Dino Life Uitstappen

Plopperdeplop! Hoogsensitief naar de nieuwe Plop show

Het Plop Up restaurant

Toen we woensdag opeens een uitnodiging in de mail kregen of we graag naar de nieuwe Plopshow: Het Plop up restaurant wilden komen kijken moet ik bekennen dat ik niet onmiddellijk enthousiast was. Zoals jullie weten hadden we nog in december een Samson en Gert Kerstshow fail gehad en dat lag nog redelijk vers in het geheugen. Maar ze zeggen dat als je van een paard valt je er zo snel mogelijk terug op moet kruipen om van die angst af te geraken. Dus namen we de uitnodiging aan en vertrokken we zaterdag naar de Plopshow met een ieniemienie hartje…

Wennen aan de zaal… met tranen

Aangekomen in het cultuurcentrum in Asse kregen we onze tickets en vertrokken we al naar de zaal. Zo konden we Matteo al even laten wennen aan de ruimte. Onderweg kwamen we een souvenierstandje van Studio 100 tegen en mocht Matteo iets kiezen. Met het idee: dan heeft hij iets vast tijdens de show. Koos hij natuurlijk voor de nummer 1 haat van ouders… Zo’n lichtgevend geval dat ronddraait en trilt. Serieus, wie dat heeft uitgevonden heeft geen kinderen volgens mij.

Aangekomen in de zaal kregen ze eerst een uitgebreid weenconcert van Matteo. Geloof me als je zelf al vol zwangerschapshormonen zit heb je zin om mee te huilen. Adem in… adem uit… Goed! Even laten huilen, even al die emoties er uit plus ze ook benoemen. Even het broken cookie er helemaal uit laten komen. Beloven dat het ECHT, ECHT niet hetzelfde is als bij Samson en Gert en we raakten al bij onze stoelen. Toen kwam papa gelukkig op het geniale idee om even via Youtube Kaatje te zien om af te leiden tot de show echt begon.

Het Plop Up restaurant

De show begint!

Toen begon de Plop show… Matteo zat van het begin tot het einde te kijken. Plop kreeg deze hoogsensitieve jongen helemaal mee in de show. Hij kreeg hem zelfs op het einde aan het applaudisseren en beetje dansen.

Waarom vond hij dat nu wel leuk en Samson en Gert niet? Wel, in de Plop show als ze iets gaan doen of uitspoken, vertelt de kabouter het al aan het publiek wat hij/zij gaat doen. Ideaal voor kindjes die net dat extra info nodig hebben om het niet te eng te vinden. Waar Samson en Gert wat spanning zitten te geven van: “wie zou het toch gedaan hebben?” weet je bij Plop al wie het heeft gedaan. Perfect voor de allerkleinste én hooggevoelige kinderen!

En herinner je nog dat irritant zaklampachtig gedoe? Wel dat trilde de hele tijd in zijn hand en we denken dat ook heeft geholpen. Een soort constant en monotoon gezoem en getril dat niet verandert is blijkbaar ook een tophulpmiddel. Dus diegene die dat ding heeft gemaakt, een dikke merci. Weet er iemand eigenlijk hoe dat zo’n zaklamp heet?

Het Plop Up restaurant

Fail of Yay ?

Is de nieuwe Plopshow: Het Plop up restaurant de moeite? Absoluut! Zelfs als ouder konden we elk liedje nog meezingen omdat het over Plop zijn 20 jarig bestaan ging. Iedereen zal wel 1, misschien 2 afleveringen of liedjes gehoord hebben. Anders leer je het snel, zo gezellig is het. Deze voorstelling is ideaal voor de hele familie. De nieuwe Plopshow: Het Plop-up restaurant is nog te zien in heel Vlaanderen tem 13/05. (Genk, Gent, Roeselare, Scherpenheuvel, Antwerpen, Hasselt en Oostende) Tickets en info via www.studio100.com

Ging jij al eens naar een studio 100 show?

Kus Kus van deze dinosaurus!

17 Replies to “Plopperdeplop! Hoogsensitief naar de nieuwe Plop show”

 1. Fijn dat het zo goed meeviel deze keer! Hopelijk is hij de vorige nu vergeten en heeft hij het kunnen verwerken!

  1. Cindy Reyns schreef:

   Ik hoop het ook want vond het echt leuk 🙂 Misschien dat hij volgende keer wel echt wilt gaan meedansen!

 2. Jamey Herben schreef:

  Mijn zusje was vroeger echt gek op die kabouters whaha

 3. Nicole schreef:

  Wat fijn dat het dit keer wel geslaagd was! Hier ken ik alleen de kabouterdans

  1. Cindy Reyns schreef:

   Als ze een houvast kan hebben is het misschien wel een leuk idee. Hier was de zaklamp een redding.

  2. Cindy Reyns schreef:

   Als ze een houvast kan hebben is het misschien wel een leuk idee. Hier was de zaklamp een redding.

  3. Cindy Reyns schreef:

   Als ze een houvast kan hebben is het misschien wel een leuk idee. Hier was de zaklamp een redding.

 4. thatslifexyz schreef:

  Aawh, lijkt me sneu als je kindje niet goed met dit soort dingen kan omgaan. Gelukkig ging het dit keer wel goed! Ik was vroeger trouwens dol op Plop en z’n maatjes, wist helemaal niet dat dat nog bestond. Heb ik stiekem iets om naar uit te kijken voor als Sophie wat ouder is.

 5. Wij twijfelen hier een beetje om met onze tweejarige dochter te gaan omdat het best lang duurt denk ik. Daarom nog niet geboekt deze keer. Vorig weekend wel de bumba-show gedaan en dat was wel een voltreffer!

  1. Cindy Reyns schreef:

   Bumba lijkt me ook super leuk! Dat doen we misschien volgende keer wel .

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.