis) gekregen!” en nog 1001 excuses die je kan verzinnen om het niet weg te doen.

minimaliseren

Dan komt Britt met haar kritische vragen:

  • Wanneer was de laatste keer dat je dit gebruikte? Euhm 5 jaar geleden toen we naar hier verhuisden?
  • Heb je niet iets anders waarvoor je het kan gebruiken? Multifunctionele voorwerpen ipv maar 1 taak
  • Soms had ik zelfs voorwerpen vast waarvan ik echt niet kon zeggen waarvoor ik ze gebruikte…

minimaliseren

Gooi je dat dan gewoon weg?

Nee, natuurlijk niet! Britt neemt bij elk bezoek 3 grote dozen mee.

1)      Een doos om te verkopen en hierbij een tip: tijdens het opruimen alvast een foto nemen zodat je die in je rustmoment direct op facebook kunt smijten

2)      Een doos om naar een andere kamer te brengen zodat je niet steeds heen en weer moet lopen

3)      Een doos om weg te doen. Het beste daaraan is dat ze die laatste doos zelfs meeneemt en naar verschillende instanties brengt zoals weggeefwinkel, kringloopwinkel,…

Verwerking van depressie

De grootste ommezwaai kwam bij het minimaliseren van de kamer van Vienna. Ook al sliep Vienna bij ons, haar kamer was een stal, en toch, stiekem wilde ik hem afhebben voor zij er was gekomen. Toen ik nu een jaar later er eindelijk aan begon met spullen weg te doen kwamen er enorm veel emoties los. Wenend heb ik haar kamer afgemaakt. Alle frustraties, emoties, gedachten kwamen bij elk voorwerp naar boven. Bij elk voorwerp dat ik wegdeed omdat het me geen sparkling joy gaf, ging er steeds een stukje negativiteit weg. Spullen minimaliseren kan emoties naar boven halen waarvan je niet wist dat ze er zaten. Je kan je niet meer verschuilen achter die 1001 voorwerpen die je als muur gebruikt heb om je eigen emoties maar te verstoppen.

minimaliseren

Sessies gedaan maar Britt blijft daar!

Het voordeel aan Britt is dat ze je niet in de steek laat nadat je je sessies hebt gehad. Regelmatig stuur ik ze een foto met de tekst: oké Britt! Vandaag dit kastje of vandaag deze kamer! Ik stuur haar voor en na foto’s door en we genieten er samen van. Ze kan je blijven aansteken ook al zie je ze niet meer echt in real life!

Dus mijn tip? Haal Britt in huis en hop! Minimaliseren zodat je je huis maar vooral je hoofd kunt leegmaken en je gevoelens terug kunt (h)erkennen.  Klik hier als je op haar website wilt kijken  😉 

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.