Dino Ouder Ouder Persoonlijk

Moeder en partner zijn is fucking moeilijk!

bodypositiviteit

Er zullen hier waarschijnlijk een aantal vloekwoorden voorkomen in dit artikel. Moeder en partner zijn is fucking moeilijk! Waarom? Omdat ik het eventjes beu ben dat perfecte wereldje! Ik voel me al een aantal dagen/weken slecht. Waarom? Daar probeer ik zelf eens achter te komen. Er zijn wat redenen die ik kan delen maar ook een aantal niet omdat deze in de privésfeer horen.

Onbewerkte foto's
Onbewerkte foto’s en niet opgeruimd huis. Niemand is perfect en dat is net goed.

Moederschap is gewoon fucking moeilijk!

Nah, ik zeg het gewoon. Matteo is geen gemakkelijk kind. Ja hij is enorm lief, deugnieterij vind ik ook nog schattig maar hij is enorm afhankelijk. Hij plakt enorm hard aan mij en dat is soms (vaak) niet tof. Behalve het feit dat ik thuisblijfmama ben, ben ik er ook nog eens altijd. Hij gaat wel 2 dagen naar de grootouders maar dan moet ik enorm veel doen in het huishouden omdat hij het gewoon niet toelaat dat ik dat doe wanneer hij thuis is.

Op een dag was ik het zo beu dat ik mijn mama had gebeld dat ze NU moest langskomen omdat ik anders ging doordraaien. We hebben zijn speelgoed anders aangepakt. Het belangrijkste is dat we co-sleeping hebben afgebouwd en we zijn nu op het punt dat hij in zijn eigen bed slaapt. We hebben hem niet laten huilen maar elke keer uitgelegd waarom (het feit dat niemand slaapt omdat we alle 3 woelen)

Ook gaat dinopapa nu meer met Matteo alleen op stap zodat ik kan rusten. Na een enorme ruzie kwamen we er achter dat ik ‘op’ was en hij me verkeerd ‘las’. Hij zag ons al zo weinig omdat hij werkte dat hij daarom altijd met ons drie op stap wilde, terwijl ik aan dinopeuter merkte dat hij nood had aan ‘papatijd’. En mama had vooral nood aan ‘me-time’ dus dit is ook ingevoerd.

Zelfs wanneer ik een slechte dag heb lacht hij gelukkig nog wel.
Zelfs wanneer ik een slechte dag heb lacht hij gelukkig nog wel.

Partner zijn is fucking moeilijk!

Eerst ben je met twee en opeens komt er een derde bij die eigenlijk volledig afhankelijk is van jullie twee. Vermoeiend als je ook nog eens probeert om een pad te bewandelen dat heel veel vraagt van jezelf om het beste aan je kind te geven. Je vergeet elkaar op die weg soms gewoon. Je wordt er alle twee egoïstisch van want de ander vindt dat hij/zij net meer recht heeft om te blijven liggen want om welke reden dan ook werk/kind/huishouden (schrappen wat niet past voor jou) is geldig dat jij mag blijven liggen.

Dinopapa en ik zijn elkaar daar een beetje in verloren geraakt. Met eerst een burnout bij dinopapa en daarna een parental burnout bij mij probeerde je op elkaar te steunen maar je bekoopt het daarna zelf. Gelukkig is dinopapa er wat doorgeraakt en is het tijd aan mij om te herstellen. We zullen elkaar terug vinden daar ben ik zeker van maar eerst zelf herstellen voor je aan een ander denkt is op dit moment het belangrijkst.

Borstvoedingskindjes hun favoriete plek. Ook na de borstvoeding....
Borstvoedingskindjes hun favoriete plek. Ook na de borstvoeding….

Dus die perfecte foto die je altijd ziet op sociale media? Daar zit soms een heel verhaal achter. Instagram gebruik ik nu vooral om leuke momenten op te zetten zodat ik mezelf er elke dag aan herinner dat er ook goede momenten zijn en deze koester ik nog meer nu.

Kus Kus van deze dinosaurus

28 Replies to “Moeder en partner zijn is fucking moeilijk!”

 1. Je bent niet de enige hoor! Ik vind het ook zwaar. Daarbij heb ik niemand die even op kan passen aangezien wij met mijn vriend mee gegaan zijn naar het buitenland waar hij werkt. Soms zou ik ook dolgraag een momentje me time willen. Dus hopelijk na de zomervakantie want dan gaan we kijken of onze dochter naar een schooltje kan.. Zodat ik 3 uurtjes in de week even op adem kan komen!

 2. Ik snap je helemaal! Ik vind het vooral een goede actie van je dat je man nu zo nu en dan op stap gaat met jullie zoon zodat jij even alleen kunt zijn. Voor mij is dat vaak ook nodig. Even op adem komen.

  Het moederschap is inderdaad moeilijk. Helemaal mee eens!

 3. Ach je bent heus niet de enige hoor! Je hoort het natuurlijk niet snel, mensen hangen niet vaak de vuile was buiten. Maar het is echt behoorlijk zoeken naar een nieuwe balans nadat je een kindje krijgt. En daar moet je zeker de tijd voor nemen. Dat hij af en toe met Matteo op pad gaat, is heel fijn. Neem ook soms momenten voor jullie samen, ga iets doen wat je deed voor je kinderen kreeg. Probeer je rust een beetje te vinden en dan gaat het vanzelf beter! Liefs

 4. Carmen schreef:

  Zzzzoooo herkenbaar….
  Blij dat je dit op je blog durft te zetten. Ik herken me helemaal… momenteel ook een zware periode. Dikke knuffel x

 5. Wat moedig van je! Het is ook best pittig. Ik ben zo blij als Elli naar oma gaat. Donderdag is hier papadag. Dan gaat hij enkel met Elli op stap. Daar genieten ze allebei van. En ik heb me/Liz – time . En vergeet koppel time niet. Kan zo deugd doen om eens samen uit eten te gaan of naar de cinema. Zonder kindjes. Dat vind ik het moeilijkste. Nu zal dat ook weer even duren met een pasgeboren baby. Maar ben blij dat we dat voor de bevalling wel gewoon konden. Dan ging ze bij oma slapen. Vind ze zelf ook gewoon leuk! Ik hoop dat jullie er snel door komen.

 6. “Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end.”

 7. Het leven gaat helaas niet altijd over rozengeur en maneschijn en als we de social media mogen geloven dan vergeten wet dat nog wel eens. Op internet (en bij een ander) lijken dingen altijd perfect te gaan. Maar in werkelijkheid is het heel normaal dat dingen niet altijd goed gaat. Ja, soms zitten dingen enorm tegen. Soms is het moederschap niet leuk, soms is er wrijving in relaties en soms mag je dat ook best even uitspreken. Ik hoop dat je in deze moeilijke tijd(en) toch positieve dingen en lichtpuntjes probeert te koesteren. Dat is wat de dagen draaglijker maakt. Sterkte!

 8. Herkenbaar hoor. Ik heb soms echt even tijd voor mezelf nodig. Ook voor onze relatie is dit goed. Ook gaan we wel eens ieder met 1 kind opstap. Vind ook gezellig ipv met zijn allen.

 9. Herkenbaar voor elke moeder denk ik. Hier ook hoor. Denk dat het fijn voor je is om het even van je af te kunnen schrijven. Graag geef ik je een goed gevoel, ik denk dat dat met een blog van mij misschien wat lukt. Kijk hier even https://maddy.mamazijn.nl/je-bent-genoeg/ xx Liefs Madelon

 10. Ik kan me zelf helemaal niet goed voorstellen hoe het is om moeder te zijn maar ik begrijp wel dat het fijn is om te delen.

 11. Ja! Herkenning!
  Het is inderdaad soms echt niet te doen.
  Je krijgt heel wat mooie momenten, maar soms ben ik ook gewoon ‘op’

 12. Vuile was buiten hangen doen we noet zo snel hè! Maar je bent heus niet de enige! Goed op jezelf letten!

 13. Dat klinkt niet zo fijn, maar ik denk dat elke ouder wel eens met de handen in de haren zit! Hopelijk kunnen jullie samen een oplossing vinden en ga je je beter voelen. Dat hoop ik alvast!

 14. Ik kan me hier nog helemaal niks van voorstellen, ik heb nog geen kinderen. Wel één van de redenen waarom ik ze nog niet heb. Alle tijd die erin gaat zitten ben ik nog niet klaar voor. Komt vast goed bij jullie! Goed blijven communiceren naar elkaar!

 15. Heel herkenbaar, goed dat je het wel hebt aangepakt en afspraken met je partner erover hebt gemaakt. Vergeet het perfecte plaatje en focus maar lekker op jezelf en je gezin

 16. Dit blog had ik vandaag zo zelf kunnen schrijven. Het is soms zo ontzettend vermoeiend!

 17. Ik herken je verhaal! Zelf hebben we afgelopen jaar ook al een hele weg moeten afleggen. Step by step geraken we er wel eh… een burnout is een energie probleem. We willen zoveel doen maar hebben de energie er soms niet voor. Zoeken naar momenten die u terug energie geven (kunnen kleine dingen zijn: een bad nemen, een tas koffie drinken op uw terras, even met blote voeten lopen in uw tuin,… ; ) ) is belangrijk en kan al een beetje helpen. En aanvaarden dat niemand perfect is en dat we niet alles perfect moeten doen… hoeft ook helemaal niet ook al wordt dat idee ons soms de strot in geduwd ; ) je bent super goed bezig. Voor zover ik je ken weet ik dat je echt je best doet voor Matteo en je man. Dat zit wel in je aard om goed te doen rondom u. Belangrijk ook om goed te doen voor jezelf : ) niet perfect, maar goed. Dat is meer als genoeg! Step by step…

 18. Herkenbaar, je “vergeet” vaak als je eenmaal kinderen hebt, dat je ook nog gewoon man en vrouw bent! Dapper dat je dit deelt!

 19. Een kindje krijgen lijkt me zeker niet alleen rozengeur en maneschijn. Goed dat je dit even deelt!

 20. ekebrouwer schreef:

  Weet je wat ik zo lastig vind? Dat je je hier niet op voor kunt bereiden. En omdat iedereen kinderen krijgt en werkt je denkt dat het gewoon normaal is om alle ballen in de lucht te houden. Terwijl het verdomde lastig is! Ik gun je heel veel me-time. Knap je van op!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.