Dino Life Dino Ouder

Minder drukwerk in je brievenbus! Hoe dan?

BRIEVENBUS

We willen allemaal minder afval maar ineens grote stappen nemen lijkt heel beangstigend. Zeker voor mij, ik doe elk jaar een aantal stappen want anders vind ik het allemaal overweldigend. Plus je moet ook nog eens rekening houden met je huisgenoten die bepaald drukwerk in de brievenbus wel willen ontvangen. Daarom ga ik je vandaag laten zien wat onze oplossing daarvoor is namelijk een brievenbusbordje!

Dit artikel bevat een gekregen product

Reclame nee, maar lokaal drukwerk graag!

Als het aan mij lag kwam er niets van reclame binnen maar jammer genoeg wonen we hier met 4 mensen, 1 kat en 4 kippen en er zijn dus een aantal meningen waar ik rekening mee moet houden. In het begin dat we hier woonden had ik met een briefje het volgende geschreven:

  • Reyns – Janssen
  • ons adres 
  • Kontich
  • Geen reclame aub!
  • Wel Kontichse info !

Ik kon het zo zien aan mijn brievenbus als mijn papiertje was weggewaaid. Dan zat het VOL drukwerk van meubelzaken, schoenenwinkels,… van winkels aan de zee praktisch. Super onhandig, alsof je daar gaat winkelen terwijl je een schoenenwinkel bijna achter de hoek hebt. Een volledig verbod mocht er niet komen van reclamedrukwerk want met een politieker die gemeentelijk wil opkomen wil hij op de hoogte zijn wat er allemaal gebeurt/komt in zijn gemeente. Dus daarom de zin: Geen reclame aub! Wel Kontichse info! Ja, dat werkt. Zo af en toe zit er iets van de buurgemeenten in maar voor de rest is onze reclame drastisch gedaald.

Duurzaam alternatief voor de sticker

Na de zoveelste keer dat mijn papiertje was weggewaaid heb ik me achter mijn laptop gezet en een duurzaam alternatief gezocht. Ik wilde eerst een sticker bestellen met al mijn gegevens op maar uiteindelijk kwam ik uit op Signomatic. Daar besloot ik om voor een brievenbusbordje te gaan. Zeg nu zelf? Voor een paar eurootjes ziet onze brievenbus er toch net wat chiquer uit? Als er iemand een idee heeft hoe je plakbandrest af natuursteen krijgt, laat het me zeker weten!

brievenbus

Na ongeveer 4 maand met zon, regen en zelfs hagel ziet het er nog steeds als nieuw uit. Vertel me hieronder in de comments zeker hoe jij het drukwerk  in je postbus vermindert!

Kus kus van deze dinosaurus

Dit is een gekregen product, dit verandert niets aan mijn enthousiasme over het product. Lees mijn disclaimer voor meer info

2 Replies to “Minder drukwerk in je brievenbus! Hoe dan?”

  1. Carmen Keersmaekers schreef:

    Deze topic ga ik onthouden voor ons nieuw huisje! Dank u voor tip!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.