Bakfietsen Dino Ouder

Review Bakfiets Babboe City-E

bakfiets babboe city E 2

Na mijn artikel bakfiets versus fietskar kwamen er ongelooflijk veel vragen en verhalen binnen. Daarom besloot ik een bakfiets/fietskar reeks te maken met iedereen die zijn ervaring wilt delen. Daardoor kan je de ideale vergelijking maken zodat jij jouw droom bakfiets/fietskar kopen! Vandaag vertel Agnaar waarom zij voor een tweewieler bakfiets Babboe City-E koos!

Ik ben Agnaar, mama van 3 monsters, Alistair (2010) Erynn (2013) en Arwyn (2018). Met 3 kinderen is het leven een beetje chaos (mijn man zou zeggen: VEEL chaos). Ik blog op Wonder Wereld Mama en ben trotse eigenaar van een tweewieler Babboe City-E die ik zelf ook nog eens gepimpt heb!

bakfiets babboe city E 2

1) De kostprijs van de bakfiets

1200€ voor de elektrische bakfiets + huif. Daarna heb ik mijn bakfiets gepimt voor +-150€

2) Hoeveel kindjes kunnen mee?

Normaal 2 kinderen. We pasten hem aan om er 3 kinderen in te vervoeren. Bak kan 80-100kg aan. Zadel 100kg en achterop ook nog 20kg.

3) Hoe vervoer je…

3A) Een baby

In de maxi cosi op de steco baby-mee (neemt wel enorm veel plaats in) vanaf zit tot +-3 jaar in yepp mini die in de bak gemonteerd staat

bakfiets babboe city E 2

3B) Een kind

Grotere kinderen (6 en 9 jaar nu) zitten los op het bankje

bakfiets babboe city E 2

4) Handigheid in het verkeer

2wiel bakfiets is bijna even wendbaar als een gewone fietsen met een iets grotere draaicirkel. We reden vroeger met een 3 wielbakfiets daar was draaien wel een uitdaging. Moest je zeker erg vertragen. + een pak breder dan een gewone fiets dus raak je minder vlot door smallere stukken.

We hebben ook een korte tijd met een fietskar gereden. Die is op een rond punt (erg slecht en smal aangelegd voor fietsen) eens over de kop gegaan (raakte een borduur en vloog om) met kind er in. Sindsdien waren we erg bang. Ook omdat we geen zicht hebben op de kinderen in de kar

5) Je bent op locatie en wat dan?

We hebben een ergonomische draagzak, die gebruikten we vooral in de tijd dat ze nog in de maxi cosi zat. Daarna kochten we een erg compacte buggy (goodbaby pockit) die past in een fietstas

6) Wat vind je partner of de grootouders?

Mijn partner vind de bakfiets onze beste aankoop van 2018.Mijn ouders vinden hem ook geweldig

7) Ik heb een tweewieler bakfiets of een driewieler bakfiets omdat…

Wij kozen voor een elektrische 2 wielbakfiets. Omdat we geen auto hebben en zo snel op iets verdere plaatsen raken, zonder helemaal moe te zijn, en om de 3 kinderen (9,6 en 1 jaar) samen mee te nemen, zeker op drukke plaatsen waar het moeilijk is om 2 jonge kinderen in het verkeer te begeleiden. We kozen voor 2 wielen voor de wendbaarheid. En omdat het voor ons het voorste rijdt. 3 wielen kon ik niet goed mee sturen en was erg lomp en zwaar

bakfiets babboe city E 2

8) Dit wil ik graag nog zeggen over mijn bakfiets/fietskar

Volgens mij staat hierboven beschreven 😉. Je kan ook op mijn eigen blog wat zaken vinden over onze fiets. Ik zocht zelf het halve internet af. Vond niets, dus schreef ik maar op wat en hoe we het zelf deden.

Bedankt Agnaar! Binnenkort verschijnen er nog reviews over bakfietsen en fietskaren maar denk je: Ik wil ook graag mijn ervaring delen! Stuur me even een berichtje via contact of via sociale media zoals facebook en instagram en ik stuur je de vragen lijst door!

Kus kus van deze dinosaurus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.