Dino Life DIY

Montessori leertoren dankzij IKEA HACK

IKEA HACK LEERTOREN

Je kent het wel, je kind wilt meekijken tijdens het koken maar een stoel is te laag en te onveilig. Dan heb ik de IKEA HACK voor jouw! Wij hebben deze leertoren al 10x gemaakt voor ons zelf, familie en vrienden. Het is trouwens de beste peter/meter cadeau ooit voor foodies. Lees dus snel verder als je een montessori leertoren wilt voor een klein budget en je mag zelfs 2 linkerhanden hebben tijdens deze Ikea hack!

IKEA HACK LEERTOREN
De eerste keer Matteo op de leertoren. Ik denk ergens in 2016. Wat lijkt hij op Viena!

IKEA HACK LEERTOREN

Benodigheden voor de IKEA HACK leertoren

 1. Een BEKVAM opstapje
 2. Een ODDVAR krukje
 3. Schroeven (ongeveer 6)
 4. 2 langere schroeven (laatste schroeven zijn een optie).
 5. Een schroefmachine
 6. Een fijn hulpje!

IKEA HACK LEERTOREN

3…2…1… DIY

Volg de instructies van het BEKVAM opstapje. Dit kan je zeker samen doen met je kind. Hij/zij kan de schroeven aangeven of zelfs aandraaien.

Daarna zet je het ODDVAR krukje in elkaar maar BELANGRIJK laat 1 kant open. De 2 latjes die je hierbij overhoud kan je 1 latje extra aan de voorkant van het ODDVAR krukje bevestigen zodat er extra beveiliging is langs voor. Zeker voor kleine kindjes is dit een pluspunt. Hiervoor gebruik je dus de 2 langere schroeven)

Nu zetten we het ODDVAR krukje op het BEKVAM opstapje. Kijk goed dat de openkant van het ODDVAR krukje overeenkomt met het trapje van BEKVAM. De schroeven die je extra nodig hebt ga je nu gebruiken om beide voorwerpen aan elkaar vast te maken.

IKEA HACK LEERTOREN

Tadaaaa de IKEA HACK leertoren is klaar! Als extra tip kan ik je nog meegeven dat je onder de poten eventueel vilt kan kleven. Zo schuift het goed over de vloer wat aangenaam is in appartementen. Wij deden dat bewust niet zodat wij steeds kunnen horen wat onze kinderen uitspoken.

Deel zeker deze leuke DIY met je vrienden! Tag mij als je hem maakt zodat ik kan meegenieten. P.s volg je me al op instagram

Kus kus van deze dinosaurus

3 Replies to “Montessori leertoren dankzij IKEA HACK”

  1. Dinomama Cindy schreef:

   Tuurlijk 😉 Is misschien nog wel een goed handeltje :p

 1. Bonnie schreef:

  Prima idee. En inderdaad ideaal cadeau voor de meters/peters/grootouders om te geven of te krijgen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.