Dino Life

Mijn top 5 blog essentials plus nieuw logo!

blog

Met een nieuwe baby werd het natuurlijk ook tijd om het logo aan te passen. Daardoor kreeg ik inspiratie om eens een blogpost te schrijven over wat mijn blog essentials zijn. Hierbij mijn top 5.

Dit artikel bevat een gekregen product

1) Een ‘deftig’ fototoestel

Voor iedereen kan dit anders zijn maar je hebt een soort van fototoestel nodig. Want een artikel met alleen tekst is toch maar saai. Je kan daar op 2 manieren aan werken. Een ‘echt’ fototoestel of een smartphone met camera. Ik ken bloggers die prachtfoto’s kunnen nemen met hun smartphone dus zeker doen als je daar goed in bent. Mijn smartphone trekt niet zo’n scherpe foto’s en dat in combinatie met een kleuter die niet wilt stilstaan…je begrijp wel waarom we een fototoestel kochten. We kochten een Canon EOS M100 en wat zijn we er blij mee! Hij is snel, efficiënt en vooral we kunnen via de wifi foto’s van het fototoestel naar de smartphone sturen om ze zo onmiddellijk op instagram te kunnen delen.

2) Visitekaartjes

Ik hoor je al denken: Visitekaartjes? Zo ouderwets! Wel ik heb toch al een aantal keer met mensen zitten praten over mijn blog om daarna bij het naar huis gaan te denken: die gaan bij het thuisgekomen niet meer weten hoe mijn blog heet. Ook al heb ik een blognaam dat je niet zo snel vergeet. Daarom besloot ik visitekaartjes te laten maken bij de Fotofabriek met het nieuwe logo! Wat zijn ze leuk geworden. Maar vooral ze zijn lekker stevig waardoor ze een tripje in je portemonnee of handtas met gemak overleven. Ben je niet zeker of het iets voor jouw is? Bestel er dan een kleine hoeveelheid en test uit. Vliegen ze de deur uit? Dan haal je je opgeslagen afbeelding terug op in jouw account en bestel je een grotere oplage.

logo

3) Een logo

Naast een toffe naam heb je gewoon een logo nodig! Mijn logo is logisch: namelijk mijn familie als dino’s met natuurlijk een koekje. Nu Vienna ons heeft vervoegd werd het tijd voor een nieuw logo. Mijn zus ging aan de slag en tadaaaa. Als je zelf creatief bent, kan je het om te beginnen zelf maken maar kijk eens in je omgeving. Misschien heb je wel een vriendin die kei goed kan ontwerpen en kan je haar een vriendendienst bewijzen door haar website te maken?

4) De juiste plugins

Top, je hebt je blog! Maar wist je dat je ook plugins kan downloaden die het bloggen gemakkelijker maakt? Zo heb je Yoast SEO die kenbaar maakt of je artikel goed kan gevonden worden in zoekmachines. Nog zo’n toppertje is Jetpack als Google Analytics nog een beetje te moeilijk is om te begrijpen maar zo kan je wel je bezoekersaantallen in het oog houden.

blog

5) Trello

Deze app heb ik al een paar maanden op mijn PC staan en is heel handig! Je kan gemakkelijk borden maken waardoor je je brainstorms goed kan ordenen. Het handige is dat ze ook een app hebben voor op je smartphone die je kan connecteren met de app op je PC. Dus ideetje bij de familie? Hop app open, brainstorm in Trello zetten. Wanneer ik thuis op mijn PC aan mijn blog wil werken doe ik de app open en vind ik alles terug.

Indien je een blog hebt, wat zijn jouw blog essentials?

Kus kus van deze dinosaurus

Dit is een gekregen product van de Fotofabriek, dit verandert niets aan mijn enthousiasme over het product. Lees mijn disclaimer voor meer info

6 Replies to “Mijn top 5 blog essentials plus nieuw logo!”

  1. Krystle/Batboy schreef:

    Trello ken ik nog niet, maar klinkt handig! Goed van je zus dat ze je logo heeft gemaakt. Ik vind hem erg leuk! Foto’s maak ik trouwens altijd met mijn smartphone

  2. Mijn iPhone6 om foto’s mee te maken, en natuurlijk een computer. Visitekaartjes heb ik wel ergens liggen, maar gebruik ik zelden tot nooit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.