Baby Dino Kind Persoonlijk Peuter

Ons borstvoedingsavontuur zit er op….

borstvoeding

15645143_10210940797093364_1161186274_n

Op 2 juli 2015 begon ons borstvoedingsavontuur. Het was spannend als nieuwe mama opeens al die verantwoordelijkheid over een klein wezentje dat met alle liefde van de wereld was gemaakt. Maar samen met je papa besloten we een topteam te worden en de borstvoeding zo lang mogelijk te laten werken.

De eerste 6 weken waren hard, moeilijk maar zo speciaal. Je dronk niet zo goed in het ziekenhuis en thuis tijdens de dag door de hittegolf maar we bleven tegen elkaar zeggen: het is zoals fietsen, dat lukt niet vanaf de eerste keer. Je haalde dat ruimschoots in tijdens de nacht; dus slapen deden we samen met jou wanneer we een gestolen slaapuurtje konden vinden in de dag. De eerste keer naar de zoo met jou en daar borstvoeding geven was zo spannend maar het lukte.

De eerste 3 maand was het moeilijkst in ons borstvoedingsavontuur…

Na 3 maand werd het vlotter, je aanleggen was geen ramp en je dronk perfect. De groeicurve liet zien dat je slagroom dronk volgens mij. De nachten waren zwaar, momenten dat ik riep tegen je papa: en nu ga je flessenvoeding halen! Maar tegen dat hij aan de deur van de slaapkamer was viel je net in slaap dus snoezelden we verder. Toen lukte het om drinkend samen in slaap te vallen zowel mama, papa als jij.

Opeens besliste je dat je in de nacht maar 1 borst wilde dus de andere borst moest elke ochtend gekolfd worden want in de dag dronk je wel aan 2 borsten. Mama had schrik dat als ik je iets te weinig liet drinken de borsten stop gingen zeggen dus elke ochtend trouw gekolfd en ingevroren. Die lekkere mamamelkjes hadden we niet nodig dus hebben we in totaal 5 kindjes mee van je mama haar melk helpen groot geworden. Je hebt dus melkvriendjes in de omgeving Antwerpen.

Na 6 maanden werd het een gewoonte en werd alles vlotter. Aanleggen in openbaar geen probleem. Toen kwam het moment dat je 1 dagje naar de bonnie ging en 1 dagje naar de omi. Ook daar nam je zonder problemen een flesje aan en kon je niet wachten tot ik je kwam ophalen om aan het borstje terug te drinken.

15424578_10210940797133365_133244187_n
Zes maanden borstvoeding

Na 6 maand kan het  gemakkelijker!

6 maanden werden 1 jaar en ook toen bleef je drinken. Zo trotst dat we een jaar hadden gehaald, toen kwam er een spannend momentje. Want mama haar menstruatie kwam terug en hadden we te maken met een cylcus. Voldoende melk, weinig tot geen wisselde elkaar af, gelukkig kwam de melk altijd terug.

Bij Kerstmis zaten we 1,5 jaar borstvoeding en begon je interesse te verzwakken. Eten vond je interessanter en uit een beker drinken deed je liever. Kolven zat er niet meer in want dat deden we niet meer dus begon je plantaardige melk te drinken. Je vraagt in de nacht zeker nog 1 tot 2x maar overdag bijna niet meer.

Nu op 19 maand (2/02/2017) zijn we gestopt met ons borstvoedingsavontuur. Je dronk al dagen niet meer overdag en ‘s nachts ook bijna niet meer. Dus besloot mama samen met jou die nacht ook te vervangen door een flesje maar dat drink je niet altijd meer. Dus na 19 maand zit ons geweldig avontuur erop. We waren een topteam jij, ik en papa. Die knuffelmomenten met ons drie, jij aan de borst en papa rustend op mijn schouder. Nu lig je met je fles half op papa en half op mama. Je steekt nog altijd je handje graag op je lievelingsplekje, ook soms bij andere mensen daar oefenen we nog op.

16830355_10211588743171611_999211768_n
Allerlaatste keer borstvoeding… snif

Kus Kus van je mama en papa

3 Replies to “Ons borstvoedingsavontuur zit er op….”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.