Dino Life Reizen

Mijn top 5 reisbenodigheden

reizen

5 reisbenodigheden

Op vakantie gaan zorgt toch altijd voor wat stress. Meestal de maanden ervoor ben ik al bezig met research over onze vakantieplek. Maar om mijn koffers in te pakken begin ik steeds minder stress te hebben omdat ik een top 5 van reisbenodigheden heb waarmee ik weet dat elke vakantie geslaagd is. Vandaag deel ik deze wijsheid met jullie. Relaxe vakantie, hier kom ik!

Zwarte vuilzakken

Iedereen hier in de dinofamilie kan niet slapen als er nog maar een lichtstraaltje binnenkomt in de kamer. Redelijk lastig als je op vakantie gaat want meestal zijn het van die flinterdunne gordijntjes die net niets laten zien als je naakt door de kamer rondhuppelt – of dat hoop je toch-

Mijn vader is op een van de vorige vakanties er mee afgekomen. Zwarte vuilzakken op je raam hangen zodat je kamer verduisterd is. Je hangt ze zo dat je het raam nog wel open kan doen voor verluchting.

vuilzak
De zwarte vuilzakken zijn opgemaakt tijdens onze laatste reis. De witte zijn als illustratie.

Ducktape

Ken je het progamma mythbusters? Zij hebben ooit een hele aflevering gewijd aan ducktape en wat je er mee kan doen. Je kan echt alles fixen met ducktape en inderdaad wij gebruiken het meestal 3x per reis. Om de vuizakken vb omhoog te hangen, stopcontacten afschermen van kindervingertjes of een luchtmatras met een gaatje maken. You name it ductape fix it!

duck tape

Een universeel gootsteenstop

Wij hebben dat soms gehad dat je als ergens bent dat er geen stopje is om vb de gootsteen toe te doen zodat je water niet wegloopt. Nadat ons eigen badstopje verdwenen was na een stevige poetsbeurt hebben we dit gekocht. We nemen het nu standaard mee op verlof want we verspillen liever geen water op vakantie vb tijdens het scheren. Je kan hem hier kopen.

Sink plug set

Opplooibare wasmand

Deze heb ik eens zeer goedkoop gekocht -action misschien?- en je kan ze voor alles gebruiken. Wasmand voor de vuile kleren, strandspullen opslag, een vuilbak maar vergeet de vuilzak er niet eerst in te doen!

wasmand

Een doosje waspoeder met een lepel vlekkenverwijderaar in.

Ook al heb je geen wasmachine in je verblijf toch is dit een essential in je reisbenodigheden. Je kan de wasbak met universele stopper gebruiken of je bad om toch 1 of meerdere kledingstukken te behandelen. Je hebt altijd vlekken die je best toch even behandeld op voorhand en vooral als je met kinderen op reis bent. Spaghetti, chocolade,…. ja die vlekken!

waspoeder

Zo dat waren mijn top 5 reisbenodigheden. Heb jij een supertip die je wilt delen? Laat hem dan zeker achter in de reacties!

Kus kus van deze dinosaurus!

20 Replies to “Mijn top 5 reisbenodigheden”

 1. Wij gaan altijd wel naar een plek waar ze wasmiddel verkopen, dus zou ik niet meenemen. Ik kan me voorstellen dat die vuilniszakken handig zijn als je niet met licht kunt slapen

 2. Die tip van de vuilniszakken ga ik eens onthouden, stom dat ik daar nooit eerder aan heb gedacht 🙂

 3. Die wasmand en ducktape gaan we onthouden! Wij gebruiken altijd een plastic zak, maar dat gooit niet fijn dingen in de was :p Wij zijn toch gooiers

 4. Ik heb ook een opvouwbare wasmand voor de vakantie. Ooit eens gekocht bij primark. Ontzettend handig!

 5. Ik neem altijd mijn ereader mee want neemt veel minder ruimte in als gewone boeken en ik hoef vooraf niet te kiezen.
  Verder kan je bij de drogist of buitensportwinkel kleine flesjes kopen waar je een klein beetje shampoo oid in kan stoppen. Hoef je geen grote flessen mee te slepen.

 6. Leuke tips, tnx! Ik neem ook altijd van die pedaalemmerzakjes mee. Om al wat afval in kwijt te raken (pampers, papieren zakdoeken,…) of voor andere zaken. Aan zee gebruikte mijn dochter deze bijvoorbeeld om schelpen in te verzamelen : ) altijd handig hier!

 7. Ik vind de tip van het duct tape bijzonder! Daar zou ik nooit zijn opgekomen. Ik ben niet zo reislustig, maar als ik een keer ga neem ik het mee : )

 8. Haha goede tips! Was er nooit opgekomen om deze mee te nemen. Ik ga niet weg zonder mijn paspoort en credit card.

 9. Supergoede tips! Ik neem ook vaak een rolletje boterhamzakjes mee, komt altijd wel van pas voor leuke steentjes of broodjes… 😉

 10. Die vuilniszakken tip is zo slim! Had ik eerder moeten weten haha. Ducktape heb ik ook altijd bij de hand.

 11. Ik vertrek binnen 3 weken op vakantie en ik weet zelfs nog niet naar waar. Wij zijn echt geen planners en meestal doen wij roadtrip’s en stoppen wanneer we goesting hebben. De truc met de vuilzak is wel goed gezien!

 12. Wat een handige tips! Vooral van die vuilniszakken, heb er zelf ook altijd last van als het te licht is dus kan het zeker gebruiken!

 13. Super goede tips! Ik neem meestal ook een klein flesje afwasmiddel mee, ook als vlekverwijderaar werkt dit prima!

 14. Ik heb echt een absolute afkeer van inpakken (uitpakken is zo mogelijk nog erger), misschien moet ik dus ook maar eens gebruik maken van een lijstje met 5 benodigdheden 🙂 Grappig van die zwarte vuilzak trouwens, ik kan ook echt niet slapen als het te licht is buiten en vroeger moesten mijn ouders ook altijd vuilzakken voor de ramen plakken op vakantie! verder heel erg praktische dingen, had zelf nooit nagedacht over dat stopje of duct tape!

 15. Ik heb ook een opvouwbare wasmand, van de Hema is die. Knalroze ook. Super handig ook voor normaal gebruik.

 16. Wat een handige tip van de zwarte vuilniszakken nooit bij stil gestaan. Onze dochter is ook gauw wakker zodra ze het buitenlicht ziet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.