Dino Life

Portemonnee minimaliseren, tijd voor de grote schoonmaak!

minimaliseren portomonee

portomonee-1

Had ik eindelijk mijn ideale luiertas-die-eigenlijk-een-rugzak-is geworden; past mijn portemonnee er toch niet in. Goed, adem in en adem uit … niets dat we niet kunnen oplossen. Dus gingen we de portemonnee eens van dichtbij bekijken. Eigenlijk was die heel groot en zwaar naar mijn zin dus besloot ik mijn vakantie portemonnee erbij te halen. Ik maakte me de bedenking waarom kon ik op vakantie wel een mini portemonnee gebruiken maar in het jaar niet? Dus grote schoonmaak!

Vervloekte klantenkaarten!

Mijn eeuwige frustratie zijn die vervloekte klantenkaarten. Ze zijn bloed irritant en maken je portemonnee zo dik. Gelukkig leven we in de tijd van smartphones en bijhorende apps. Manlief vond snel de app Stocard waar je al je klantenkaarten kon invoeren en ze zo niet meer moest meesleuren. Is wel titanenwerkje want hoeveel klantenkaarten kan een mens hebben? Maar ze zitten er allemaal in en de portemonnee was weer wat lichter.

portomonee-3

Mijn portemonnee rinkelde altijd van kleingeld maar sinds we ons geld beheren via een budgetprogramma op de pc vond ik het persoonlijk gemakkelijk echt alles met de kaart te betalen want je krijgt niet overal het kasticket mee of ik verlies het met mijn verwarde hoofd. Tegenwoordig gaat dat ook bijna overal behalve bij de bakker. Maar dat kleingeld verhuist dan dezelfde dag onmiddellijk in de spaarpot van Matteo. (lees hier meer over) dus geen rinkelende centjes meer.

spaarpot-5

Minimaliseren = klein maar fijn

Regel nummer 1 bij minimaliseren: als je de plaats niet hebt om vol te steken met rommel dan kan je het ook niet. Dus ik gebruik vanaf nu mijn vakantie portemonnee als vaste item in mijn handtas. Het is een klein fijn portemonneetje waar niet veel in kan dus kan ik ook niet veel meenemen. Zo lost het probleem zichzelf op om niet terug in de val te stappen.

portomonee-2

Ik ben enorm tevreden van mijn oplossing en zo ben ik ook sneller aan de kassa dus ik win ook tijd.

Kus Kus van deze dinosaurus xx

10 Replies to “Portemonnee minimaliseren, tijd voor de grote schoonmaak!”

 1. Carmen schreef:

  Waar haalde je dat mooie portemonnee-tje? Ik wil de mijne ook minimaliseren, maar zoek er een leuke!

  1. cindyreyns_w1t63sw8 schreef:

   Ik vond de deze op een klein marktje. Ik heb gemerkt dat als je zo’n kleintje zoek best op een markt kunt kijken, zij hebben de meeste keuze.

  1. cindyreyns_w1t63sw8 schreef:

   Als je hem hebt, zeker foto delen 😉

 2. Carmen schreef:

  Gooi je dan al je klantenkaarten weg? Of bewaar je die toch ergens thuis?

  1. Cindy Reyns schreef:

   Jep, indien er toch problemen zouden zijn kan je altijd een nieuwe aanvragen.

 3. Wat een schattig portemonneetje is dat zeg! Ik heb ook veels te veel pasjes in mijn portemonnee eigenlijk. Maar ik durf ze er ook niet goed uit te doen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.