Dino Kind Kleuter Peuter

Ockyz Sweakers

sweakers

sweakers

In onze kerstvakantie toen we naar Roompot waren had dinopeuter een nogal harde ontmoeting met de grond rond het zwembad. Zo hard, dat hij permanent weigerde te stappen. Ons zwembadbezoek was daardoor niet zo’n groot succes en we dropen dus snel met ons drietjes terug naar het huisje. Afgelopen Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart weekend gingen we terug naar dezelfde Roompot maar deze keer hadden we een geheim wapen mee. Namelijk Ockyz Sweakers! Deze mocht ik namelijk testen voor onze blog. Vandaag de ervaring van onze dinopeuter met deze antislip zwemsokken.

3, 2, 1, Start!

Volle moed het verkleedhokje ingestapt en na wat friemelen met de sokken kregen we ze aan bij Matteo. Als je net zoals ik een kind hebt dat niet graag blijft zitten is dit wel een knelpuntje want je moet namelijk de grote teen apart steken. Niet zo handig met mini teentjes maar kom, dat kon de pret niet drukken. Daarna zetten we Matteo op de grond. Eerst wat vreemd kijkend naar zijn voeten en dan naar ons begon hij te stappen naar het zwembad. Hij geraakte al zonder valpartij bij het water en na wat twijfelen begon hij ook in het zwembad te spelen.

Sweakers een succes?

Dinopapa was de eerste die opmerkte dat hij toch met wat meer vertrouwen in en rond het zwembad wandelde. Maar we werden pas echt zeker wanneer hij van de zijkant in het grote bad sprong. Dat had hij vorige winter om te beginnen al niet gedurfd door de val maar we hadden de indruk dat hij met Ockyz Sweakers omdat ze anti slip zijn meer kracht durft te zetten.

Sweakers
Mijn model wilde niet echt meewerken…

Zitten ze goed?

Ik denk het wel want dinopeuter is het type: Vind ik het irritant? … dan zal iedereen het gehoord hebben. Hij heeft eigenlijk alleen geklaagd bij het aandoen omdat het wel eventjes duurt. Maar tijdens het rondlopen of soms weglopen, zwemmen en terug uitdoen heeft hij geen kik gegeven. Ze drogen ook heel snel waardoor je snel terug kunt gaan zwemmen!

Wij hadden de TURQUOISE SPORT Ockyz Sweakers gekozen in schoenmaat 23-26 en Matteo draagt op dit moment schoenmaat 22. De Ockyz Sweakers beginnen vanaf maat 19 tot 46 en kosten €19,95. Ik ben persoonlijk aan het denken om deze ook voor mij te kopen want achter mijn dinopeuter snel wandelen (want je mag niet lopen in het zwembad) om hem te pakken te krijgen is altijd een uitdaging. Zeker nu hij de Ockyz Sweakers draagt.

sweakers
Nog altijd niet meewerken…

Wat vind jij van de Ockyz Sweakers?

Kus Kus van deze dinosaurus!

Dit is een gekregen product, dit verandert niets aan mijn enthousiasme over het product. Lees mijn disclaimer voor meer info

18 Replies to “Ockyz Sweakers”

 1. dit lijkt me een heel handig concept! En zoals je zegt niet alleen handig voor peuters maar ook voor volwassenen. Ik zie aan het zwembad ouders vaak achter hun kleine lopen en dan zijn zo’n kousjes wel handig!

 2. We hebben ze ook. Fantastische dingen. Je glibbert niet zo en het is veilig voor de kinderen.

 3. Dit lijkt me erg handig voor onze dochter. Ik ga er eens even naar kijken 😀

 4. Ik heb ze ook liggen voor mijn peuter en ze zijn fijn! Hij is altijd wel redelijk voorzichtig, maar toch.

 5. Ik zie ze op veel blogs voorbij komen, en ze lijken me zeker effectief tegen uitglijden! En wellicht beschermen ze ook nog tegen wratten en zo? Dat is dubbele winst : )

 6. Heb er al meerdere voorbij zien komen, maar vind nog steeds geen één een echt leuk design hebben… Maar handig zijn ze zeker!

 7. Wat ontzettend handig en zeer effectief tegen uitglijden. Zo krijgen de kleintjes ook meer zelfvertrouwen.

 8. Ze lijken mij ook wel handig alleen betwijfel ik of mijn mannetjes die sokken aan gaan trekken tijdens het zwemmen. Ik ben altijd als de dood dat ze uitglijden, want rennen in het zwembad doen ze graag…. Dus het zou ook voor ons niet eens zo heel gek idee zijn om ze aan te schaffen….

 9. Allereerst: hoe mega schattig zijn die dingen?!
  Ik had er zelf nog nooit van gehoord, of het nog nooit bij iemand gezien.
  Ik heb zelf geen kleintje maar ik kan me inbeelden dat het een heuse luxe is om je dit aan te schaffen voor je kleintje. (& m’n beste vriendin is zwanger dus misschien een leuk ideetje om haar cadeau te doen binnen een paar jaar)

 10. Ze zijn echt handig om te gebruiken, bij ons zitten ze standaard in de zwemtas x

 11. Nooit gedacht dat ze zulke hadden, maar ja ik heb ook geen kindjes! Leuk om te weten en erg handig

 12. Lijkt me heel handig vooral omdat kinderen nog al eens uitglijden. Ik vind ze iets minder charmant persoonlijk. Maar veiligheid gaat voor he, en daar zijn ze volgensmij wel erg goed voor

 13. Heel handig inderdaad die sweakers! Ik heb ze ook mogen uitproberen. Zelf moet ik nog een beetje wennen aan het design… Maar als iedereen ze draagt dan wen ik er vast wel aan 🙂

 14. O wauw. Wat ontzettend handig dit. En inderdaad ook gewoon om zelf te dragen zodat je niet uitglijdt. Dat is wel aan iemand besteed die niet zo handig is (lees: ik)

 15. Super handig lijkt me! Ik heb de kids al wat ouder, maar voor die kleintjes; super handig! Ik hou nog steeds m’n hart vast in het zwembad en zeg 100 keer: rustig lopen, niet rennen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.