Dino Ouder Ouder Persoonlijk

Overdenken? DOODVERMOEIEND

ontprikkelen

Ben jij net zoals ik iemand die steeds alles moet overdenken? Ja, ik wil biologisch eten kopen maar als die bioappel helemaal met de boot vanuit Spanje moet komen en die Belgische niet bioappel gewoon van achter de hoek, wat is dan het beste? De bioappel of mijn ecologische voetafdruk? Nog een situatie: ik wil Matteo graag genderneutraal opvoeden zo ver ik kan; maar hem dan blauwe spullen aandoen is dat een genderrol opdringen? Is 5 minuten op de ipad zitten zo erg als je even wil zitten omdat je doodop bent?

slapend kind

Te veel informatie zorgt voor mommywars

We leven in een maatschappij waar informatie ons huis komt binnendringen via alle kanalen die er zijn. Tv, sociale media of old school magazines en die maken dat je overdenkt. Kanaal A zegt dat A het beste is maar Kanaal B zegt dat B het beste is. Dan begin de mommywars waar woorden zoals maffia en ‘je onderdrukt je kind door X te doen!’ Waardoor je bijna huilend met je kind naar een psycholoog wilt rennen om hem te redden van 5 minuten de ipad te gebruiken.

Buikgevoel versus overdenken

Waar was de tijd dat je gewoon je buikgevoel volgde en je je niet de hele tijd moest verdedigen of excuseren omdat je iets kiest wat voor jouw past. Eerlijk? Die tijd bestond niet! Het begint al in de kleuterklas en gaat zo voort tot aan de puberteit waar het nog openlijk wordt uitgevochten terwijl je je als volwassenen verstopt achter de pc om de internet troll uit te hangen.

kind

Conclusie? Let it go!

Ja jij kiest om toch voor die Belgische appel te gaan en je zorgt thuis wel voor een manier dat je de pesticide eraf krijgt. Ja, ik doe Matteo blauw aan maar ook roos, geel, groen en alle kleuren van de regenboog. Onlangs koos hij trouwens een roos ipv een cars ijsje dus dat opdringen zit wel goed denk ik. Die 5 minuten Ipad? Uitgeruste mama is een blije mama en je kind heeft er meer aan als je happy bent.

Dus dat overdenken? Let it go en volg je eigen pad. Want dat is het leukste pad voor jou.

Denk jij soms te veel na over je leven?

Kus Kus van deze dinosaurus!

17 Replies to “Overdenken? DOODVERMOEIEND”

 1. Ja, absoluut en ik herken je heel erg in! Zeker omdat je het als moeder ook nog eens heel graag goed wil doen, kun je enorm aan het ‘overdenken’ komen. Maar wat dat blauw betreft zou ik me niet druk maken joh! Dat maakt echt niet uit.

 2. Herkenbaar ik ben ook zo’n overdenken en kan mij soms wel druk maken over bepaalde dingen en dan komt er een moment waar ik denk…Bianc hou op laat het gaan!

 3. Ik herken het ook wel, maar tegenwoordig ga ik meer van mezelf uit. Ik vind dat je als ouders gewoon moet kijken wat jullie nodig hebben. Een ander of de maatschappij kan gewoon niet weten wat goed voor jullie is.

 4. Herkenbaar! Vooral toen onze dochter nog een baby was, dacht ik echt te veel na over dingen. Nu ben ik gelukkig een stuk relaxter

 5. sixpacksbe schreef:

  Ja, dat is volgens mij een fenomeen dat elke ouder wel heeft. Ik kan het beter relativeren dan men vrouw maar toch…

 6. Ik denk heel veel. Soms om helemaal gek van te worden. Een half uurtje een boek lezen wil dan nog wel eens helpen.

 7. Krystle / Batboy schreef:

  Ja soms wel maar dan maak ik mezelf helemaal gek dus probeer ik het niet te doen.

 8. Heb nog geen kinderen maar nu heb ik een beeld van wat me naast een baby van mijn slaap gaat houden 😉 . Het kiezen tussen de bioappel en de ecologische voetafdruk ken ik wel en ik ben ook voor de belgische appel gegaan.

 9. Herkenbaar. Ik weet ook niet wanneer ik goed of niet goed doe, maar ik volg mijn gevoel en dan is het altijd goed ;). Die mommywar ga ik niet in mee, natuurlijk ben ik het wel eens niet eens met iemand manier van opvoeden of omgaan ergens mee. Ik zal nooit iemand afkraken in elk geval. Iedereen wil immers het beste voor zijn of haar kind en heel soms geef ik subtiel een hint of tip maar drijf nooit mijn zin door.

 10. Goh, ik laat me weinig onder druk zetten. Ik doe wat ik als moeder het beste vind. Een beetje gezond verstand en elke situatie is anders. Soms een dag geen IPad maar als ik de grote schoonmaak aan het doen ben dan mogen ze wel eens te lang. En mijn dochter staat gewoon beter met donker blauw dan roze. Zolang het voor mij allemaal OK is

 11. MamaPlaneet schreef:

  Zo herkenbaar! Overdenken is vermoeiend maar zo ontzettend moeilijk af te leren. Dat loslaten lukt mij maar niet hoor.

 12. Dat overdenken komt me heel erg bekend voor. Goed van je dat je uiteindelijk doet waar je je zelf goed bij voelt. Dat is belangrijk!

 13. ekebrouwer schreef:

  Voor jezelf iets overdenken is altijd goed. Verder snap ik het gewijvekijf tussen vrouwen nooit zo. Iedereen moet lekker doen waar hij of zij blij van gaat worden en zolang het niet kinderbeschermingwaardig is, moet iedereen zich met zichzelf bemoeien. Al kan ik wel al op zien tegen het gepoch op het schoolplein wat over een half jaar gaat beginnen, maar ik ga daar zo weinig mogelijk op in.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.