Dino Kind Dino Ouder Kleuter Peuter

Help mijn kind heeft last van night terrors !

mama en kind

Beeld u in: ik zit lekker met Cedric de mol te kijken. Net op een spannend stuk springt de babyfoon aan met een gegil waar the exorcist jaloers op zou zijn. Ik spring uit de zetel en zet een olympisch record neer met naar boven lopen. Matteo zit rechtop in zijn bed te gillen en wenen maar ik krijg hem niet wakker! Hoe ik ook probeer, ik krijg geen connectie met Matteo. Na een hele tijd krijgen we hem terug rustig waar hij uiteindelijk terug in slaap valt. In de ochtend herinnert hij zich niets maar google maakt het ons wel duidelijk. Ons kind heeft last van night terrors of nachtangst! Maar wat kan je daar nu aandoen?

Nachtmerrie of nachtangsten?

Matteo heeft daar al last van sinds hij 2 jaar is terwijl de statistieken zeggen pas vanaf 3 jaar of ouder. Niet dus… Wanneer er meer spanning of emotionele stress voorkomt kunnen we ons schrap zetten voor night terrors die nacht. Die spanning komt in een diepe slaap fase naar voor als een soort herbeleving. Het is net geen nachtmerrie want van een nachtmerrie kan je wakker worden en bij een nachtangst net niet. Je kind zit nog zo diep in slaap dat wakker maken zelfs geen zin heeft. Bij een nachtmerrie krijgt je hem net wel wakker en durft het kind vaak niet terug in slaap te vallen.

mama en kind slapen

Kan je aan night terrors iets doen?

Nee eigenlijk niet. De meeste websites zeggen dat je je kind niet moet proberen wakker te maken maar in de nabijheid te blijven. Nu wij hebben bij Matteo gemerkt dat we hem tot een zeker niveau wakker krijgen. Hij is nog in slaap maar uit de nachtangst waardoor hij rustig verder slaapt. Wij kunnen vaak ook communiceren met matteo, weliswaar verward. Het is vaak een beetje zoeken wat precies werkt bij jouw kind want bij Matteo werkt een knuffel geven net niet. Dan geraakt hij verder in paniek terwijl gewoon een hand op de rug leggen al genoeg is.

slapend kind

En wat nu met de nachtangsten?

Daar kan niemand zekerheid over geven. Sommige zeggen dat ze eruit groeien en sommige zeggen dat je dat heel je leven kan meedragen. Ik hoop persoonlijk dat Matteo daar gaat uitgroeien omdat hoe ouder je word hoe meer je spanning en emotionele stress kan plaatsen waardoor slapen terug vlot gaat. Nu is een vervangjuf al spannend en reden om terug night terrors te hebben.

Heeft jouw kind soms last van night terrors of nachtangst?

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.