Dino Life DIY

Mijn top drie verbouw tips

Verbouwen

Binnenkort beginnen we er weer aan. Waar we 4 jaar geleden al een deel van dit huis hebben verbouwd, hebben we de rare kronkel gekregen om nu de achterbouw aan te pakken. Ja, met een baby onderweg, what where we thinking! Onze achterbouw is verouderd en de keuken is een donker gat waar geen enkel straaltje zon in komt. Omdat we ons in de categorie verbouwexperten -knoeiers- kunnen plaatsen vond ik het wel een leuk idee om mijn top drie verbouw tips te delen. 

Dit artikel is een samenwerking

1) Gereedschap delen

Een facebookberichtje naar je familie, even aankloppen bij de buren of een what’s appje naar vrienden. Je hoeft niet elke tool aan te kopen voor een verbouwing die daarna ergens stof ligt te vergaren in de garage. Investeer liever in een basis gereedschap set zoals een schroevendraaier en een hamer. Die spullen heb je toch zeker nodig in je verdere leven, zoals bij kerstcadeau’s het speelgoed van batterijen te voorzien (om die een week later er ook terug uit te halen). Maar die schuurmachine? Die heb je misschien maar een week nodig. Geen handige Harry’s en Henriette in je buurt? Kijk dan op de site Bewust Verbruiken. Zij hebben een fijn artikel gemaakt met adresjes waar je kan huren of lenen. Beter voor het milieu en je portemonnee!

verbouwing

2) Slaapkamer toen, keuken nu

Soms moet je de overweging maken of iets duur echt de moeite is om geld aan uit te geven. Zo hebben wij eerst geïnvesteerd in onze slaapkamer op zolder i.p.v. een nieuwe keuken. Zo hebben we een echte inloopkast gebouwd in onze slaapkamer waar Carrie Bradshaw van Sex and the City jaloers op zou zijn, maar ook hebben we VELUX ramen geplaatst. Daar hebben we echt zot gedaan en gekozen voor afstandsbediende dakvensters. Met een afstandsbediening kan ik de verduistering toe doen, ramen opzetten, instellen dat ze na een uur terug toe moeten en het ALLERBESTE: ze gaan automatisch toe als het regent! Ideaal voor deze mommybrain want ik vergeet altijd als het regent dat de VELUX toe moet omdat het daar wel kan binnen regenen.

verbouwing

3) Spijs de hongerigen en laaf de dorstigen

Wat stond het er snelst op onze werf, raad eens?…  Een tafel, stoelen en een mini koelkastje. Mensen komen sneller helpen als ze weten dat hun buik goed gevuld wordt. Met een buurtsupermarkt en een bakker op wandelafstand kon er altijd snel eten gehaald worden dat volledig naar zin was van de helpers. Bij ons was de winnaar altijd Kontichs Specfour om die kleine honger al even te overbruggen. Nog een kleine tip, zorg dat een markeerstift met een touw vasthangt aan de koelkast zodat iedereen zijn eten kon opeisen en de stift niet altijd verdween. Want spullen verdwijnen altijd op een werf en jaren laten komen ze terug boven…

Heb jij nog een super verbouwtip? Laat dan zeker achter in de reacties.

Kus Kus van deze dinosaurus

Dit is in samenwerking met VELUX, lees mijn disclaimer hierover

18 Replies to “Mijn top drie verbouw tips”

 1. Ik ben zoooo benieuwd naar die inloopkast, sowieso dat ook ik jaloers zou zijn haha. Dat wil ik later ook trouwens.
  Materiaal uitlenen doen wij ook, omdat het inderdaad vele goedkoper is en je helpt elkaar op deze manier toch een beetje. En natuurlijk veel zelf proberen te verbouwen, want vakmannen kosten een pak geld.

 2. haha waar begin je aan 🙂 wij hebben de afgelopen jaren elk jaar een verbouwing gehad en voorlopig even echt niet meer.

 3. Wat een verschil zeg! Heel leuk om een voor en na foto te mogen zien! Ik ben benieuwd naar de foto wanneer het helemaal ingericht is 🙂

 4. Carmen schreef:

  Ohja hier zwanger en verbouwen. Verbouwingen die nog niet klaar waren en wonen in ons bijgebouw met een beebje. Wij hebben veel werkgerei. Moest je iets nodig hebben, vraag het gerust!

 5. Het lenen van gereedschap is mijn man een doorn in het oog, haha. Iedereen wil altijd van alles van ons lenen, maar zie het maar eens terug te krijgen en op de momenten dat je het nodig hebt. Maar hey, ik ben echt nieuwsgierig geworden naar de veluxramen, lijkt me super!

 6. Oooh begin hier niet over gereedschap lenen, haha… mijn man is te zuinig op al z’n Makita’s en gedoetjes en heeft tegenwoordig alles gestickerd! Nou heeft hij dan ook wel héél veel i.v.m. z’n werk…

 7. Handige tips! Wij gaan geen grote verbouwing doen, maar toch neem ik dingen mee in de komende weken verhuizen. Gereedschap lenen is zo handig inderdaad, in Nederland is daar ook peerby voor.

 8. Wat goed dat jullie zo aan het verbouwen zijn. Wij hebben het ook jaren gedaan, maar nu met kinderen ben ik blij dat we naar een nieuwbouwhuis verhuisd zijn. Wel willen we dit jaar de vloer en de keuken gaan vervangen

 9. Zeg het niet tegen mijn partner dat hij zijn gereedschap moet delen, haha. Vindt hij echt niet cool 🙂 Tip 3 is bij ons ook altijd aan de orde: Iedereen die komt helpen wordt voorzien van eten en drinken.
  Succes met de verbouwing en de zwangerschap 🙂

  1. Cindy Reyns schreef:

   Manlief is heel blij dat zijn schoonvader dat wel wilt :p

 10. MamaPlaneet schreef:

  Verbouwen. Ik heb er zo een gruwelijke hekel aan gekregen. We zitten er helaas nog middenin 🙁

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.