Dino Kind Peuter

Grappige maar ook gênante peutermomenten #zwangerschapseditie

vroedvrouw

Er zijn van die peutermomenten dat je denkt ‘die zou ik moeten opschrijven voor later’ Sommige zijn grappig maar vaak super gênant op het moment zelf. Vandaag deel ik een aantal van die momenten zoals wat een kikker met een doppler heeft te maken en waarom de eerste mijlpaal redelijk pijnlijk was.

# Kikker

Dinopeuter en de vroedvrouw hadden een moeilijke start bij de eerste intake. Hij was er namelijk van overtuigd dat de doppler mama pijn ging doen. Gelukkig bij de 2de keer dat hij de vroedvrouw zag was die angst over. Zo trots als een pauw mocht hij namelijk zelf de doppler bedienen. Toen gebeurde dit:

VV: Hier Matteo jij mag eens horen.
M druk aan het bewegen met de doppler en vond vrij snel de hartslag.
Ik: Oh wat hoor je Matteo?
M: Een kikker!
Ik: 10 punten voor originaliteit!

peutermoment

#2 High Five

De meeste mensen vertelde wanneer brusje (broer/zus) voor de eerste keer de baby voelt het een echte mijlpaal is. Bij mij verliep die eerste mijlpaal iets pijnlijker.

De baby heeft altijd een voorkeur gehad om rechts te bewegen in mijn buik. Toevallig ook de kant waar dinopeuter ALTIJD zit. Op een dag legde hij zijn hand, zonder na te denken, op mijn buik en de baby zag zijn/haar kans. Een ferme schop tegen de hand van de grote broer. Maar die vond er niet beter op om de baby dan maar een high five terug te geven met de nodige kracht. Daarna heb ik de baby een halve dag niet meer gevoeld. Pas tegen de avond wilde de baby terug bewegen. Een duidelijk teken dat de baby het ook geen fijne ervaring vond.

#3 Apotheek

Wij komen nogal veel bij onze apotheek, wat niet vreemd is als je een peuter hebt, maar ze onthouden wel gemakkelijk wie je bent omdat we een klein dorp zijn. De dames van de apotheek (nee, er werkt geen 1 man) wisten namelijk nog niet dat ik zwanger was. Door de winterkledij en vooral winterjas zag je eigenlijk mijn 6 maanden buik helemaal niet.

Ik had dinopeuter verteld dat we even naar de apotheek gingen omdat mama pijn had aan haar buik. We zetten nog geen stap binnen in de apotheek en dinopeuter roept al: MAMAAAA PIJN DIKKE BUIK BABY!!! Originele zwangerschapsaankondiging nodig in je dorp? Ik verhuur mijn peuter met veel liefde. Kost alleen 5 koekjes voor gênante peutermomenten…

Voorlopig is dit het lijstje maar stiekem hoop ik op nog een paar grappige peutermomenten. Hebben jullie al eens een grappig of gênant kindmoment meegemaakt?

Kus kus van deze dinosaurus

9 Replies to “Grappige maar ook gênante peutermomenten #zwangerschapseditie”

  1. Och heelrijk om te lezen, die kinderen zijn zo onbevangen en leuk! Het zorgt ook bij ons voor vaak grappige en g=ook wel gênante momenten haha

  2. Krystle/Batboy schreef:

    Vind de peuterpraatjes altijd zo grappig! Ik schrijf ze meestal wel op anders vergeet ik ze. En die kikker is erg grappig ja haha

  3. Haha zalig die geboorte-aankondiging. Was je niet wat geschrokken toen de baby plots wat minder beweeglijk was na de harde ontmoeting met broer?

  4. MamaPlaneet schreef:

    Ik snap zijn angst voor de doppler heel goed. Ik denk dat de meeste kinderen zo reageren als het ze niet van te voren wordt uitgelegd. Wel hilarisch zulke herinneringen 🙂

  5. Haha, ik denk dat iedereen die momenten heeft. Die van mij vroeg in de rij bij de kassa: “Maar mama, als jij geen piemel hebt, wat heb jij DAN?” Euh….

  6. ik vind het zo zonde dat ik ze eigenlijk altijd vergeet op te schrijven. Misschien moet ik nog een laatste week peuter uitspraken doen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.